Τετάρτη 24 Απριλίου 2013


Καθημερινά & Άλλα ..


Λύθηκαν τα προβλήματα

Νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών μαθαίνω πως συστήνονται σε έξι υπουργεία με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Κι έλεγα κι εγώ: Τι μας λείπει, τι μας λείπει... Τώρα θα δείτε πώς θα "τρέξει" το κυβερνητικό έργο. Μη σας πως και στη φόρμουλα 1 θα πάει...

Το τέλος πλησιάζει...

Τα μαγαζιά θα λειτουργούν Κυριακές. Τα σούπερ-μάρκετ θα πωλούν τσιγάρα. Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί. Το τέλος του κόσμου είναι κοντά... Απλώς οι Μάγιας έπεσαν λίγο έξω στο χρόνο...

Όταν λέμε πρόνοια, εννοούμε πρόνοια!

Η είδηση που διάβασα χθες ήταν για γέλια και για κλάματα. Η Πολιτεία, αφού έλυσε όλα τα καυτά ζητήματα, αφού πέτυχε το στόχο για ανάπτυξη και ευημερία, αφού βελτίωσε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και αφού ο μέσος ταλαίπωρος Έλληνας αρχίζει να βλέπει το φως στο βάθος (για πολύ βάθος μιλάμε)... του τούνελ, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είπε να αναθέσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης να διεκπεραιώσει το ζήτημα των κρατουμένων στις φυλακές (είπαμε, όσοι είναι απέξω σωθήκαμε!).
Σου λέει, δε γίνεται, κύριε, οι ποινικοί να είναι μαζί με αυτούς που μπαίνουν στη στενή για οικονομικά εγκλήματα της τάξης των 10.000 ευρώ! Ουχί! Πρέπει να βρεθεί λύση!!

Ντροπή; Ντροπή!

Τι διαβάσαμε: «Ντροπή για την παράταξη» χαρακτηρίζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και για χρόνια προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υπόθεση προμηθειών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν πως το κόμμα έχει αποκηρύξει πολιτικά και ηθικά τον κ. Τσοχατζόπουλο και προσθέτουν πως η δίκη που ξεκίνησε χθες Δευτέρα είναι μια ευκαιρία για «κάθαρση».
Μάλιστα. Δηλαδή, ο Άκης είναι όλο το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ; Αυτός, ο ένας που κονόμησε (ενώ όλοι οι υπόλοιποι δε βγάλανε φράγκο); Πλάκα μας κάνετε, ε;
Εκτός κι αν τον χαρακτηρίζουν «ντροπή» διότι δεν υπακούει στη γνωστή λαϊκή θυμοσοφία «ξέρεις να κλέβεις; Ναι ! 
  Ξέρεις να κρύβεσαι;  Όχι;     Ε, τότε μην κλέβεις».

Κρίση... λιμοκτονίας

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα γίνεται πλέον αισθητή και στις σχολικές αίθουσες, καθώς υπάρχουν μαθητές που βρίσκονται στα όρια της λιμοκτονίας, όπως υποστηρίζει ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «De Morgen» υπό τον τίτλο «Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία: Μαθητές ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια».
Η εφημερίδα συνομιλεί με το διευθυντή ενός δημοτικού σχολείου του Πειραιά, ο οποίος μιλάει για μαθητές που ψάχνουν στα σκουπίδια ή εκλιπαρούν τους συμμαθητές τους να τους δώσουν τα υπολείμματα του κολατσιού τους.
Ιδιαίτερη μνεία κάνει για έναν 11χρονο μαθητή, ο οποίος φέρεται να υποφέρει από ασιτία, καθώς οι γονείς του αδυνατούν να τον σιτίσουν λόγω έλλειψης χρημάτων, συνεπεία της κρίσης.


Εφιάλτης

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο διευθυντής, «ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα βιώναμε παρόμοιες καταστάσεις στο ελληνικό σχολείο και ότι θα βλέπαμε μαθητές να στερούνται τα στοιχειώδη και να είναι αναγκασμένοι να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης».
Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με αποτέλεσμα το ΑΕΠ να έχει συρρικνωθεί κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια και η ανεργία -των νέων- να ανέρχεται πλέον στο 60%.
Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα έχουν αλλάξει δραστικά τον τρόπο ζωής πολλών οικογενειών που βλέπουν τα παιδιά τους να υποσιτίζονται, προσθέτει η εφημερίδα.
Και το τρομερότερο όλων: Σύμφωνα με την καθηγήτρια Α. Λινού, η ποιότητα της διατροφής πολλών παιδιών στην Ελλάδα παραπέμπει σε αφρικανικές χώρες.

Σχολιαστής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου