Λουκέτο σε 140 καταστήματα OTEShop
Συνάντηση των συνδικαλιστών με τη διοίκηση του ΟΤΕ, παρουσία εκπροσώπων της Deutsche Telecom
Σε απόσταση έως και πάνω από 40 χλμ., θα υποχρεώνονται συντόμως οι κάτοικοι από πολλές περιοχές της περιφέρειας, μηδέ εξαιρουμένης της νησιωτικής, να μετακινούνται για να διεκπεραιώνουν υποχρεώσεις τους στον ΟΤΕ ή για να προμηθεύονται τηλεπικοινωνιακά προϊόντα, αν γίνει πράξη το πλάνο του Οργανισμού για την παύση λειτουργίας 140 σημείων πώλησης της αλυσίδας OTEShop.
Κωμοπόλεις όπως η Χαλκηδόνα και η Ασπροβάλτα στη Θεσσαλονίκη, το Λιτόχωρο στην Πιερία ή η Κασσάνδρα και η Ν. Καλλικράτεια στο νομό Χαλκιδικής είναι ορισμένες από τις υποψήφιες περιοχές που θα «δουν» τα εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ να κατεβάζουν ρολά, μολονότι τα περισσότερα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, «βουλιάζουν» από κόσμο και παρουσιάζουν κερδοφορία.
Τις σχετικές καταγγελίες έκαναν νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα θιγούν εφόσον δεν ανατραπεί κάτι στο σχεδιασμό του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.
Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο νομό Θεσσαλονίκης, από ένα σύνολο 15 καταστημάτων της αλυσίδας OTEShop θα κλείσουν τα πέντε, στις περιοχές Β. Όλγας, Κάτω Τούμπα, Χαριλάου, Ασπροβάλτας, καθώς και Νέας Χαλκηδόνας. Αντίστοιχα, στη Χαλκιδική από τα έξι σημεία που υπάρχουν σήμερα, θα μείνουν μόνο δύο, στα Νέα Μουδανιά και στον Πολύγυρο, ενώ λουκέτο θα μπει στα καταστήματα της Κασσάνδρας, της Νικήτης, της Ιερισσού και της Νέας Καλλικράτειας. Όσον αφορά στην περιοχή της Πιερίας από τα υφιστάμενα δύο OTEShop, θα παραμείνει ανοικτό αυτό στην πόλη της Κατερίνης και θα αναστείλει τη λειτουργία του εκείνο στο Λιτόχωρο, ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει και στην περίπτωση του Κιλκίς, με κλείσιμο στο κατάστημα Πολυκάστρου και διατήρηση της λειτουργίας του αντίστοιχου στην πρωτεύουσα του νομού.
«Απογυμνώνεται η ελληνική οικονομία και το κράτος εν γένει», τόνισε το μέλος της ΠΑΣΕ ΟΤΕ, Δώρα Σαμαρά, προσθέτοντας πως παράλληλα με τις ενέργειες που προωθούνται σε σχέση με το δίκτυο της αλυσίδας oTEShop, από τις αρχές Ιουνίου με απόφαση του Οργανισμού ανεστάλη από τη Θεσσαλονίκη και η δραστηριότητα του 11888 (για την παροχή πληροφοριών), η οποία μεταφέρθηκε στην εταιρεία E-Value, θυγατρική της «Γερμανός» που εξαγοράστηκε από τον ΟΤΕ. «Συνεπεία αυτής της απόφασης η πόλη χάνει ένα έσοδο της τάξης των 5 εκ. ευρώ, το χρόνο, δεδομένου ότι απασχολούσε περιστασιακά περίπου 450 φοιτητές που πλέον δεν θα έχουν εργασία», κατήγγειλε η κ. Σαμαρά, και εξήγησε ότι η E-Value είναι το call center της Γερμανός.
Μυνήσεις
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του ΟΤΕ κ. Παν. Κούτρας γνωστοποίησε πως στις 3 του Αυγούστου θα υπάρξει συνάντηση των συνδικαλιστών με τη διοίκηση του ΟΤΕ, παρουσία εκπροσώπων της Deutsche Telecom και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί κάτι να αλλάξει. Λίγο πριν τη συνάντηση πάντως, όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδία θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα ζητώντας να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες σε όλους τους χειρισμούς που έγιναν και σε πολιτικό επίπεδο και που οδήγησαν στο να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ οι Γερμανοί.
«Υπάρχει αφελληνισμός, όχι απλά ιδιωτικοποίηση. Τα έσοδα φεύγουν από την Ελλάδα», είπε ο κ. Κούτρας και κατήγγειλε πως όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να διαμορφωθούν τα καταστήματα του ΟΤΕ «έρχονται από τη Γερμανία. Δεν είναι απλά τα πράγματα».
Ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε και στην περίπτωση της εξαγοράς από τον ΟΤΕ της αλυσίδας Γερμανός, υποστηρίζοντας πως «το σκάνδαλο αυτό κουκουλώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως. Είναι ντροπή γιατί ήταν σαν να αγοράζεις περίπτερο στην τιμή μεγάλου σούπερ μάρκετ». Ανέφερε ακόμη ότι η Ομοσπονδία «δεν θα αφήσει κανέναν εργαζόμενο να μείνει χωρίς δουλειά για να γίνει μέρισμα για τους Γερμανούς», προανάγγειλε κινητοποιήσεις μόλις τελειώσει ο διάλογος που είναι σε εξέλιξη και προειδοποίησε ότι «δεν θα γίνουμε μετανάστες στον τόπο μας. Δεν θα γίνουμε Κινέζοι στην Ελλάδα».
Με αγωγές για απώλεια εσόδων, καθώς και με οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων, αν εφαρμοστεί από τη διοίκηση το πλάνο για κλείσιμο των 140 σημείων πώλησης της OTEShop, απείλησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕ – ΟΤΕ, Δημ. Φούκας, σημειώνοντας πως τα περισσότερα από αυτά είναι κερδοφόρα και δεν δικαιολογείται το λουκέτο.
Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα να μην κλείσουν τα καταστήματα της αλυσίδας δήλωσαν ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο αντιδήμαρχος Χαλκηδόνας, Παναγιώτης Λαγογιάννης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη Χαλκιδική και τους υπόλοιπους νομούς που θίγονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου