Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013


Καθημερινότητα οι κλοπές στα χωριά του Δήμου Χαλκηδόνος


Σοβαρό πρόβλημα με την αύξηση της εγκληματικότητας αντιμετωπίζει η περιοχή του δήμου Χαλκηδόνος. Καθημερινά άγνωστοι μπαίνουν σε σπίτι αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα.

Σε αδιέξοδο οι κάτοικοι που δεν μπορούν να ελπίζουν στην βοήθεια της αστυνομίας, μιας και οι αστυνομικοί του τμήματος των Κουφαλίων, δηλώνουν αδυναμία να σπεύσουν μόλις τους καλούν, διότι είναι ελάχιστοι και χωρίς τα απαραίτητα μέσα κίνησης.

Οι κλοπές στα  χωριά έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας και οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί ενώ φοβούνται για τη ζωή τους, αφού πολλές φορές οι δράστες είναι αδίστακτοι και μπαίνουν μέσα στα σπίτια ακόμα και  όταν οι ιδιοκτήτες τους είναι μέσα χωρίς να φοβούνται .

«Το κράτος εγκατέλειψε τα χωριά και τ” αφήνει ανυπεράσπιστα στην εγκληματικότητα», λένε κάτοικοι των χωριών.
Χαλκηδόνα , Άγιος Αθανάσιος,  Κουφάλια και τα άλλα χωριά του Δήμου έχουν σχεδόν καθημερινά και από  ένα κρούσμα κλοπής.

Όπως φαίνεται η αύξηση της μικροεγκληματικότητας και η ελλιπής λόγω διαφόρων παραγόντων αστυνόμευση των χωριών   οδηγεί  τους κατοίκους να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να αυτοοργανώνονται κάνοντας περιπολίες όλη την νύχτα στους δρόμους των  χωριών τους,   μια συνταγή δοκιμασμένη και αποτελεσματική    παλιότερα στην Νέα Μεσημβρία   στην Γέφυρα και σε κάποια άλλα χωριά.

Η λύση όμως δεν είναι οι περιπολίες των κατοίκων στα χωριά τους για να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους, γιατί κάποια στιγμή μπορεί από λάθος να θρηνήσουμε και θύματα.

Πρέπει ο Δήμος και ο Δήμαρχος να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και να απαιτήσει την πλήρη αστυνόμευση της περιοχής μας.

Όμως τι να περιμένεις από αυτόν τον Δήμο όταν η απόφαση που πήρε δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο είναι η αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού και από την άλλη αποφασίζουν, για λόγους οικονομίας όπως λένε, να σβήνει ο δημόσιος φωτισμός από τις 4 το πρωί σε όλα τα χωριά του δήμου, διευκολύνοντας με την απόφαση τους αυτή τα κακοποιά στοιχειά, που τους είναι πιο εύκολο να κινούνται στο σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου