Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Πανελλαδικός συντονισμός

 Αγρότες - Λάρισα - Αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας #2
Σε πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα μετά από πολύωρη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου, να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι.

Παράλληλα, καλούν κι άλλους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα τους, αλλά και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αρκετές εκατοντάδες από τους αγρότες ανέβηκαν, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επί του ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, όπου και παρέμειναν διαμαρτυρόμενοι, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, για περίπου μισή ώρα.

Οι αγρότες αποχώρησαν με ηρεμία παρά το γεγονός ότι, νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να υπερκεράσουν τις αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκε μικρή ένταση, με περιορισμένη χρήση χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, εναντίον των οποίων οι αγρότες πέταξαν πέτρες και μπουκάλια.

Το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφθηκε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και έκανε δηλώσεις υπέρ του αγώνα των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας ότι τα αριστερά κόμματα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης θέλησε να συμμετάσχει στη σύσκεψη των αγροτών, αλλά δεν τού επετράπη.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έκλεισαν, από τις δύο το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας - Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου