Τρίτη 5 Ιουλίου 2011


Αεροψεκασμούς στη Θεσσαλονίκη για τα ακμαία κουνούπια ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας
Αεροψεκασμούς στη Θεσσαλονίκη για τα ακμαία κουνούπια ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας
Την έγκριση της εφαρμογής ψεκασμών από αέρα για την καταπολέμηση των ακμαίων κουνουπιών στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.
Λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο αίμα περιστεριών σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει στην επιστολή του ότι οι ψεκασμοί από αέρα είναι απολύτως απαραίτητοι, καθώς θα συμβάλουν στη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, τα οποία έχουν ενηλικιωθεί, πετούν και μπορούν να αποτελέσουν φορείς μετάδοσης του ιού του δυτικού Νείλου. Σημειώνει, εξάλλου, ότι μέχρι τώρα το πρόγραμμα που υλοποιείται περιλαμβάνει προνυμφοκτονίες και όχι μέτρα για την αντιμετώπιση των ενήλικων κουνουπιών, επειδή δεν υπάρχει η έγκριση να πραγματοποιηθούν από τα δύο συναρμόδια υπουργεία.
Στο θέμα αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ του νομού Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος ζήτησε την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος που έχει εκπονήσει η ΤΕΔΚ, το οποίο περιλαμβάνει και τις ακμαιοκτονίες. Υπογράμμισε δε, τον επείγοντα χαρακτήρα της έναρξης των ακμαιοκτονιών λέγοντας: "Πέρυσι χάσαμε 35 ανθρώπους από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Αν χάσουμε φέτος 25 θα είμαστε ευχαριστημένοι;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου