Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γιώργος Αρβανιτίδης
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Αθήνα, 22 Ιουλίου 2011

Προς Υπουργούς
- Οικονομικών
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Καθυστέρηση της καταβολής του Φ.Π.Α. σε αγρότες και σε συνεταιρισμούς του Νομού Θεσσαλονίκης»

ΕΡΩΤΗΣΗ
         
          Ο αγροτικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα της Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει οξύτατα οικονομικά προβλήματα. Οι αγρότες βλέπουν την παραγωγή τους να μειώνεται, τα λειτουργικά κόστη να αυξάνονται, τις τιμές των προϊόντων να κατρακυλούν και τα προβλήματά τους να επιδεινώνονται. Επιπρόσθετα, η σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η επικράτεια και, ιδίως, η ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, επιβάλλει την ενίσχυση των αγροτών, οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα επιβίωσης.
Σε αυτό το κλίμα, και δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, έχουν καθυστερήσει σημαντικά οι καταβολές της επιστροφής του Φ.Π.Α. σε ορισμένους δικαιούχους αυτοαπασχολούμενους αγρότες αλλά και σε ορισμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Ταυτόχρονα, οι αντιδράσεις των αγροτών οξύνονται, καθώς υπήρχε προηγούμενη δέσμευση του Υπουργείου για την επιστροφή του Φ.Π.Α. εντός της άνοιξης. Οι εν λόγω αντιδράσεις εντείνονται και από το γεγονός ότι η επιστροφή του Φ.Π.Α. έχει ήδη καταβληθεί σε άλλες περιοχές της χώρας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, και με ποιο χρονοδιάγραμμα, για την καταβολή της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες του Νομού Θεσσαλονίκης;


Ο ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Αρβανιτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου