Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013




Ζούμε στην εποχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής απαξίωσης, λόγω της κρίσης που περνά η χώρα μας και το πολιτικό σύστημα. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πολιτική κατάσταση, μέσα σ' ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο ανατρέπει δραματικά αξίες και αρχές.

Βλέπουμε την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής των πολιτών. Βιώνουμε την διαρκή απαξίωση και κατάργηση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του κράτους. Είμαστε καθημερινοί μάρτυρες των συνεπειών της διαχειριστικής ανεπάρκειας της σημερινής δημοτικής αρχής στον δήμο μας.

Όλα αυτά απαιτούν συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπισή τους. Προβάλλουν επιτακτικά την ανάγκη να συναντηθούμε σε μια κοινή προσπάθεια, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο ως χώρο δημιουργίας, ως χώρο προσφοράς, ως χώρο ευθύνης και όχι ως χώρο διαχείρισης μιας εξουσίας.

Οι μοναχικοί δρόμοι και ο καναπές δεν οδηγούν πουθενά. Είναι δε ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να δράσουμε συλλογικά και με συγκεκριμένους στόχους.

Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, δεν χωράνε μικροκομματικές πολιτικές, δεν χωράνε προσωπικές πολιτικές και δράσεις, δεν χωράνε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, δεν χωράνε εφήμερες συναθροίσεις.

Είναι ανάγκη όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που με συνέπεια παλεύουν με προγράμματα και αρχές όλα αυτά τα χρόνια για την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, να βρεθούμε και να συν-διαμορφώσουμε ένα κοινό πρόγραμμα, για να κερδίσει η κοινωνία και ο πολίτης και όχι ο εκάστοτε πλειοψηφών συνδυασμός και Δήμαρχος.

Και βέβαια μια τέτοια κοινή προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται σ' ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων που προσελκύει τις υγιείς κοινωνικά, πολιτικά και αυτοδιοικητικά δυνάμεις, δίνοντας τη δυνατότητα να συμβάλουν δημιουργικά στην παραγωγή πολιτικής και στη δράση για την υλοποίηση τους.

Για να μπορέσουμε:

• Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στις οικογένειές μας και στα παιδιά μας
• Να παράγουμε και να απολαμβάνουμε τους κόπους της εργασίας μας
• Να ζούμε σε ανθρώπινο Δήμο
• Να βάλουμε φραγμό στην διαπλοκή
• Να ξαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο

Η δική μας παρουσία και συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια είναι χωρίς όρους και σε μηδενική βάση.

Ας συμφωνούμε στις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της επικουρικότητας, της ισότιμης συμμετοχής, της συναίνεσης και της διαβούλευσης, της επικοινωνίας και της αποτελεσματικότητας, και ας δημιουργήσουμε το καταλληλότερο πρόγραμμα και σχήμα, θέτοντάς το στην κρίση των πολιτών.

2 σχόλια:

  1. ξύλινη συνθηματική και τετριμμένη...η διακήρυξη... αποδεκτή ως κείμενο, απαράδεκτη ως ανυπόγραφη. Όπως και ναχει μήπως θα μπορούσαμε να μάθουμε που εξελίσσεται όλος αυτός ο προβληματισμός για να καταθέσουμε και το δικό μας; Γιατί από πολιτικές παρεούλες και μυστικές συμφωνίες έχουμε χορτάσει..
    Εκτός αν ως ¨αόρατοι¨ οραματιστές το μόνο που χρειάζεστε είναι ¨αόρατους¨παρατηρητές, για να παίζουμε και να περνάει η ώρα μας. Αν θέλετε να σας πάρουμε σοβαρά επιτέλους ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και σεις που το δημοσιεύετε και εσείς που το γράψατε
    EL MUTANDE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο παρατηρησεις
    1 Αυτο το κειμενο μπορει ανετα να το υπογραψει ο καθε υποψηφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,απο οποιον
    χωρο και αν προερχεται.Απο μεγαλα λογια και παχια και κουλτουριακα χορτασαμε....ΕΛΕΟΣ.
    2Την αλλα φορα βαλτε κανενα αλλο κειμενο που να μη δειχνει τοσο ΔΗΜΑΡ.Θα αποκαλυφθειτε πριν την ωρας σας...

    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή