Τρίτη 9 Απριλίου 2013



Κίνδυνος να χαθούν 56 έργα της Θεσσαλονίκης
3   στον δήμο Χαλκηδόνος



Τον κίνδυνο της απένταξης και οριστικής τους απώλειας αντιμετωπίζουν δεκάδες έργα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Παρότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία είναι από τις υψηλότερες στη χώρα (έφτασε στο 52%), υπάρχει μια σειρά έργων, ορισμένα από τα οποία με προϋπολογισμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που καθυστέρησαν και δεν προχωρούν, οπότε πλέον είναι υποψήφια για απένταξή τους από το πρόγραμμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τουλάχιστον 56 έργα πρέπει να επισπευσθούν, αλλιώς κινδυνεύουν να χαθούν! Στη Θεσσαλονίκη υλοποιούνται 169 έργα συνολικού ύψους 4,94 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ.
Φέτος γίνεται η τελευταία αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εμφανίστηκε αποφασισμένος να μη ρισκάρει πλέον την απώλεια πολύτιμων ευρωπαϊκών πόρων. Έτσι, και με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, προειδοποίησε σήμερα τους φορείς υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων ότι αν δεν τα προχωρήσουν άμεσα θα τα χάσουν οριστικά.
Προσπάθεια της Περιφέρειας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης, ώστε να μη χαθούν έργα, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι μάλλον αδύνατο.

Έργα στο «κόκκινο» στον Δήμο Χαλκηδόνος

-Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνας: 1,3 εκ. ευρώ. Χρόνος υλοποίησης 18 μήνες.

-Εγκατάσταση Συστήματος Τηλε-ελέγχου – Τηλεχειρισμού στο Δήμο Αγίου Αθανασίου: 638.000 ευρώ. Υποβλήθηκαν ενστάσεις και προσφυγές. Χρόνος υλοποίησης 14 μήνες.

-Τριθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, Δήμου Χαλκηδόνος: 3,96 εκ. ευρώ. Σε φάση δημοσίευσης της διακήρυξης του διαγωνισμού. Χρόνος υλοποίησης 20 μήνες.

Πηγή : voria.gr

1 σχόλιο:

  1. Το κατα τα αλλα το γραφειο τυπου του Δήμου θα απαντησει για αυτα που γραφει το αρθρο ή απανταει και βριζει μονο σε οσους νομιζει οτι ειναι αντιθετοι με τον δήμαρχο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή