Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013


 Μήνυμα ενότητας στέλνουν οι αγρότες της περιοχής μας 

 Σε μια παράταξη τρακτέρ που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, όλα δείχνουν να λειτουργούν ρολόι, με το χρόνο μάλιστα να κυλάει μέχρι στιγμής υπέρ των «εξεγερμένων». 

Ημαθία: Ενισχύεται το μπλόκο στο ύψος της Κουλούρας με τρακτέρ από τα μπλόκα του Κοπανού Νάουσας και της Κυψέλη Ημαθίας. Οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και δηλώνουν πως αν αποφασίσουν να βγουν στους δρόμους δεν πρόκειται να τους σταματήσει τίποτα... ούτε τα ΜΑΤ. Στο πλευρό των αγροτών της Ημαθίας βρίσκονται οδηγοί ταξί, λεωφορείων και φορτηγών.

 Πέλλα: Στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας-Βέροιας, στο ύψος της διασταύρωσης Χαλκηδόνας, συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών από τα χωριά Κουφάλια, Ελεούσα, Λουδία, Παρθένιο και Άθηρα. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 85 τρακτέρ και αναμένονται ενισχύσεις από τα χωριά Μικρό Μοναστήρι, Άδενδρο και Αγ. Αθανάσιο.

 «Το αγροτικό ζήτημα δεν είναι ταξικό είναι κοινωνικό. Εμείς που είμαστε στο δρόμο παλεύουμε και για τους 10 εκατ. πλέον καταναλωτές  αυτής της χώρας, για να υπάρχει φθηνό προϊόν από το χωράφι στο ράφι» ανέφεραν στο Αgronews οι αγρότες και  μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κοκογιαννίδης Γεώργιος, Θεόδωρος Νέλλας και Θεόδωρος Μυλωνάς.

 Ενώ το πρωί του Σαββάτου (2/2) στον Κόμβο Γυψοχωρίου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μετά από το κάλεσμα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγρ. Συλλόγων Πέλλας οι αγρότες των χωριών της περιοχής με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου για λίγη ώρα..  Στους διερχόμενους από το μπλόκο οδηγούς μοίραζαν την Ανακοίνωση με τα αιτήματά τους ζητώντας την συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα τους. Παράλληλα τους μοίραζαν και κομπόστες ροδακίνων από ροδάκινα απλήρωτα ακόμη από το καλοκαίρι του 2012.

Πηγή : Αgronews











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου