Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013


Καθημερινά & Άλλα



"Ψεκασμένοι";

Εμείς παραμένουμε μουδιασμένοι κι απαθείς, "ψεκασμένοι" ή όχι, απέναντι στη μοίρα μας τη σακατεμένη, σταυρώνουμε τα χέρια και βουτάμε πιο βαθιά στην εθνική μας κατάθλιψη... Οι δε Πορτογάλοι, όχι απλά βγαίνουν στους δρόμους και έστω εκτονώνονται, αλλά αναζητούν και πιο ευρηματικούς τρόπους για να στείλουν το μήνυμά τους ή απλά για να παίξουν κι εκείνοι με τα νεύρα των κυβερνώντων.

Τον εκθέτουν

Το νέο "κόλπο", που αποτελεί μια άλλη μορφή διαμαρτυρίας, είναι πως χιλιάδες Πορτογάλοι δηλώνουν τον Αριθμό του Φορολογικού Μητρώου του πρωθυπουργού σε διάφορες συναλλαγές τους, προκειμένου οι δαπάνες του να φαίνονται κατά εκατομμύρια ευρώ υψηλότερες από το εισόδημά του και έτσι να τον εκθέσουν στην εφορία, θεωρητικά τουλάχιστον. Έτσι για την τιμή των όπλων...

Ο Ναπολέων ξαναζεί!

Έχω ξαναγράψει ότι ο φίλτατος υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας την έχει δει "κάπως" τον τελευταίο καιρό. Έχει καβαλήσει άσχημα το καλάμι, πώς το λένε. Πολύ άσχημα μάλιστα. Αυτό γίνεται αρκετά εμφανές από τη συνέντευξη που έδωσε στην πατσαβουροφυλλάδα "Bild", η οποία ευκαιρία ψάχνει για να "τα χώσει" στην Ελλάδα, ικανοποιώντας τα ταπεινότερα ένστικτα του εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου αναγνωστικού κοινού της.

Αυτήν τη φορά ο αγαπητός (λέμε τώρα) υπουργός ξεπέρασε τον εαυτό του. Διαβάστε τι είπε: «Όποιος γίνεται στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών, γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Δε φοβάμαι αυτήν τη στιγμή, αλλά είναι αλήθεια ότι τα μέτρα ασφαλείας μου αυξήθηκαν. Δεν τολμώ πλέον να βγω μόνος μου από την πόρτα του σπιτιού μου, δεν είναι πια δυνατόν να κάνω σπορ ή να βγω με φίλους. Για χόμπι όμως δεν έχω έτσι κι αλλιώς χρόνο».

 Και, φυσικά, ο τίτλος που επέλεξε η "Bild" ήταν αναμενόμενος: «Δεν τολμώ να βγω μόνος στο δρόμο».

Δυσφήμηση... κορυφής

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ηγεσία του τόπου φροντίζει να δυσφημήσει τη χώρα με τον πλέον σκαιό τρόπο. Προηγήθηκε η (πιο οργανωμένη και υστερόβουλη) εκστρατεία δυσφήμησης του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι γύρναγαν την Ευρώπη και τον κόσμο επί ένα τρίμηνο στο τέλος του 2009 και τις αρχές του 2010, κατηγορώντας τους Έλληνες για διάφορα, λέγοντάς μας συλλήβδην "κλέφτες" και "φοροφυγάδες" και πολλά άλλα, που είχαν ως αποτέλεσμα να τιναχτούν τα spread... στο Θεό!

Και αν ο ΓΑΠ το έκανε εκ του πονηρού και βάσει σχεδίου (όπως προσωπικά πιστεύω), νομίζω ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών το κάνει από... σύνδρομο Ναπολέοντα. Ή ίσως σύνδρομο Ιβάν του Τρομερού (ο οποίος πίστευε ότι όλοι συνωμοτούσαν σε βάρος του και όλοι προσπαθούσαν να τον δολοφονήσουν).

Βιομηχανία... τσάμπα δουλειάς

Τελικώς αυτή η βιομηχανία των "τσάμπα εργαζομένων" που προωθούν διάφορα κέντρα στην Ελλάδα αρχίζει και λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Δεν είναι μόνοι οι καραγκιόζηδες που λένε ότι οι άνεργοι καλό είναι να εργάζονται τσάμπα, για να αποκτούν εμπειρία. Αυτοί είναι χορτασμένοι καραγκιόζηδες, τόσα ξέρουν, τόσα λένε.
Αλλά τώρα το πράγμα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο, διότι αποκτά υπόσταση και μπαίνουν και γεροί "παίκτες" στο παιχνίδι, όπως λ.χ. η θυγατρική της ICAP, ICAP People Solutions, η οποία κάνει "κολεγιά" με το " Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης "Ευρωεργασιακή", για να δημιουργήσουν μια "τράπεζα δεδομένων" στην οποία θα μπορούν να καταφεύγουν άνεργοι που θέλουν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
Βεβαίως αυτή η "μηχανή" έχει στόχο να προμηθεύσει εταιρείες με τσάμπα καταρτισμένο προσωπικό και ήδη έχουν δηλωθεί σχεδόν 5.000 διαθέσιμες θέσεις από 900 εταιρείες.
Άντε να επαναφέρουμε και το θεσμό της δουλείας, για να 'μαστε και σωστοί...

Σύζυγοι...

Σύζυγος πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης: «Δεν υπάρχει πιο έντιμος άνθρωπος από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο». Σύζυγος Άκη Τσοχατζόπουλου: «Και, όμως, υπάρχει». Απλώς για το δεύτερο δεν το έχει πιστοποιήσει ακόμα ο... Σαμαράς.

«Έχουμε»

Προβόπουλος: «Έχουμε διανύσει το 70% της διαδρομής». Και ποιοι ακριβώς το "έχουμε" κ. Προβόπουλε; Έτσι, για να έχουμε καλό ρώτημα, δηλαδή...

Κάποτε

Διότι κάποτε ο κόσμος προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με τρεις κι εξήντα. Τώρα προσπαθεί με 360 ευρώ και κάνει το σταυρό του να υπάρχουν κι αυτά δηλαδή...

Μπριτζολάκια

Κάπως, έτσι, ο Έλληνας έχει περιορίσει τις εξόδους του. Αντί να βγαίνει πια έξω για φαγητό την Κυριακή το μεσημέρι, μένει σπίτι και ψήνει μπριτζόλες στα κάρβουνα. Το κρέας, εξάλλου, ίσως είναι το μόνο πράγμα από την αρχή της κρίσης που δεν έχει... ανατιμηθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου