Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

                                 
Συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χαλκηδόνος
Ή από πανηγύρια καλά πάμε έργα δεν βλέπουμε…
Με την παρουσία αρκετών κατοίκων  της Χαλκηδόνας έγινε σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και ήταν φυσικό να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Χαλκηδόνα με τα ναρκωτικά που διακινούνται  και της κλεψιές που γίνονται από κάποιους που κατοικούν στο συνοικισμό των τσιγγάνων στην περιοχή, πολύ σωστά ο αντιπρόσωπος των κατοίκων μίλησε και ζήτησε την στήριξη όλων των κατοίκων του Δήμου γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε,  σήμερα το πρόβλημα μπορεί να περιορίζετε στην Χαλκηδόνα αλλά αύριο θα είναι στα Κουφάλια και στον Άγιο Αθανάσιο, και το ότι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μαζί μπορούν να απαιτήσουν και να πετύχουν περισσότερα.
Ντροπή για την ΕΡΤ3 που σχολίασε αρνητικά τις αντιδράσεις των κατοίκων και τους χαρακτήρισε ρατσιστές, καλά θα κάνουν οι κύριοι τις κρατικοδίαιτης ΕΡΤ3 να μην κρίνουν από απόσταση αλλά αν ζούσαν έστω για λίγο όσα έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια από την δράση των τσιγγάνων οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας θα ήταν πολύ ποιο προσεκτικοί στις κρίσεις τους και στους χαρακτηρισμούς τους για τους κατοίκους, δεχτή έστω και καθυστερημένα η συγνώμη της ΕΡΤ3 και του κ. Φερέτη.
Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο φαίνετε ότι η Χαλκηδόνα μέσα στα όρια του νέου δήμου είναι η περισσότερο χαμένη από αυτή την συνένωση μιας και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που είχε, σιγά σιγά κλείνουν η μία μετά την άλλη ή υπολειτουργούν όπως το ΚΕΠ, το  ΙΚΑ  και τώρα είναι η σειρά του υποκαταστήματος του ΟΤΕ να κλείσει.
Μπράβο στον  δημοτικό σύμβουλο  Παναγιώτη Τσανη για τα θέματα που έθεσε ,Ντροπή για τον Κώστα Χουλια που προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τις αντιμισθίες προέδρων και αντιπροέδρων των ΝΠΔΔ του δήμου.
Αρχηγική εμφάνιση του συν Δημάρχου Γιάννη Μπίκου που δείχνει ότι έχει πάρει το επάνω χέρι , ενωτικός προς τους συμβούλους τις αντιπολίτευσης και δίνοντας απαντήσεις σε θέματα που λογικά ήταν στην αρμοδιότητα του Δημάρχου και όχι στην δική του, προσπαθώντας να δείξει ότι αυτός έχει πάρει τα μηνύματα του κόσμου και της κοινωνίας που δεν θέλει λόγια και τσακωμούς αλλά  έργα και αξιοκρατία, πρ΄ότι όλοι όσοι τον έχουν γνωρίσει  ξέρουν πόσο παλαιοκομματικά λειτούργησε όταν ήταν αντινομάρχης και υποψήφιος βουλευτής και πόσο παλαιοκομματικά και πονηρά  λειτούργησε και σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και φυσικά πόσο αναξιοκρατικά λειτούργησε στην την μέχρι σήμερα επτάμηνη αντιδημαρχία του.
Και τώρα αναλυτικά σε όσα κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσανης και απάντηση δεν πήρε.
Καταγγελία πρώτη και σοβαρή που αν έχει στοιχειά πρέπει να τα δώσει για τα περεταίρω και που απάντηση από τον Δήμαρχο δεν πήρε, κατήγγειλε ότι γίνονται προσλήψεις προσωπικού από το παράθυρο και σε αρεστούς των αντιδημάρχων και στην ύδρευση του δήμου, και αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα πληρωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες αν και είπε ότι ξέρει και τον τρόπο πως θα γίνει αυτό. Περιμένουμε τα στοιχεία.
Καταγγελία δεύτερη,  σε καιρούς οικονομικής κρίσης όταν ο κόσμος όλος προσπαθεί να επιβιώσει είναι ντροπή κάποιοι στον Δήμο να μοιράζουν μισθούς σε προέδρους και αντιπροέδρους Ν.Π.Δ.Δ.  του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ντροπή στους δημοτικούς συμβούλους και  στον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Χούλια, πρόεδρο του ΝΠΔΔ του δήμου που φρόντισε, η αλήθεια είναι τηρώντας τον νόμο και με την ψήφο κάποιον δημοτικών συμβούλων, να κόψει μισθό και μάλιστα βαρβάτο τόσο για τους προέδρους ΝΠΔΔ , όπως είναι και ο ίδιος, όσο και για τους  αντιπροέδρους  των  ΝΠΔΔ, αυτό μπορεί να είναι νόμιμο αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό, ΝΤΡΟΠΗ σας τίποτα άλλο,  αλλά θα μου πείτε ποιος την έχασε για να την βρούνε.
Και καλά θα κάνει ο κ. Χούλιας  να διαβάσει ξανά τον  Ν. 3463/2006  άρθρο 242 και τον  Ν. 3852/2010 άρθρο 92 ότι εκεί προβλέπετε αντιμισθία στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ και στον αντιπρόεδρο αλλά λέει ξεκάθαρα μέχρι τον μισθό του αντιδημάρχου για τον πρόεδρο και  όχι τον μισθό του αντιδημάρχου, και να δει τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσανης ότι άλλοι δήμοι λόγω της οικονομικής κρίσης ψήφισαν μισθούς 300 και 200 ευρώ όχι 2.000 ευρώ για τους  πρόεδρους  και 800 για τους αντιπροέδρους και να μην προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Μήπως πρέπει να αλλάξετε τις φανέλες σας κύριε Χούλια και εσύ και οι άλλοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΝΠΔΔ γιατί  από την πολύ δουλεία έχετε ιδρώσει.
Ντροπή σας !!!!





6 σχόλια:

  1. αγαπητέ σχολιαστή, καλά τα λετε αλλά δυστυχώς δεν κρυβονται οι συμπαθειες και πιθανόν οι σκοπιμότητες που προσπαθείτε να εξυπηρετήσετε. παρατήρηση πρώτη. σωστή η αντίδραση και η αγανακτηση των κατοίκων τησ Χαλκηδόνας για τους τσιγγάνους αλλά είναι απαράδεκτο να μετατρέπεται ενα ολόκληρο χωριό σε οργισμένο και ανεξέλεγκτο όχλο.όλοι εδώ στη Χαλκηδόνα ξέρουμε το πρόβλημα, δεν περιμένουμε από την ΕΤ3 να το μάθουμε.παρατήρηση δεύτερη. ο πολιτικός έρωτας για συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο σας παρασύρει σε σχόλια άδικα, αναληθή και κυρίως λαικίστικα.ο κύριος Τσανής που αρέσκεται να πετά φωτοβολίδες προς χάριν φτηνού εντυπωσιασμού στα δημοτικά συμβούλια, έκανε για άλλη μια φορά καταγγελίες γενικόλογες και αόριστες για να έχει να λέει.συγκεκριμένα, ποιοί υπάλληλοι προσλαμβάνονται από το παράθυρο και από ποιούς? σε ποιούς αντιδημάρχους είναι αρεστοί? γιατί δεν τους κατονόμασε? ποιόν φοβάται? αληθεια, τον συγχαίρετε για ποιό πράγμα? που από τους 325 δήμους μπόρεσε και βρήκε ΕΝΑΝ δημο πανελλαδικώς με χαμηλότερες αντιμισθίες? η μήπως τον συγχαίρετε που ενώ στα συμβούλια ψηφιζει με στόμφο κατά των αποζημιώσεων των συμβούλων χάριν δήθεν της οικονομικής κρίσης, εκ του ασφαλούς βέβαια, δεδομένου ότι ούτως η άλλως η πλειοψηφεία θα το περάσει σα θέμα, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ο ίδιος σε επιτροπές του δήμου όπου πληρώνεται κανονικά και ζητά παράλληλα να πληρωθεί και αναδρομικά για τις αποζημιώσεις του ως συμβούλου στο πρώην Δήμο Αγίου Αθανασίου? μήπως προσπαθεί να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα? στην τελική ποιό είναι το ηθικό και ποιό ανήθικο? παρατήρηση τρίτη.αν δεν έχετε ενημερωθεί, σασ πληροφορώ ότι ο κύριος Χούλιας δεν είναι δήμαρχος για να κόβει μισθούς σε όλους τους προέδρους και αντιπροέδρους του Δήμου Χαλκηδόνος.η ντροπή του ποιά θα έπρεπε να είναι? που το δοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ στο οποίο προίσταται έλαβε μια καθ' ολα νόμιμη (όπως και σεις τουλαχιστον αναγνωρίζετε) απόφαση και είχε το θάρρος και την παρρησία να την υποστηρίξει? ή μηπως θα έπρεπε να ντρέπεται επειδή το ΝΠΔΔ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως προς τη λειτουργία του και σε άλλα ΝΠΔΔ όμμορων δήμων και τρέχει με ολυμπιακούς ρυθμούς τη στιγμή που ο Καλλικρατης τρέχει με ρυθμούς των special olympics? τελικά ποιός θα πρέπει να ντρέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν ο σχολιαστής από το blog koyfaless έχει κάποια συμπάθεια φιλέ όπως λες εσύ και από ότι κατάλαβα εννοείς στον Τσανη αλλά εσύ φαίνετε ξεκάθαρα ότι έχεις συμπάθεια μην πω ότι μπορεί να είσαι και ο ίδιος στον κ. Χούλια.
    Παντός μπορεί να μας πει ο κ. Χούλιας ποια ήταν η αντίδραση του όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αγίου Αθανασίου όταν ο Δήμαρχος έφερε στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση να παίρνει 500 ευρώ ο αντιπρόεδρος στην υπηρεσία ύδρευσης του δήμου ;
    Επανάσταση έκανε για τα 500 ευρώ που θα έπαιρνε ο αντιπρόεδρος στην ΔΕΥΑΑΑ και σε έναν δήμο εύρωστο όπως ήταν ο Δήμος Αγίου Αθανασίου.
    Εμείς τώρα τι να πούμε για τα 2000 ευρώ που θα παίρνει ο πρόεδρος και τα 800 ο αντιπρόεδρος από έναν νέο Δήμο που χρωστάει κάποια εκατομμύρια ευρώ;
    Δηλαδή τότε που ψήφιζαν στον Άγιο Αθανάσιο για τα 500 ευρώ στον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑΑ ήταν κατά τον κ. Χούλια σκάνδαλο και ντροπή ενώ τώρα που τα αρπάζουν από έναν καταχρεωμένο δήμο πρόεδροι αντιπρόεδροι και παρατρεχάμενοι είναι όλα καλά ε ; και είναι όλα νόμιμα και ηθικά ε ; καλά τα λένε στις κουφάλες. Σαν δεν ντρεπόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε Χούλια, λίγο ντροπή πια !
    Βγήκες στα blog να απαντήσεις στον Τσανή ;
    Είχες όλο το χρόνο να του απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατάπιες τη γλώσσα σου ! Εδώ βγήκες να τα πεις (γράψεις);
    Για πιο έργο olympics αναφέρεσαι ρε συ Χούλια να ξέρουμε και μεις.

    Έχεις την εντύπωση πως αν ήσουν στέλεχος σε Ιδιωτική επιχείρηση και 6 μήνες τώρα κολοβαρούσες ... (με το μπαρντόν κιόλας) ... θα συνέχιζαν να σε πλήρωναν 1.800 Ευρώ το μήνα με το μόνο σου έργο την "olympics" κατάστρωση της ΝΠΔΔ σου;

    Ρε σεις θα σας πάρουν με τις ΠΕΤΡΕΣ !!!
    Μετά τους βουλευτές εσείς έχετε σειρά !!!

    Σα δεν ντρέπεστε λέω εγώ ... είστε πολύ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι και κυρίες, τελευταία φορά πότε πήγατε σε Δημοτικό Συμβούλιο?Μήπως σας έχουν και σε ανοιχτή ακρόαση για να μαθαίνετε τις εξελίξεις και μάλιστα λανθασμένα διατυπωμένες??Επίσης τελευταία φορά που ανοίξατε λεξικό πότε ήταν?Αν ανατρέξετε στην λέξη πρόκληση θα δείτε και τον ορισμό της λέξεως..
    Και για να μπούμε στο παρασύνθημα...αν σας φαίνεται τόσο παράξενο το να υπάρχουν υποστηρικτές της Δημοτικής Αρχής και να θεωρείτε ότι ο κάθε σχολιασμός γίνετε από αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο..τότε πλανιέστε οικτρά!θεωρώ ότι έχουν γίνει λάθη, όμως έχω μάθει στη ζωή μου να μην λιθοβολώ την κάθε προσπάθεια και μάλιστα όταν υπάρχουν τρανταχτά επιχειρήματα!Προφανώς εσείς που λιθοβολείτε καταστάσεις και πρόσωπα, νομίζετε ότι υποβαθμίζετε την νοημοσύνη με φρούδες ελπίδες και φαμφάρες, με λαϊκισμούς και υποσχέσεις που δεν θα υφίσταντο υπο ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!!!!Μαλλον ο κ. τσανης αρεσκεται στο να ασχολειται με τον κ. χουλια..Μηπως τελικα γινεται ολο αυτο γιατι ηθελε ο κ.τσανης να τρυπωνει στα καπη και ντρεπετε να μας το πει ευθεως?
    Ας μην ξεχναμε οτι ηγετης γεννιεσαι δεν γινεσαι και δυστυχως ορισμενοι γεννηθηκαν σε λαθος εποχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EKEI EKEI...STH B ETHNIKH!!!!!!!!!
    KALHNYXTA SAS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς στην Α΄Εθνική αμείβεστε καλά !!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή