Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013


Τα χρέη έγιναν θηλιά στο λαιμό άνεργου πολύτεκνου πατέρα


Η οικονομική κρίση και η απόγνωση για την επιβίωση του ίδιου και της εξαμελούς οικογένειάς του, μετατράπηκαν σε θηλιά στο λαιμό για 40χρονο, που έβαλε τέλος στη ζωή του σε χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη. «Σ’ αγάπησα όσο τίποτε στη ζωή μου, καλή τύχη, να προσέχεις τα παιδιά» έγραψε σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε στην αποθήκη του σπιτιού του και απευθύνεται στη γυναίκα του.

Τον απαγχονισμένο πατέρα του βρήκε το βράδυ της Τρίτης ο 17χρονος γιος του. Ο 40χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είχε χρέη, όπως φαίνεται και από τις οδηγίες που δίνει στη σύζυγό του, και δεν μπορούσε να βρει διέξοδο για να φροντίσει τα τέσσερα παιδιά του. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε κάνει άλλη μία απόπειρα αυτοκτονίας, γεγονός που προκάλεσε και εστία επικρίσεων από την πλευρά συγγενών του.
Στο σημείωμά του ο άτυχος 40χρονος γράφει τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο τραγούδι που ερμήνευσε ο Στράτος Διονυσίου «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου». Έγραψε «η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι μου» και βρήκε το κουράγιο να κατευθύνει τη σύζυγό του με συγκεκριμένες οδηγίες για να αντιμετωπίσει τα δυσβάσταχτα χρέη της οικογένειας. «Συγγνώμη που σου στέρησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου», καταλήγει στο σημείωμα ο αυτόχειρας.
Οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικών προβλημάτων έχουν αυξηθεί ραγδαία, αν και επισήμως οι αριθμοί δεν αποδίδουν την πραγματική εικόνα. Πολλοί αυτόχειρες βάζουν τέλος στη ζωή τους χωρίς να αφήσουν σημειώματα για να εξηγήσουν τα προβλήματά τους και γι’ αυτό δεν καταχωρούνται ως αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους. Ακόμη πολλές είναι οι οικογένειες που αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση των πραγματικών αιτίων.

Πηγή : Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου