Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013


 Συμβαίνουν...
στο   Δήμο Χαλκηδόνος


Γέμισαν  το Δημαρχείο, τα  2 πρώην Δημαρχεία  και οι πρώην κοινότητες με κόσμο. Στην κυριολεξία δεν υπάρχουν καρέκλες για να καθίσουν, είναι  τα πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε δημοτικά έργα, η επιλογή τους λένε έγινε από ΑΣΕΠ αλλά με αυτά που έχουμε δει δεν το βλέπουμε  να είναι έτσι !!!.

Τελικά με τα άτομα αυτά  βολεύτηκαν ο κάθε αντιδήμαρχος και ο κάθε πρόεδρος χωρίου να έχουν   από μια γραμματέα ο καθένας τους,  μεγαλεία ε!!!!.

 Να δούμε αυτά τα μεγαλεία πόσο θα στοιχήσουν στον καθένα από εμάς

Το καλό της υπόθεσης αυτής είναι ότι κάποια από τα άτομα θα στελεχώσουν τα ΚΕΠ  που λόγο έλλειψης προσωπικού έκλειναν  στις 3 το μεσημέρι ενώ τώρα θα είναι ανοιχτά και τα απογεύματα και τα Σάββατα.

Το «καρέ» στο πάζλ των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει στρωθεί με ένα «τρίο» και έναν απρόβλεπτο «παράγοντα». Ο ένας πυλώνας έχει κλειδώσει, ο άλλος είναι θέμα τρίμηνου αλλιώς θα βρεθεί εκτός κάδρου, ο τρίτος στο βάθος κήπος…. και ο ‘απρόβλεπτος’ θα μετρήσει πολύ τις ενδεχόμενες καραμπόλες…. το μέτωπο θα είναι κοινό, όχι κομματικό.

Στις διεργασίες αυτές δεν συμμετέχει η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ, η μόνη σίγουρη δημοτική παράταξη που θα κατέβει αυτόνομα.

Το αστείο της ιστορίας είναι ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές προβλέπετε να έχουμε πληθώρα συνδυασμών που όλοι τους θα δηλώνουν ανεξάρτητοι.

Κανείς τους δεν θέλει να έχει την ταμπέλα στήριξης από κόμμα  στον συνδυασμό και θέλουν να αποφύγουν την υποστήριξη, όπως ο διάολος το λιβάνι, ειδικά όλοι αυτοί που στηρίχτηκαν τόσα χρόνια και στήριξαν τα συστημικά κόμματα  ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Το σβήσιμο του δημοτικού  φωτισμού τα χαράματα στα χωριά του δήμου ξεπέρασε τα όρια πλέον του δήμου μας και σχολιάστηκε αρνητικά    σε δημοσιεύματα αλλά και σε συζητήσεις.

Με όρεξη ξεκίνησαν οι νέοι αντιδήμαρχοι αλλά  δύσκολη προβλέπετε η πορεία τους μέσα στο χρόνο, μιας και οι απαιτήσεις των δημοτών είναι πολλές, οι ανάγκες για παρεμβάσεις στην καθημερινότητα ακόμα περισσότερες  αλλά τα κονδύλια πολύ λίγα έως ανύπαρκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου