Πέμπτη 11 Απριλίου 2013


          
Καθημερινά & Άλλα



Μετανάστες

 Μετά τον εμφύλιο μετανάστευαν στη Γερμανία και τις στοές του Βελγίου οι ανειδίκευτοι εργάτες. Σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Ν. Αφρική τη δεκαετία του '60 και αρχές του '70 έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο !
Μετά το μνημόνιο έχουν μεταναστεύσει πάνω από 120.000 Έλληνες επιστήμονες σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου. Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα τριών ετών του καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Λόη Λαμπριανίδη.
Γι' αυτόν και μόνο το λόγο οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν λόγο για μία πολιτική που αγγίζει τα όρια της γενοκτονίας και με κοινωνικούς και μορφωτικούς όρους.
«Εκτέλεσαν» μια ολόκληρη γενιά κι έχουν σπείρει απελπισία και ματαιότητα ακόμη και στα παιδιά του Δημοτικού, που δε βλέπουν μπροστά τους κανένα μέλλον. Αν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, ο απορφανισμός της χώρας από ό,τι πιο λαμπερό ως μυαλό θα αγγίζει τα όρια της ερημοποίησης.

 Δεν αλλάζει τίποτε...

Είχαμε την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Αλλά τα "βαρίδια" του παρελθόντος είναι βαριά και φαίνεται ότι δεν υπάρχει διάθεση για πραγματική αλλαγή. Μόνο για επιμερισμό των βαρών στα συνήθη υποζύγια και στη σύλληψη μερικών "μαριδών" ώστε οι "καρχαρίες" να συνεχίσουν ανενόχλητοι το φαγοπότι, όπως κάνουν τόσες δεκαετίες τώρα.
Αυτές οι σκέψεις μου ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας την είδηση για ψήφιση τροπολογίας που «απαλλάσσει διοικήσεις τραπεζών από ευθύνες για δάνεια σε κόμματα και άλλους φορείς». Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταγγέλλει "φωτογραφική διάταξη" για "θαλασσοδάνεια" σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ύψους 200 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης "φωτογράφισε" ως υπεύθυνο τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη. Την τροπολογία κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Όμορφα πράγματα….

Βροχές...

 Είπαμε πως ο Θεός μας αγαπά και φέτος μας έστειλε ένα χειμώνα ήπιο και σε σμίκρυνση για να γλιτώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης, τα καυσόξυλα, το αυξημένο ηλεκτρικό ρεύμα, τις επισκέψεις στο γιατρό κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. Μας υπεραγαπά μάλλον γιατί σαν να το παράκανε... Λίγες οι βροχές... βροχή τα προβλήματα.

Σχολιαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου