Παρασκευή 19 Απριλίου 2013


Καθημερινά & Άλλα..



Το σκάνδαλο των σκανδάλων

Η είδηση, όπως οι περισσότερες "άβολες" ειδήσεις, πέρασε "στα ψιλά". Οπότε (όπως συνηθίζουμε με ανάλογες ειδήσεις) ας την αναδείξουμε εδώ: 13 ολόκληρα χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχαν ασκηθεί, το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας θα φτάσει στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Μετά από πολύχρονες «περιπέτειες», η δικογραφία για τις χειραγωγούμενες μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών που φαίνεται να έλαβαν μέρος στο αποκαλούμενο «πάρτι του Χρηματιστηρίου» το 1999 μετουσιώθηκε σε κατηγορητήριο για συνολικά 43 πρόσωπα, η δίκη των οποίων ξεκίνησε χθες.

Ποιοι κατηγορούνται

Στο εδώλιο κάθονται γνωστοί χρηματιστές, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, εφοπλιστές και μεσάζοντες. Ανάμεσά τους ο γνωστός ιδιοκτήτης χρηματιστηριακής εταιρείας Παναγιώτης Κονταλέξης, οι επιχειρηματίες Γεώργιος Μπατατούδης, Παναγιώτης Πανούσης, Κωνσταντίνος Στέγγος και μέλη της οικογένειάς του, Σπυρίδωνας Τασόγλου κ.ά.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε σε βάρος τους, οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κ.ά.
Σε 836 σελίδες του βουλεύματος αναλύεται επαρκώς το λεγόμενο «κόλπο γκρόσο» του ΧΑΑ, με την τεχνητή αύξηση της αξίας των επίμαχων μετοχών, ενώ παρατίθενται σημαντικά ευρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Και τα... πολιτικά;

Βεβαίως η όλη υπόθεση έχει ένα τεράστιο κενό: την "πολιτική" του διάσταση. Δεν έχουν περάσει δα και τόσο πολλά χρόνια ώστε να μη θυμόμαστε ότι υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα (έως τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τον... πρωθυπουργό) είχαν αναμιχθεί στην υπόθεση, προτρέποντας τους Έλληνες αποταμιευτές να "τζογάρουν" στο χειραγωγούμενο χρηματιστήριο, παίρνοντας στο λαιμό τους εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές και αποταμιευτές, που είδαν στο ΧΑΑ τη "χρυσή ευκαιρία" να "τα κονομήσουν" και μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε "εγκλωβισμένους" και θύματα.

Φουντώνουν

Όλο και περισσότερο φουντώνουν οι διαβουλεύσεις για τα πιθανά σχήματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση. Τα σαββατοκύριακα οι συζητήσεις μεταφέρονται στα καφέ, και τις καθημερινές σε <μυστικές> και φανερές συναντήσεις σε κάποιες από τις ταβέρνες της περιοχής,  με πρωταγωνιστές αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, που ήδη βάζουν στο μικροσκόπιο τις πιθανές ισορροπίες, όπως αυτές διαμορφώνονται στις τοπικές κοινωνίες.

Ενδιαφέρουσες

Όπως είναι φυσικό, ο Δήμος και η παρούσα δημοτική αρχή αποτελεί και το πιο ουσιαστικό θέμα συζήτησης.  Το σίγουρο είναι ότι   οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους.

Η αγάπη δεν κρύβεται !!!

Όλο <καλά> λόγια είναι ο νυν Δήμαρχος για τον προηγούμενο για το τι παρέλαβε στον Δήμο μετά από 2 χρόνια διοίκησης του    αλλά και ο πρώην για τον νυν για το πώς διοικεί σήμερα τον δήμο.

Σχολιαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου