Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Από όλα έχει ο μπαξές !!


Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το κύριο θέμα ήταν η ψήφιση του οργανογράμματος του δήμου, δηλαδή του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργιάς, για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος, (όπως συμβαίνει στα τελευταία δημοτικά συμβούλια) κατάφερε να πάρει μαζί του και την πλειοψηφία της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους επικεφαλείς των παρατάξεων Α. Αραμπατζή και Μ. Μηντσιούδη,  έτσι πέρασε επί 29 παρόντων δημοτικών συμβούλων με 24 ναι ο οργανισμός εσωτερικής λειτουργιάς του Δήμου.

Ο Δήμαρχος μετά την κόντρα που είχε με συμβούλους της παράταξης του που δεν δεχόταν να ψηφίσουν τον οργανισμό εσωτερικής λειτουργιάς,    με την υποστήριξη των Αραμπατζή  - Μηντσίουδη τον πέρασε, άλλωστε είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο Δήμαρχος σε μια αποστροφή του λόγου του όταν είδε την υποστήριξη από τους δυο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  < δεν έχω κάτι να προσθέσω με κάλυψαν πλήρως οι δύο προλαλήσαντες αρχηγοί>.

Στην συνεδρίαση αυτή είχαμε και την ρήξη μεταξύ του Αριστείδη Αραμπατζή και του Γιώργου Κοκογιαννίδη , όταν μετά την ανάγνωση μιας επιστολής του τελευταίου προς τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του ο κ. Αραμπατζής δήλωσε άμεσα ότι ο κ. Κοκογιαννίδης είναι πλέον εκτός της δημοτικής του παράταξης.

Ακολουθεί η επιστολή του Γιώργου Κοκογιαννίδη   


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ
    ΚΥΡΙΕ  ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

Και να που έφτασε η ώρα το σύστημα του Καλλικράτη να ανοίξει τα χαρτιά του και να ξεγυμνώσει τους ηγέτες του.
Ηγέτες που φλέγονται από εγωιστική φιλοδοξία .
Ηγέτες που παραμερίζουν το κοινωνικό όφελος, τη συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας την άρνηση για ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος .
Ηγέτες που χωρίζουν τον τόπο σε βόρειους και νότιους .
Θέλουν λέει να μεταφέρουν τις υπηρεσίες εκεί που βρίσκονται τα πολιτικά τους κονάκια για ευνόητους λόγους .
Καλώς ή κακώς η έδρα βρίσκεται στα Κουφάλια
Ήρθε λοιπόν η ώρα , αυτοί που δεν συμβιβάστηκαν με την ιδέα της έδρας να την αποδομήσουν και να την μεταφέρουν αλλού.Ας μας το πουν λοιπόν ξεκάθαρα.
Ήταν κατά τη γνώμη σας λάθος η επιλογή της έδρας και τώρα που έχουμε την ευκαιρία και τη δύναμη θα «αποκαταστήσουμε την αδικία».
Σωστά κύριε Δήμαρχε ;
Στην προσπάθειά σας αυτή βρίσκεται βέβαια και κάποιους συμπαραστάτες που φοβούνται να μη χάσουν τον μισθό τους ή κάτι άλλο.
Στην αρχαία Ελλάδα αυτούς τους λέγανε ΕΦΙΑΛΤΕΣ για όσους ξέρουν από ιστορία.
Στους ΕΦΙΑΛΤΕΣ λοιπόν δεν ταιριάζει παρά μονάχα η λέξη ΝΤΡΟΠΗ.
ΝΤΡΟΠΗ  γιατί σκάβουν τον λάκκο των συμπολιτών τους,πρέπει να ξέρουν όμως πως όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα .
ΝΤΡΟΠΗ γιατί την θέση αυτή που έχουν καταλάβει την οφείλουν στους πολίτες αυτής της κοινωνίας την οποία θέλουν να καταδικάσουν.
ΝΤΡΟΠΗ γιατί κλείνουν τα μάτια σε σοβαρά προβλήματα και ασχολούνται με θέματα ψηφοθηρικά .
ΝΤΡΟΠΗ γιατί στον πολιτικό βούρκο που δημιουργούν συμπαρασύρουν το μέλλον των παιδιών μας.
Ο Καλλικράτης έγινε για να εξοικονομήσουν μεταξύ άλλων ανθρώπινους πόρους Υπαλλήλους που θα περισσέψουν για να κάνουν μελέτες , προγραμματισμό κοινωνική πολιτική κ.λ.π.
Αλλιώς ας μέναμε στα 3 παλιά Δημαρχεία , και να ξεμπερδεύαμε .
Σε δύσκολους καιρούς ,κύριε Δήμαρχε ανοίγετε μια πληγή τοπικιστική ,που είναι δύσκολο να κλείσει .
Η έδρα της ΔΕΥΑΧ μπορεί να πάει στη Χαλκηδόνα. Η έδρα των νομικών προσώπων και της δημοτικής επιχείρησης ας είναι στη Γέφυρα και στον Αγ. Αθανάσιο αντίστοιχα.
Ο κόσμος σας εξέλεξε ,έστω και με πλάγιο τρόπο ,για να ενώσετε τις κοινωνίες και όχι να τις διασπάσετε για μικρά δικά σας μικροκομματικά οφέλη.
Έχετε κύριε Δήμαρχε κι εσείς κύριοι σύμβουλοι τεράστια ευθύνη για την ηρεμία του τόπου . Η ιστορία θα κρίνει όλους και τους ανδρείους και τους εφιάλτες.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΚΟΚΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου