Τρίτη 30 Απριλίου 2013


Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Βλαδίμηρου Μωϋσίδη


κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
κύριε Δήμαρχε,
αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι

Ξεκινήσαμε πριν από περίπου δυόμιση χρόνια ενωμένοι, με όρεξη, ανησυχίες και όραμα, μία πορεία δύσκολη και ανηφορική. Έπρεπε να ενώσουμε τρεις δήμους με διαφορετικό τρόπο  λειτουργίας, οργάνωσης, ανάπτυξης.
Η κακή οικονομική κατάσταση έκανε το έργο μας ακόμη ακόμη πιο δύσκολο και έτσι έπρεπε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, υιοθετώντας άλλες ή νέες τακτικές και δράσεις.
Οι δημότες μάς εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, πιστεύοντας ότι θα ξεφεύγαμε από τις παραδοσιακές μικροπολιτικές των προηγούμενων ετών και ότι θα λαμβάναμε τις σωστές και αντικειμενικές αποφάσεις που είχε ανάγκη ο τόπος. Μας εμπιστεύτηκαν την τύχη αυτού του τόπου για τον οποίο έχουμε χρέος να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Όταν πέρυσι το καλοκαίρι, τέθηκε και σε εμένα το ερώτημα αν θα υποστηρίξω την αλλαγή στη δημαρχία, η απάντηση μου ήταν σταθερή και ξεκάθαρη προς
κάθε κατεύθυνση: "
Έτσι συμφωνήσαμε και έτσι θα γίνει!". Ακόμη και
σήμερα την ίδια απάντηση θα έδινα. Πίστευα και πιστεύω ότι ο λόγος μας πρέπει να έχει συνέπεια και σταθερότητα, όπως υποσχεθήκαμε στους δημότες που μας ανέδειξαν στις θέσεις των δημοτικών συμβούλων.
Διαπιστώνω με λύπη μου ότι η συνέχιση της πολιτικής που είχαμε χαράξει στην αρχή της δημοτικής περιόδου, με όλα τα μέλη της παραταξης, δεν ισχύει πλέον. Συνεργασία και ομαδική δουλειά, συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων δεν υφίστανται πλέον. Δεν μπορείς να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος.
Πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, όχι για να ικανοποιήσουμε τις μικρές φιλοδοξίες μας αλλά για να μπορούμε στο τέλος αυτής της δημοτικής περιόδου να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας και να μη σκύψουμε το κεφάλι. Για να πούμε στον δημότη μας ότι εκεί που μας ανέβασε δεν τον ξεχάσαμε αλλά τον τιμάμε με τις πράξεις μας για αυτήν του την επιλογή.
Πιστεύω ότι ακόμη υπάρχει ελπίδα, αρκεί να αντιληφθούμε την λάθος πορεία μας και να τη διορθώσουμε. Μέχρι και σήμερα όμως δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο, κατά συνέπεια δεν μπορώ να συνεχίσω να εκπροσωπώ τους δημότες μας ως μέλος της παράταξης “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΣΧΥΡΗ  ΕΝΩΣΗ”. Η δημοτική πολιτική με τον τρόπο που ασκείται σήμερα δεν εκφράζει πλέον τις προσδοκίες της τοπικής μας κοινωνίας.
Να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι διαφωνώ με το συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και διοίκησης του δήμου και όχι με τα πρόσωπα που την ασκούν. Δέχθηκα στο παρελθόν βολές γιατί έχω άποψη και θέσεις. Πιστεύω πως πρέπει να είναι διαφορετικός ο τρόπος άσκησης και διαχείρισης της εξουσίας.
Τέλος, σε αυτούς που έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουν τη λάσπη για το πρόσωπό μου, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε κατόπιν εντολής, να τους κάνω σαφές ότι στο παρελθόν δέχτηκα χτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς να ξεπέσω στο επίπεδο τους για να τους αντιμετωπίσω. Αυτή τη φορά όμως θα είμαι ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ακόμη και στο παραμικρό που θα ξεφύγει από την πολιτική αντιπαράθεση.
Παρακαλώ κε Πρόεδρε του Δ.Σ. να διαβαστεί η παρούσα επιστολή μου πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και να καταχωρηθεί στο πρακτικό της σημερινής συνεδρίασης. Ευχαριστώ!
Νέα Μεσήμβρια, 29/4/2013.

Με τιμή

Μωυσίδης Βλαδίμηρος
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκηδόνος

12 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πΑΛΙΆ ΤΟΥ ΤΈΧΝΗ ΚΌΣΚΙΝΟ ΝΑ ¨ΑΔΕΙΑΖΕΙ¨ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ¨ΦΙΛΟΥΣ¨.....ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ....ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΚΟΥ.....ΤΩΡΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΜΠΙΚΟ....ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΠΟΙΟ
    ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ;;;;;;....ΠΩΛΗΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΡΟΤΗΣ....ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ;;;

    LINDESCRIVIBILE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λες. Μήπως τον τάξανε καμιά υποψηφιότητα Δημάρχου;;Απορώ αυτός ο Καράογλου πως έγινε υπουργός...μα να επενδύει κάτω από το τραπέζι στον Βλαδιμηράκο;; Αλλά θα μου πεις έχουμε δει και έχουμε δει, αυτό θα μας χαλούσε;;
    ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti egine re paidia? apoktisame laspoloutra sto Dhmo Xalkhdonas???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΑ..ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕ..ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Κ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πονταρω σε αλλες 2 ανεξαρτητοποιισεις. αφου δεν 'τον' θελουν γιατι δεν παει σπιτι του να βλεπει τη θαλασα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενοεις στην Καλαμαρια που μενει ο Μπικος ε ?

      Διαγραφή
    2. Ναι! Ο αφουγκραζων!!!!

      Διαγραφή
  7. Μπράβο ρε μωυσιδη να αγειασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω βλεπω αλλες4 ανεξαρτοποιήσεις.Ο Μπίκος τους θέλει ολους δούλους .Σειρα του λαγογιάννη ειναι τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει απωθημένα ο άνθρωπος// δεν μπορεί να υποδουλωσει αυτούς που πρέπει και το κάνει σαυτους που δεν περνάει πλεον η μπογιά του- μηδέν σοβαρότητα.

      Διαγραφή
  9. "Antidimarxia tou mpikou"????? E mi trelathoume. Me to kilo Tis dinei??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή