Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013


Στραβά  &  Ανάποδα

   Εγώ ο Απαισιότατος  


Σήμερα  το πρωί ξύπνησα με όρεξη   να πω πολλά από όσα συμβαίνουν  στον Δήμο μας τον τελευταίο καιρό.

Μπορεί να άλλαξε ο Δήμαρχος αλλά δεν άλλαξε   τίποτα από την νοοτροπία και την πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής,   θα μπορούσα να πω ότι σε κάποια πράγματα χειροτέρεψε.

Και για να μην σας ζαλίζω με προλόγους και σάλτσες μπαίνω  κατευθείαν στα θέματα που τουλάχιστον έμενα με έχουν ενοχλήσει.

Πρώτα είναι οι φήμες που κυκλοφόρησαν σε όλο τον Δήμο  για τους πρώην αντιδημάρχους, από το περιβάλλον του νέου δημάρχου, ώστε να του είναι   εύκολο να τους αλλάξει    αφού πρώτα   απαξιώσει και αυτούς και το έργο που είχαν κάνει.
Όχι ότι όλοι οι πρώην  ήταν επιτυχημένοι σε αυτό που τους ανατέθηκε να κάνουν,  αλλά από αυτό μέχρι να τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι και να τους χαρακτηρίζεις όλους  αποτυχημένους    ε !!!  αυτό πάει πολύ.

Δεύτερο, η αύξηση των τελών φωτισμού και καθαριότητας, χρησιμοποιώντας την καραμέλα ότι πρέπει σε όλο τον Δήμο να υπάρχουν ενιαία τέλη,  λες και όλα τα χωριά του δήμου έχουν την ίδια ανάπτυξη και τις ίδιες εισπράξεις τα καταστήματα.
Μάλλον δεν  έχουν καταλάβει όλοι αυτοί στο δημοτικό συμβούλιο που ψήφισαν  την αύξηση τι κατάσταση επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία και κατ΄ επέκταση και στους κατοίκους του δήμου μας, και με κλειστά τα μάτια τους και τα αυτιά τους, ψηφίζουν ότι τους δίνουν, την στιγμή που σε πολλούς άλλους δήμους τα δημοτικά συμβούλια ψήφισαν   μειώσεις.

Άλλο τρελό !!! από εμάς να ζητούν να πληρώσουμε παραπάνω δημοτικά τέλη γιατί ο Δήμος δεν έχει άλλους πόρους, να κόβουν από τις κοινωνικές δαπάνες και τις δαπάνες για την παιδεία,   και ο Δήμαρχος να προχωρεί σε προσλήψεις ειδικών συμβούλων  όχι άμισθοι αλλά με πολύ καλό μισθό για τα σημερινά δεδομένα και την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Είναι με τα καλά τους ή έχουν ξεφύγ  (όπως λέει και η Τασούλα στην γνωστή διαφήμιση)  οι άνθρωποι ;

Διαβάζω για την πορεία του νέου δημάρχου προς τον λαό ξεκινώντας σήμερα από την Νέα Μεσημβρία (κάτι σαν την πορεία προς τον λαό  που έκανε ο Μάο Τσε Τουνγκ) ώστε να τον ενημερώσει για τα 2 προηγούμενα χρόνια της δημαρχίας Δαϊκούδη και για το τι σκέφτεται να κάνει αυτός από εδώ και περά.
 Σαν κίνηση είναι καλή, αλλά μάλλον και αυτός  όπως όλοι οι άλλοι υποσχέσεις και < Θα > θα μοιράσει ,  Δήμαρχε ένα να θυμάσαι, το Θα το σπείρανε και δεν φύτρωσε, πρόσεχε λοιπόν όχι πολλά Θα μόνο έργο και πράξεις.

Άλλο θέμα τώρα, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήρθε μια επιστολή από δημότη που αφορούσε δημοτικό υπάλληλο, και η επιστολή αυτή άγνωστο γιατί , σε αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κρατήθηκε σαν επτασφράγιστο μυστικό θαρρείς και αν μάθαιναν οι δημότες σε τι αναφέρονταν θα κινδύνευε με κατάρρευση όλη η χώρα. Πρόεδρε του Δ.Σ. Κώστα Ταξιάρχη, μπορεί να σε πρότεινε για πρόεδρο ο δήμαρχος αλλά από την στιγμή που εκλέχτηκες σε αυτή την θέση πρέπει να λειτουργείς σαν πρόεδρος όλου του Δημοτικού συμβουλίου και να είσαι αυτόφωτος  και όχι κατ’ εντολή και   ετερόφωτος.
Άλλωστε αργά ή γρήγορα η επιστολή θα έρθει στην δημοσιότητα, μιας και έχει σταλεί εκτός από τον Δήμο και το Δημοτικό συμβούλιο και στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών.


Ερχόμαστε τώρα στην αντιπολίτευση, λέμε τώρα, γιατί μάλλον   αντιπολίτευση έχουμε   από καραμπόλα,  και εννοούμε την ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Τσανη που πραγματικά, όταν δεν ξεπερνά τα όρια κάποιες φορές, κάνει σωστή και με αιτιολόγηση  σε πολλά θέματα αντιπολίτευση.


Γιατί    στην θεσμική αντιπολίτευση, δηλαδή  τον Αριστείδη Αραμπατζή και  στην παράταξη του <Ενότητα και Δημιουργία > , και στον Μαυρουδή Μιντσιούδη και  στην < Κίνηση Αλλαγής > μάλλον  ταιριάζει το γνωστό άσμα, σφύριξα και έληξες.
Σε πολλά θέματα και οι δυο τους αποδείχτηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως ψηφίζοντας και στηρίζοντας τον δήμαρχο σε θέματα που και σύμβουλοι της συμπολίτευσης αφού τα αιτιολογούσαν τα καταψήφιζαν, το μόνο σίγουρο είναι ότι τόσο  ο πρώτος όσο και ο δεύτερος μάλλον στο προσεχές μέλλον μπροστά τους θα τα βρουν όλα αυτά, ήδη ο Μαυρουδής Μηντσιούδης είχε την πρώτη ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη του.

Και μην μας πει κάνεις από την θεσμική αντιπολίτευση ότι εμείς δεν ψηφίσαμε την αύξηση στα δημοτικά τέλη, γιατί ομαδικά και με κλειστά τα μάτια ψήφισαν τον προϋπολογισμό του Δήμου που περιλαμβάνει μέσα και αυτές τις αυξήσεις.


Άκουσα προχθές τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη  να λέει ότι από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης  βρήκε υπαλλήλους που ενώ είχαν προληφθεί είτε στην καθαριότητα είτε στα  αμαξοστάσια του δήμου μέσα σε μια νύχτα  βρέθηκαν να κατέχουν καρέκλες διοικητικών υπάλληλων, και να μην εργάζονται στην θέση για την όποια είχαν προληφθεί, και ότι  με απόφαση του όλοι αυτοί θα γυρίσουν για να εργαστούν   στις θέσεις για τις οποίες είχαν προληφθεί στον δήμο.
Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο Απαισιότατος,   μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης έγιναν  όλα αυτά; Σε άλλους δήμους δεν έχουν γίνει;  Μήπως τελικά πρέπει η Περιφέρεια ή κάποιος άλλος αρμόδιος να το ψάξει λίγο το θέμα ;    στον δικό μας δήμο υπάρχει κάτι τέτοιο ή όχι ;

Επί Δημαρχίας Δαϊκουδη είχαμε το κλείσιμο του ΙΚΑ και του ΟΤΕ στην Χαλκηδόνα, και επί Δημαρχίας Μπίκου έχουμε το κλείσιμο της εφορίας στον Άγιο Αθανάσιο και το κλείσιμο του ΙΚΑ στα Κουφαλια, τελικά όπως πάνε σε λίγο δεν θα μείνει τίποτα σε κανένα χωριό του δήμου, και το γαμώτο είναι ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς ο Δήμος να αντιδράσει με πράξεις και όχι στα λόγια , γιατί από λόγια και υποσχέσεις όλοι έχουμε χορτάσει, πράξεις μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει.  Φτάνει πια.

Εγώ ο Απαισιότατος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου