Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΚΕΔΚΕ προς Καστανίδη:
 Ποιος θα πληρώσει την... αυτεπιστασία;
                        
Λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματος της αυτεπιστασίας και σε ότι αφορά τη διαδικασία και σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα στήριξής του ζητεί, με δήλωσή του, από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρης Καστανίδη ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης υπενθυμίζει πως «μόλις παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της καλπάζουσας ανεργίας, η κυβέρνηση διά στόματος του φίλου υφυπουργού κ. Πάρη Κουκουλόπουλου "ξέθαψε" στην κυριολεξία, το πρόγραμμα απασχόλησης για έργα αυτεπιστασίας στους ΟΤΑ, μεταξύ ΚΕΔΚΕ και ΟΑΕΔ, κάτι όμως που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση και η προγραμματική σύμβαση είναι ήδη υπογεγραμμένη από την τότε υπουργό κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά, τον κ. Γ. Βερναρδάκη (πρώην πρόεδρο ΟΑΕΔ) και του τότε και νυν προέδρου της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνη (1η Ιουνίου 2009)».
Γιατί δεν προχώρησε η σύμβαση
«Η σύμβαση δεν προχώρησε γιατί μεσολάβησαν οι εκλογές του 2009 και στη συνέχεια παρά τη σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού Απασχόλησης κ. Λοβέρδου, την απέρριψε ο "γνωστός" κ. Γ. Ραγκούσης, παντοδύναμος τότε υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ.
Αμφιβολίες και ερωτήματα για την επιτυχία του προγράμματος
«Σήμερα φοβάμαι ότι η σύμβαση αυτή έχει προβλήματα, γιατί οι εγγυήσεις της ΚΕΔΚΕ για την δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ , βασιζόταν στα περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ που η ΚΕΔΚΕ έπαιρνε από τον φόρο ζύθου, διαφήμισης και ακίνητης περιουσίας», επισημαίνει ο Νικήτας Κακλαμάνης και θέτει δύο ερωτήματα προς απάντηση:
«1ο ερώτημα: Τα χρήματα αυτά υπάρχουν σήμερα και κυρίως για τα προσεχή χρόνια, με δεδομένο ότι ήδη έχουμε υστέρηση εσόδων της κεντρικής κυβέρνησης;
»2ο ερώτημα: Ο κ. Κουκουλόπουλος μίλησε για 625 ευρώ ανά μήνα γι΄ αυτούς τους εργαζόμενους (κυρίως οικοδόμους), που σημαίνει 25 ευρώ ημερομίσθιο, ενώ η συλλογική σύμβαση των οικοδόμων ανέρχεται σε 40 ευρώ το ημερομίσθιο. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Την διαφορά ποιος θα την πληρώσει; Οι ΟΤΑ; Και αν ναι, από ποια χρήματα;»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου