Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013


 Καθαρίσαμε το παραποτάμιο δάσος Κουφαλίων


Την Κυριακή  14 Απριλίου εθελοντές από τα Κουφάλια, το Πρόχωμα, τη Γέφυρα, αλλά και από πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό του παραποτάμιου δάσους Κουφαλίων.  Καθαρίσαμε μία μεγάλη έκταση της παρόχθιας περιοχής από το ύψος των Κουφαλίων ως τη γέφυρα του Προχώματος, ενώ η ντόπια ομάδα του Προχώματος καθάρισε το Πάρκο δίπλα στο ποτάμι.
Στο τέλος του καθαρισμού πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση ενός σκαντζόχοιρου από τους εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή. Ο μικρός σκαντζόχοιρος είχε χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο και να μείνει στην περίθαλψη για περισσότερο από δύο μήνες.
Στον καθαρισμό συμμετείχαν φοιτητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Σύλλογος Δρομέων Πεζοπόρων Κουφαλίων, ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων, η Ομάδα Διάσωσης Κουφαλίων, η Πολιτιστική Γέφυρα, η Δράση για την Άγρια Ζωή, το Παρατητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, και φυσικά ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Κουφαλίων που συμμετείχε στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου