Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011



Ταχ. Διεύθυνση : Οδός Ρήγα Φερραίου
Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού                                                         
Ταχ. Κώδικας : 573 00 Χαλάστρα                                               Ανατολικό 21.07.2011    
Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης                                                           
Τηλ. : 2310-548365 και 2310-718771                                                               
Fax   : 2310-520440
Κιν.  : 6932-732171                                                  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
    
α) Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. 253/15.07.2011, Τεύχος διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων), η δημοπράτηση του έργου της αποχέτευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικού, με προϋπολογισμό 7.780.000 ευρώ και ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 13.09.2011. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί είναι ένα από τα πρώτα έργα με πηγή χρηματοδότησης το ΕΠΠΕΡΑΑ και το τελικό αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει τις προσπάθειες χρόνων της διοίκησής μας, η οποία     σχεδίασε, ωρίμασε, διεκδίκησε, εξασφάλισε την χρηματοδότηση και δημοπράτησε την κατασκευή του μεγαλόπνοου αυτού έργου.
β) Με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής της γέφυρας του ποταμού Αξιού (αγροτική οδός Ανατολικού – Βραχιάς) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα ακόλουθα :
Σαν διοίκηση του  πρώην Δήμου Χαλάστρας και με την εμπειρία που αποκτήσαμε τόσο από την  αναδιάταξη του έργου της αποχέτευσης Χαλάστρας, όσο και από την εμπειρία υλοποίησής του κάτω από δύσκολες  συνθήκες, ολοκληρώσαμε το σύνολο των μελετών για το συγκεκριμένο έργο (Τοπογραφικές, οδοποιϊας, περιβαλλοντικές, εδαφοτεχνικές, στατικές, αρχιτεκτονικές κ.τ.λ.) και χάρη στο προσωπικό ενδιαφέρον και ζήλο του Αντινομάρχη και σήμερα Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωτόπουλου Ευθύμη, το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση από τους Κ.Α.Π της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2009 και λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων (πτώχευση του πρώτου αναδόχου του έργου), υπογράφηκε σύμβαση με τον δεύτερο ανάδοχο στο τέλος του 2010. Η έναρξη των εργασιών έρχεται σαν αποτέλεσμα  της άριστης συνεργασίας της διοίκησής μας με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη,  αποτελεί  δε το φυσικό επακόλουθο της δουλειάς μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο αυτούς που από την θέση της μειοψηφίας τότε και σήμερα από διακεκριμένες θέσεις διοίκησης (αντιδήμαρχοι κ.τ.λ.), δεν ψήφιζαν  τα προηγούμενα χρόνια το Τεχνικό πρόγραμμα του πρώην Δήμου Χαλάστρας και μας συκοφαντούσαν λέγοντας ότι δεν γίνεται τίποτε.  
    γ) Παρακολουθούμε από κοντά επιλύοντας τα όποια προβλήματα προκύπτουν και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει η έναρξη υλοποίησης δύο ακόμη μεγάλων ώριμων έργων της διοίκησής μας, η  ένταξη για χρηματοδότηση του υπολοίπου 20% περίπου της αποχέτευσης του Δ.Δ. Χαλάστρας καθώς και της κατασκευής των παράπλευρων δρόμων των εθνικών οδών Θεσσαλονίκης – Κατερίνης από το ύψος του Γαλλικού ποταμού έως τον Αξιό ποταμό και Κατερίνης – Ευζώνων από το ύψος της Χαλάστρας μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο και της κατασκευής πλήρους κόμβου μεταξύ Χαλάστρας – Ανατολικού.        
Τα αποτελέσματα της επίμονης δουλειάς μας  δεν τα χαρίζουμε και
δεν τα εκχωρούμε σε κανέναν.
Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής της παράταξης


Ουζούνης Γ. Γρηγόρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου