Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013


Καθημερινά & Άλλα



Τον... πέθαναν πρόωρα

 Είχε τον καημό του ο άνθρωπος γιατί έχασε τον πατέρα του.
Πήγε λοιπόν στο Δήμο της καταγωγής του   για να του εκδώσουν το σχετικό πιστοποιητικό αποδημίας.
Πηρέ το χαρτί, έφυγε, αλλά όταν άνοιξε για να το διαβάσει «πάγωσε».
Ο υπάλληλος τον είχε «πληροφορήσει» ότι ήταν αυτός ο εκλιπών, αφού στο πιστοποιητικό θανάτου υπήρχε το όνομα του γιου του μακαρίτη.
Αθάνατη Αυτοδιοίκηση...


Ίσοι και... πιο ίσοι

Σε αυτήν τη χώρα, ως γνωστόν, όλοι είμαστε ίσοι. Για την ακρίβεια, όλοι εκτός από εκείνους που είναι... πιο ίσοι. Και δεν είναι και λίγοι αυτοί. Και δε μιλάμε μόνο για εκείνους που κερδίζουν από τη δυστυχία του κοσμάκη (οι οποίοι ανέκαθεν ήταν πιο ίσοι από τους άλλους, εξάλλου το αυτό συμβαίνει σε όλες τις "δυτικές" χώρες: οι έχοντες και κατέχοντες είναι προνομιούχοι έναντι του εργαζόμενου, του αγρότη και του μικροεπαγγελματία). Αλλά και για εκείνους που εμμέσως (πλην σαφώς) υπηρετούν τους προαναφερθέντες.


Τι, "έκπληκτοι";

Καθώς όλα αυτά είναι πολύ γνωστά, μου φάνηκε... κάπως υποκριτικό, κάπως... τρέχα γύρευε, ότι δήλωσαν "έκπληκτοι" δέκα βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. για τις "προκλητικές αμοιβές" των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Διαβάζουμε ότι ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου θα αμείβεται ετησίως με το ποσό των 100.000 ευρώ μικτά, τα μέλη του Δ.Σ. με 30.000 ευρώ, η διευθύνουσα σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 215.000 ευρώ, ο αναπληρωτής της με 185.000 ευρώ και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 165.000 ευρώ», αναφέρουν.


Και όχι μόνο αυτό...

Και συνεχίζουν οι αγαπητοί βουλευτές της συγκυβερνώσας ΔΗΜ.ΑΡ.: «Ιδιαίτερη εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι οι παραπάνω αμοιβές του Συμβουλίου θα αποδίδονται και στα ex officio μέλη που ήδη χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό, όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και ο διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδας».
Βεβαίως, θα τους ρωτούσα - με τη σειρά μου - αν εκείνοι (οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., δηλαδή) έπεσαν χθες-προχθές από τον Άρη ή από το... Σείριο και δε ζουν στην Ελλάδα;
Επίσης, θα τους ρώταγα αν έχουν αντιληφθεί ότι και οι ίδιοι είναι βουλευτές της ίδιας κυβέρνησης που αποφάσισε αυτές τις εξαιρετικά προκλητικές αμοιβές των κυρίων και κυριών του ΤΧΣ;


Τι να πουν;

Τι θα μου απαντούσαν, θα με ρωτήσετε... Τίποτε, ρητορικές είναι οι ερωτήσεις. Εξάλλου και η βουλευτική αμοιβή περίπου 10 φορές ο μέσος μισθός της χώρας είναι. Και αυτήν την εισπράττουν ανελλιπώς, μαζί με όλα τα υπόλοιπα προνόμια που απορρέουν από τη θέση τους (και είναι ΠΟΛΛΑ) οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.


Και το... κερασάκι

Να υπενθυμίσουμε - έτσι, ως... κερασάκι στην ωραία τούρτα - ότι στην επιτροπή συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όταν ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός του εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλός. Υπενθυμίζουμε ότι ο κατώτατος είναι 450 ευρώ καθαρά. Περίπου το 1/17 από όσα βγάζει ο κ. Μέργος μηνιαίως.

Είπατε κάτι;


Συμβάσεις ντροπής

Πολλά έχουν λεχθεί και γραφεί για την υπόθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής. Λίγοι (ελάχιστοι) έχουν ακουμπήσει έστω και ακροθιγώς την ουσία της υπόθεσης. Να πούμε ξεκινώντας το αυταπόδεικτο: Ενέργειες όπως αυτή του να κάψουν τα μηχανήματα της εταιρείας και να κάνουν τους γνωστούς βανδαλισμούς, όποιοι και αν τους έκαναν, είναι απαράδεκτες, καταδικαστέες και κατακριτέες. Είναι εκτός νομιμότητας και δεν μπορεί κανείς δημοκρατικός πολίτης να τις θεωρήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από ποινικά κολάσιμες.
Αλλά το γεγονός αυτό δε "διαγράφει" ότι η επένδυση αυτή όντως θα καταστρέψει τη μισή Χαλκιδική και μάλιστα με τρόπο ουσιαστικά ανεπανόρθωτο.


Και... το απίστευτο!

 Και κυρίως, το ελληνικό κράτος ΧΑΡΙΣΕ, δηλαδή έκανε ΔΩΡΟ, την περιουσία του ελληνικού λαού σε μια ξένη εταιρεία και τον ντόπιο συνεργάτη του, καθώς έδωσε το δικαίωμα εκμετάλλευσης του συνόλου των μεταλλευμάτων στην περιοχή (η αξία των οποίων υπολογίζεται από 10 δισ. το λιγότερο έως 20 δισ.) για... 11 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται προφανώς για το "σκάνδαλο των σκανδάλων", καθώς, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στις χώρες που δίνουν ανάλογες άδειες σε ιδιωτικές εταιρείες, το ελληνικό Δημόσιο δεν κράτησε ΤΙΠΟΤΕ για τον ελληνικό λαό! ΤΙΠΟΤΕ, το ξαναλέμε! Στη Ρουμανία (την πτωχή, ταπεινή Ρουμανία) η Πολιτεία κράτησε το 20% των μεταλλευμάτων που θα εξορύσσονται! Εδώ ΤΙΠΟΤΕ! Επένδυση με απόδοση 1.000.000% έχετε ξανακούσει; Ε, είναι οι Σκουριές!
Ούτε και για αυτό το σκάνδαλο των σκανδάλων θα πληρώσει κάποιος... να υποθέσω;
Σχολιαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου