Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ξυπνήστεεεεεεεεεεεε…......


Έχουν περάσει ήδη οκτώ μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, και δυστυχώς  πολύ γρήγορα φάνηκε ότι αυτά που λέγανε προεκλογικά από τα μπαλκόνια, για ισόρροπη ανάπτυξη όλου του νέου δήμου, ήταν τελικά μόνο λόγια του αέρα και τίποτα άλλο,  γιατί με τις μέχρι σήμερα πράξεις της η δημοτική αρχή και ειδικά ο δήμαρχος  Παναγιώτης Δαϊκούδης και οι  συν αυτώ,  κάνανε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων μεταφέροντας όσες από τις υπηρεσίες προβλέπονται στον νέο δήμο  στα Κουφάλια και αφήνοντας τα άλλα χωριά του δήμου  γυμνά από  δημοτικές υπηρεσίες.
Μέχρι σήμερα πιο χαμένος φαίνεται να είναι ο πρώην δήμος Χαλκηδόνας ο οποίος αποψιλώθηκε όχι μόνο από τις δημοτικές υπηρεσίες που είχε και οι οποίες όλες μεταφέρθηκαν στα Κουφάλια, αλλά και  από όσες δημόσιες υπηρεσίες είχε οι οποίες  άρχισαν σιγά σιγά να κλείνουν και να μεταφέρονται στα Κουφάλια , παράδειγμα οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στη Χαλκηδόνα που έκλεισαν και μεταφέρθηκαν στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Κουφαλιων, καθώς και η υπολειτουργία του ΚΕΠ  Χαλκηδόνας για το οποίο υπάρχει κίνδυνος να κλείσει και να υποχρεωθούν οι κάτοικοι του πρώην δήμου Χαλκηδόνας  να πηγαίνουν για να εξυπηρετηθούν από το ΚΕΠ  Κουφαλίων.
Τελευταία πράξη στο έργο, μεταφορά όλων των υπηρεσιών στα Κουφάλια , ήταν ο ορισμός ως  έδρα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης τα Κουφάλια και οχι η Χαλκηδόνα όπως ήταν η υπόσχεση.
 Με το έτσι θέλω του Δημάρχου αλλά και με την ανοχή των δημοτικών συμβούλων που τον στηρίζουν, ακόμα και αυτών που εξέλεγησαν από τον πρώην δήμο Χαλκηδόνας !!! (α ρε αντιδήμαρχε Χαλκηδόνας, να χαίρεσαι τα μουστάκια σου),  η έδρα μεταφέρθηκε που αλλού….  στα Κουφάλια βεβαίως - βεβαίως.
Κάτι που ακόμα δίχνει την απόφαση του Δημάρχου του <όλα στα Κουφάλια>, είναι ότι ενώ από την αρχή είχαν αποφασίσει η έδρα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου θα είναι στον πρώην δήμο Αγίου Αθανασίου, με τα καμώματα του Δημάρχου και με την ανοχή είναι η αλήθεια μέχρι σήμερα του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων είναι μια υπηρεσία που μετά από οκτώ μήνες εξακολουθεί να μην έχει έδρα και να είναι διασπασμένη στους τρείς πρώην δήμους, μόνο και μόνο γιατί ο δήμαρχος ψάχνει τρόπο πως θα γίνει να μεταφέρει και αυτή την υπηρεσία στα Κουφάλια.
Και ερχόμαστε στο κύριο ερώτημα μας…
Και καλά ο δήμαρχος  είναι αυτής της αντίληψης, ότι τα πάντα πρέπει  να είναι στα  Κουφάλια και δεν τον νοιάζει τι γίνετε στα άλλα χωριά, όμως η απορία μας είναι  τι κάνουν  οι εκλεγμένοι σύμβουλοι από τα άλλα χωριά του δήμου; δεν τα βλέπουν όλα αυτά ; γιατί δεν αντιδρούν ; τι περιμένουν δηλαδή να νεκρώσουν τελείως τα χωριά τους,   και να υποχρεώνονται όλοι οι κάτοικοι  να πηγαίνουν στα Κουφάλια για να εξυπηρετηθούν , για να γίνει το χατίρι του δημάρχου που τελικά αποδεικνύετε   μεγάλος τοπικιστής και που τα θέλει όλα στα Κουφάλια !!!!!
Ξυπνήστε πριν είναι αργά για τα χωριά μας, ενωθείτε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης από τα άλλα χωρία του δήμου και δείξτε στον δήμαρχο και σε αυτούς που μαζί αποφασίζουν όλα αυτά, και που ονειρεύονται ηγεμονία των Κουφαλίων  , ότι είναι η μειοψηφία στον νέο δήμο Χαλκηδόνος και όχι η πλειοψηφία, και  πάρτε τις σωστές αποφάσεις για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των χωριών του δήμου μακριά απο τοπικισμούς και εξαρτήσεις αν θέλετε αυτός ο δήμος να πάει μπροστά.
Έχουμε μια απορία ακόμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  τεχνικών έργων και  επερχόμενος (σύμφωνα με το συμφωνητικό) Δήμαρχος   Γιάννης Μπίκος πως τα ανέχεται όλα αυτά ; πως ανέχεται να είναι αντιδήμαρχος σε μια υπηρεσία που μόνο στα λόγια έχει έδρα τον πρώην δήμο Αγίου Αθανασίου ενώ στην πραγματικότητα  ο δήμαρχος κάνει ότι μπορεί ώστε να μην γίνει αυτό , γιατί  θέλει την έδρα στα Κουφάλια,  θα αντιδράσει ο αντιδήμαρχος ; ή θα αφήσει αυτό το θέμα να χρονίζει με ότι αυτό συνεπάγετε.

3 σχόλια:

  1. Η Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης μόνο στα χαρτιά εδρεύει στα Κουφάλια. Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αυτή τη στιγμή στεγάζεται στην Χαλκηδόνα και αυτό οφείλεται στον κύριο Κορώνα και τον κύριο Αλεκάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω ρε φιλε εχω μια απορία,
    Τι πειραζε τον δημαρχο η ΔΕΥΑΧ εκτος απο το οτι λες ,που δεν το ξερω αν ειναι ετσι, να στεγαζετε στην Χαλκηδονα, να μην είναι και στα χαρτια η έδρα της στη Χαλκηδονα και να ειναι στα Κουφαλια ? μπορεις να μου απαντησεις για πιο λογο πηγε εστω οπως λες στα χαρτια την εδρα στα Κουφαλια ?
    Τελικα μηπως μας περνατε για πολυ μαλάκες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eίναι απατεώνες,ξεσκέπαστε τους,εργασία σε σημείο εξαθλίωσης.
    αποκομιδή των σκουπιδιών Χαλκηδόνα, Κουφάλια κ.τ.λ.
    http://apatevnes.blogspot.gr/
    πατήστε επάνω για να μάθετε περισσότερα.

    H ιδιωτική εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.Β.Ε ασχολείται με την αποκομιδή των σκουπιδιών στους δήμους, Χαλκηδόνα, Κουφάλια, και περιχώρων,του νομού Θεσσαλονίκης.
    Το περίεργο είναι πως με τόσες καταγγελίες που έχει φάει για πάρα πολλές παράβασής όπως π,χ, από το υγειονομικό από την
    επιθεώρηση εργασίας από την τροχαία κ.α πως επιτρέπουν και δεν τους έχουν πάρη ακόμη την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
    Οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι έξι και επτά μήνες, και όποιος τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα τον απολύουν χωρίς να τον δώσουν μια.
    Έτσι μπαίνουν στην διαδικασία στο να πάρουν τα χρήματα τους με την νόμιμη οδό, αν τα πάρουν φυσικά, γιατί αφαιρούνται με πονηρό τρόπο υπερωρίες, άδειες, κ.τ.λ.
    Τα οχήματα τους κυκλοφορούν πολλά από αυτά με σοβαρές βλάβες χωρίς κτεο,ασφάλεια,βιβλία δρομολογίων,ταχογράφοι,βέβαια οι οδηγοί εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες με τον φόβο της απόλυσις.
    Ξεφορτώνουν τα σκουπίδια στον προαύλιο χώρο, που τα φέρνουν από τα μέρη που κάνουν την αποκομιδή, και τα μεταφορτώνουν σε άλλα φορτηγά.
    Τα σκουπίδια παραμένουν ώρες εκτεθειμένα την μέρα, ακόμη και τα βράδια,με αποτέλεσμα να γεμίσει ο τόπος ποντίκια,δυσωδία, μικρόβια,και όλα τα επακόλουθα.
    Και όλα αυτά δίπλα σε κατοικημένες περιοχές.Στην προέκταση Παπάγου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
    Μάλιστα διέρρευσε ότι το έργο το πήρε παράνομα. .Απασχολεί αλλοδαπούς πολύ είναι παράνομη και χειρίζονται μηχανήματα μέσα στην μάντρα του,χωρείς τις προβλεπόμενες άδειες.
    Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να επέμβει άμεσα εισαγγελέας.
    Μπροστά στο κέρδος του χρήματος δεν υπολογίζουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή