Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Συνεδρίαση του Δ.Σ. Νο14 του Δήμου Χαλκηδόνος, η αλλιώς ….
Μόνοι μας τα λέμε,  μόνοι μας τα ακούμε, και μόνοι μας τα ψηφίζουμε.  
Σήμερα φάνηκε  τελικά που την έχουν γραμμένη.. και  πόσο σέβονται σαν θεσμό την αντιπολίτευσης ο δήμαρχος, ο πρόεδρος  του Δ.Σ. και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, φάνηκε το πόσο Μακάκες τους θεωρούν όταν ενώ η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις   7 το απόγευμα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. ήταν όλη η αντιπολίτευσης και οι επικεφαλής των παρατάξεων ο δήμαρχος και η ομάδα του συνεδρίαζαν του καλού καιρού στο γραφείο του Δημάρχου,  χωρίς να τους ενδιαφέρει που ήταν ήδη 7+30 και κανένας δεν είχε ενημερώσει την αντιπολίτευση ότι θα καθυστερήσει η συνεδρίαση για κάποιο λόγο, αλλά τους άφησαν να περιμένουν.
Τι πιο φυσικό λοιπόν για την αντιπολίτευση, αν θέλουν να σέβονται  τον εαυτό τους ,να αποχωρήσουν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αφου είχε φτάσει οκτω πρα είκοσι και ακόμα δεν είχαν μπεί στην αίθουσα του Δ.Σ, ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, όταν τελικά μπήκαν στην αίθουσα δεν βρήκαν κανέναν εκει απο τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολιτευσης και παρά την προσπάθεια του Δημάρχου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναγκαστηκε να κάνει την συνεδρίαση μόνος με τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης.
Και ποιο ήταν το σοβαρό θέμα που έπρεπε να λύσει ο δήμαρχος και η ομάδα του πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ;  μα φυσικά ποιοι θα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που θα ψηφήσουν στις εκλογές για την Π.Ε.Δ  (Περιφερειακή Ένωση  Δήμων ) λες και δεν μπορούσαν να το κάνουν πολύ πιο νωρίς ή σε κάποια άλλη ώρα και να μην φτάσουν στο σημείο να είναι χαμένοι στα ονόματα μισή και πλέον ώρα από την ώρα που έπρεπε να είχε αρχίσει η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. , για την ιστορία άργησαν να συμφωνήσουν στα ονόματα που θα πρότειναν για εκλέκτορες, τελικά συμφωνήσαν να είναι εκλέκτορες από την πλευρά της συμπολίτευσης  ο  Δήμαρχος ,  ο κ.  Μπίκος και ο κ. Βαϊνας.
Στη συνεδρίαση από την πλευρά της αντιπολίτευσης τελικά έμεινε μόνο ο κ. Αραμπατζής και μόνο για να ψηφήσει τον εαυτό του σαν εκλέκτορα για την Π.Ε.Δ. από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Σε μια καταγγελία που κυκλοφόρησε από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Τσανη σχετικά με το θέμα  Νο3 της ημερήσιας διάταξης για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στην Νέα Μεσήμβρια και η οποία καταγγελία αφορούσε το ύψος της μελέτης και της κατασκευής περίπου 75.000 ευρώ  σε έναν δρόμο που έχουν γίνει όλες οι προεργασίες και  είναι έτοιμος για ασφαλτόστρωση προσπάθησε να απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπίκος λέγοντας  ότι μπορεί να λέμε 75.000 αλλά δεν θα στοιχήσει τόσο, όμως στην μελέτη έπρεπε να φαίνετε ότι το έργο ξεκινάει από το μηδέν άσχετα αν το συγκεκριμένο έργο είναι σχεδόν έτοιμο για ασφαλτόστρωση.
Ελπίζουμε να είναι έτσι και να μην φαγωθούν και τα 75.000 ευρώ  για ένα έργο που μπορεί να είναι έτοιμο με 20.000 ευρώ.
Όλα τα  άλλα μόνοι τους τα είπαν, μόνοι τους τα άκουσαν και μόνοι τους τα ψήφισαν.
Και σε ανώτερα πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Πλαγάκο και Δήμαρχε Παναγιώτη Δαϊκούδη, την επόμενη φορά να συνεδριάσετε οι δύο σας στο γραφείο του Δημάρχου και να ψηφίσετε μόνοι σας όλα τα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου