Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


Καθημερινά & Άλλα…


"Μπακαλίστικα"

Έχουμε σημειώσει πολλάκις ότι η "μπακαλίστικη" λογική στην οποία κατευθύνουν τις ελληνικές κυβερνήσεις οι τροϊκανοί έχει τρομακτικές συνέπειες στη ζωή των Ελλήνων. Εξάλλου, αυταπόδεικτο είναι αυτό, η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και των Ελλήνων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.
Ωστόσο, ακόμη και εκεί όπου υποτίθεται ότι οι τροϊκανοί έχουν "δίκιο", δηλαδή στα νούμερα (τα οποία πρέπει να βγουν, κι ας... ψοφήσουν της πείνας οι μισοί Έλληνες), καταφέρνουν και τα κάνουν μπάχαλο στις... λεπτομέρειες. Και όχι και τόσο ασήμαντες λεπτομέρειες: Η "αναδιάρθρωση" του δημόσιου τομέα κινδυνεύει να "τινάξει στον αέρα" χρηματοδοτήσεις ύψους 185 εκατομμυρίων ευρώ, που απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εμπόρους και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης από προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης.

Κατάργηση!

Και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι τα προγράμματα τα "τρέχει" το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), το οποίο οδηγείται σε κατάργηση το επόμενο δίμηνο! Είναι από εκείνους τους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου.
Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην αγορά και ειδικότερα στους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ (έμποροι), οι οποίοι με επιστολές τους προς τους υπουργούς Δημ. Διοίκησης, Α. Μανιτάκη, και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ζητούν τη διατήρηση του Οργανισμού και τη διεύρυνση του έργου του. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των ΚΕΚ, πέρα από τις επιστολές στους δύο υπουργούς, είχαν την εβδομάδα που πέρασε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γιάννη Βρούτση, από τον οποίο όμως εισέπραξαν "αδιαφορία" για το θέμα.

 Μία απάντηση...
Δεν ήταν λίγες φορές που ο φίλος μου ο Γιώργος μού έλεγε ότι επίκειται βουλγαροποίηση στην Ελλάδα. Με θύμωνε το ύφος του, γιατί από τη φύση μου είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Και επιβεβαιώθηκα! Διαβάστε μαζί μου, λοιπόν: Αύξηση 11,6% σημείωσαν οι καταθέσεις των βουλγαρικών νοικοκυριών στο τέλος Μαρτίου 2013, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2012, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική (κεντρική) Τράπεζα της Βουλγαρίας (ΒΝΒ). Επίσης, τα στεγαστικά δάνεια (κυρίως για αγορά κατοικίας) κατέγραψαν αύξηση μόλις 0,6% (σε ετήσια βάση) και η αξία τους διαμορφώθηκε στα 8,8 δισ. λέβα. Τα καταναλωτικά δάνεια σημείωσαν πτώση 2,2% έναντι του Μαρτίου 2012, με την αξία τους να "αγγίζει" τα 7,2 δισ. λέβα.

Φως και... σκοτάδι

Επομένως, έχουμε και λέμε: Στη Βουλγαρία οι πολίτες έχουν αποταμιευτική δύναμη, χτίζουν σπίτια και οι τράπεζες τούς δίνουν δάνεια (!), και επίσης δε χρειάζονται να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες, αφού, πέρα από τα χρήματα που αποταμιεύουν, έχουν και ρευστό να σπαταλούν!!
Καθόλου κακή δε μου ακούγεται η βουλγαροποίηση! Τώρα κάτι για Μπαγκλαντές που μου λέει κατά καιρούς, δεν ξέρω… Γιατί δηλαδή να μην πιστέψω τον κύριο Σαμαρά που βλέπει φως στο τούνελ και τον κ. Στουρνάρα που οσονούπω βλέπει έξοδο από την κρίση; Κάτι που η άνοιξη έρχεται, κάτι η Ανάσταση του Κυρίου μετά τη Σταύρωση, δεν μπορεί, να δείτε που όλα θα πάνε καλά!.. Ε;

70χρονη... ληστής!

Είναι από τις ιστορίες που κρύβουν πίσω τους ένα ανθρώπινο δράμα. Διότι είναι μάλλον δυσεξήγητο πώς μια γυναίκα ηλικίας... 70 χρονών προσπάθησε (με αξιοθρήνητο, είναι η αλήθεια, τρόπο) να... ληστέψει καταστηματάρχες στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, απειλώντας τους με ένα... κουζινομάχαιρο!
Η 70χρονη, φορώντας ξανθιά περούκα και μαύρη αποκριάτικη μάσκα και κρατώντας κουζινομάχαιρο, εισέβαλε σε κατάστημα ενδυμάτων, τη στιγμή που βρίσκονταν στο χώρο οι γονείς της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, μια 58χρονη γυναίκα και ο σύζυγός της.
Η επίδοξη ληστής, απειλώντας με το μαχαίρι, απαίτησε να της δοθεί το ποσό των 500 ευρώ. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και συνελήφθη έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου.
Οδηγούμενη στο Αστυνομικό Τμήμα, η 70χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου παραμένει φρουρούμενη. Όπως έγινε γνωστό, πάσχει από καρδιολογικό πρόβλημα.

Σχολιαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου