Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013




Γιατρός στο Κιλκίς σε γιο ασθενή: Μου έφερες κρασιά; 400 ευρώ θέλω!

Δεν μπορούσε να πιστέψει ο γιος μίας γυναίκας, η οποία χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, όταν ο ορθοπεδικός που έκανε την επέμβαση του ζήτησε φακελάκι.
Μάλιστα ήταν τόσο κυνικός που ο συγγενής της ασθενούς τα έχασε. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην αστυνομία, σε μία προσπάθεια να ευχαριστήσει τον γιατρό τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και του έδωσε δύο μπουκάλια κρασί.
 Ο γιατρός όμως ήθελε φακελάκι και γύρισε και είπε με απόλυτη ψυχραιμία «Τι να τα κάνω τα κρασιά; Εγώ 400 ευρώ παίρνω».
Ο ίδιος δεν αντέδρασε, αντιθέτως έκλεισε ραντεβού για αργότερα με το γιατρό για να του φέρει τα χρήματα, ενημέρωσε ώμος την αστυνομία, του έδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία και εντοπίστηκαν στην τσέπη του επίορκου γιατρού, ο οποίος και συνελήφθη.


Οι μοναχές κρατούσαν σταυρουδάκια... αλλά ήθελαν κοσμήματα

Τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 25 έως 56 ετών συνελήφθησαν χθες στη Μενεμένη  
γιατί κατηγορούνται ότι προσποιούμενες τις μοναχές εισέβαλαν σε σπίτια και λήστευαν τα θύματά τους.
 Σε δύο περιπτώσεις φέρονται ότι το πρωί της Τρίτης μπήκαν στο σπίτι 59χρονης κρατώντας σταυρουδάκια και εικόνες αγίων όπως αναφέρει το Thesstoday.gr. Μόλις μπήκαν, άσκησαν βία στην άτυχη γυναίκα και της άρπαξαν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό
.
Ο... Καζαμπουμπού έφτασε και στα Τρίκαλα!

Έφτασαν στα Τρίκαλα για να δώσουν "λύσεις"... εντός 48ωρου σε ότι πρόβλημα μας απασχολεi...
Το τελευταίο τριήμερο γέμισε η πόλη από χαρτάκια που αναγγέλλουν την άφιξη δυο... σπουδαίων και φημισμένων «μάγων» της Αφρικής στη πόλη.
 Του Sulaiman Kamara και του Cisse Ka Mamadou (...αφού δεν ήρθε κι ο... Καζαμπούμπου, που έλεγε κι ο Βέγγος, πάλι καλά να λέμε!). Το θέμα είναι ότι και οι δυο τάζουν τα... ίδια πράγματα. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr παρέχουν «πνευματικές υπηρεσίες» και εγγυώνται  επίλυση «κάθε προβλήματος με εχθρούς, εξετάσεις, δουλειά, εμπόδια, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, άγνωστες παθήσεις, τύχη στον έρωτα»!!!... Και έχουν και 100% αποτελεσματικότητα και γνωρίζουν τα πως και τα γιατί μιας και προέρχονται από τα ιερά δάση της Αφρικής. Δουλεύουν δε νύχτα μέρα, από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
Και μη γελάτε μ' αυτά γιατί υπάρχει κοσμάκης που κάνει... ουρά για να τους δει!!!... Πέρυσι που είχε παραμείνει μετά την εμποροπανήγυρη (!) των Τρικάλων ένας άλλος... μάγος Καζαμπούμπου απ' την Αφρική δεν προλάβαινε τα ραντεβού του με γνωστές κυρίες της πόλεως...

Ψεκασμοί κουνουπιών έγκαιρα για πρόληψη ασθενειών

Διαγωνισμούς για την προμήθεια των υλικών που θα σκοτώσουν τα κουνούπια έγκαιρα, ώστε να μην έχουμε και φέτος προβλήματα ελονοσίας και ιού του Δυτικού Νείλου, προκηρύσσουν οι περιφέρειες της χώρας.
Στόχος είναι να γίνουν οι ψεκασμοί εντός Μαρτίου- Απριλίου, ώστε τα κουνούπια να καταπολεμηθούν στο στάδιο που είναι προνύμφες.
Όμως η γραφειοκρατία είναι εδώ, και οι δήμοι επικαλούνται περιορισμένες πιστώσεις, αλλά και καθυστερήσεις στην έγκριση των προϋπολογισμών τους.
Και όλα αυτά, τη στιγμή που θεωρείται απόλυτα αναγκαία η συστηματική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειρίας μεταξύ Υπουργείων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι η πλήρης εξάλειψη της ελονοσίας έως το 2015.
Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από την ευρεία Πανελλαδική σύσκεψη που έγινε χθες στο Υπουργείο Υγείας με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζου, των Γενικών Γραμματέων Δημόσιας Υγείας, Εσωτερικών και εκπροσώπων του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης για την έγκαιρη αντιμετώπιση και πρόληψη των νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω κουνουπιών, όπως η ελονοσία (επανεμφανίστηκε το 2009 μετά από το 1974) και ο Ιός του Δυτικού Νείλου.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των Περιφερειαρχών, Δήμαρχοι και Γενικοί Διευθυντές Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα επιδημιολογικά, εντομολογικά και χωροταξικά δεδομένα της χώρας μας, από εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ και ανώτερα Διοικητικά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την πρόσφατη ολοκλήρωση του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης» για την καταπολέμηση της ελονοσίας.
 Κατά τη συνάντηση, αναλύθηκαν κατά περιφέρεια τα προγράμματα κουνουποκτονίας για το 2013, αλλά και πρόσθετα μέτρα πρόληψης σε επιβαρυμένες περιοχές λόγω του περιβάλλοντός τους (καλλιέργειες ρυζιού, εκβολές ποταμών, λίμνες, έλη, στάσιμα ύδατα, κ.λ.π) ή λόγω συγκέντρωσης μεταναστών από Ασία και Αφρική.
Το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα τεκμηριώνει επιστημονικά ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις στη μελισσοτροφία, από τους ψεκασμούς.
Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, σημείωσε πως την τελευταία τριετία, παρατηρήθηκαν νοσήματα που μεταδίδονται από τα κουνούπια, και σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου (Μάλτα, Πορτογαλία, Κροατία). Τόνισε έτσι, ότι «αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και για την αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων στον τουρισμό και την οικονομία της χώρας από ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων».

Καμπανάκι του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη γρίπη

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η χώρα βρίσκεται σε φάση υψηλής δραστηριότητας της γρίπης. Μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2013, 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται) ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 12 θάνατοι.
Χαρακτηριστικά η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α Η1Ν1 2009. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί παρά το γεγονός πως ήταν υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στην χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων. Η επανεμφάνιση του πανδημικού στελέχους μπορεί να σχετιστεί με αυξημένο αριθμό σοβαρών περιστατικών ιδιαίτερα σε άτομα που α Υπενθυμίζουμε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στην χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται η προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.νήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου