Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013


Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους σπουδαστές και καθηγητές του ΑΤΕΙ για το σχέδιο «Αθηνά»

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους σπουδαστές και καθηγητές του ΑΤΕΙ για το σχέδιο «Αθηνά»

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν αύριο Τετάρτη σπουδαστές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙΘ για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του ιδρύματος.

Οι φοιτητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας. Νωρίτερα, στις 10 π.μ., οι καθηγητές δίνουν ραντεβού μπροστά στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, όπου θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα μαζί με τους φοιτητές, ενώ οι διοικητικοί θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αντιγονιδών.

Μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινότητα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς οκτώ τμήματα μεταφέρονται στις Σέρρες, δύο στη Φλώρινα και δύο καταργούνται.

 «Η εφαρμογή της απόφασης αυτής θα οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση περισσότερους από 12.000 φοιτητές και τις οικογένειές τους, απαξιώνοντας το επίπεδο σπουδών, πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων», αναφέρουν σε υπόμνημά τους προς τους αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος και τα μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ-Θ.

καλώντας τους πολίτες και τις αρχές της πόλης να αντιδράσουν άμεσα σ’ αυτήν την αντιακαδημαϊκή και αντικοινωνική λαίλαπα, που εν μέσω κρίσης επιχειρεί να διασπάσει τον ακαδημαϊκό και κοινωνικοοικονομικό ιστό της πόλης. Από την περασμένη Δευτέρα παραμένει κλειστό το ΑΤΕΙ-Θ, καθώς η διοίκηση έχει πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας επ΄ αόριστον.

Συλλογή υπογραφών από το Τμήμα Πληροφορικής

Στη συλλογή υπογραφών προχωρούν το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην προτεινόμενη μετακίνηση του Τμήματος στις Σέρρες, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

«Το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ ιδρύθηκε το 1987 και είναι ένα από τα παλαιότερα τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα με επιτυχημένη διαδρομή μέσα στην κοινωνία, την επιστήμη και την βιομηχανία, σε ένα μεγάλο και εύρωστο ΤΕΙ, το τέταρτο μεγαλύτερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας», σημειώνεται στο ψήφισμα φοιτητών και καθηγητών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η μετακίνηση από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες είναι μη ορθολογική. «Το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ δέχεται συνεχώς φοιτητές με πολύ υψηλή βαθμολογία, σε σχέση με τον μέσο όρο των ΤΕΙ της χώρας. Η κατάργηση ενός τμήματος με υψηλή προτίμηση καταδεικνύει την καταστρατήγηση ενός βασικού κριτηρίου του σχεδίου "Αθηνά"», υπογραμμίζουν.

Η πλειονότητα των φοιτητών προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η προτεινόμενη μετακίνηση στις Σέρρες θα αυξήσει κάθετα τις δαπάνες των οικογενειών τους, όπως αναφέρουν στο ψήφισμα διδάσκοντες και φοιτητές ζητώντας να παραμείνει ως έχει το Τμήμα Πληροφορικής.
Πηγή : Εφημερίδα Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου