Κυριακή 21 Απριλίου 2013


Τρίτος ο Έλληνας αθλητής στον 8ο  Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”


Δυο Αιθίοπες αθλητές πλασαρίστηκαν στις δυο πρώτες θέσεις του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος που διεξάγεται σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Ο Έλληνας αθλητής του Άρη, Αντώνης Παπαδημητρίου, τερμάτισε τρίτος. 

 Συγκεκριμένα, πρώτος τερμάτισε ο Αιθίοπας αθλητής Μεταφέρια Τέκλου Γκέτο, που ήταν και ο περσινός νικητής, με 2 ώρες 19’ 28’’. Δεύτερος ο, επίσης, Αιθίοπας μαραθωνοδρόμος Τεφερά Τεμπάς Αμπάτε, με 2 ώρες 20’ 21’’ και τρίτος ο Έλληνας δρομέας μεγάλων αποστάσεων Αντώνης Παπαδημητρίου, με 2 ώρες 27’ 08’’.

Ικανοποιημένος δήλωσε, με σπαστά αγγλικά, ο πρώτος μαραθωνοδρόμος. Παρόμοια δήλωση και από τον δεύτερο, Αμπάτε, που, όπως είπε στη Βάσω Τσάνα και τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, είναι η πρώτη φορά που τρέχει σε μαραθώνιο στην Ευρώπη και έκτη στη ζωή του. Για “γιορτή” και “επιβράβευση των προσπαθειών” του μίλησε, αμέσως μετά τον τερματισμό και ο αθλητής του Άρη, Αντώνης Παπαδημητρίου.

 Η Θεσσαλονικιά Μάγδα Γαζέα τερμάτισε, μεν, πρώτη από τις γυναίκες, όμως δεν κατάφερε να πιάσει το χρόνο για να προκριθεί στο παγκόσμιο της Μόσχας.

Πηγή :  www.salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου