Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013


Σοβαρά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στην Αλεξάνδρεια και στα Γιαννιτσά


Ισχυρές βροχοπτώσεις που συνοδεύτηκαν κατά τόπους από δυνατούς ανέμους και χαλάζι, έπληξαν από το απόγευμα της Δευτέρας, περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στα Γιαννιτσά, όπου πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ, παράλληλα, προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Μάλιστα, στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, όπως μετέδωσε το alexandreia-gidas.gr, η βροχή μετατράπηκε σε χαλάζι και έστρώσε τους δρόμους, ενώ ακολούθησαν σφοδρές καταιγίδες.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το thesstoday.gr, σε ελεγχόμενη πλημμύρα, στο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης «Ντερέκι» στην Έδεσσα, για να μην υπερχειλίσει το υδροηλεκτρικό φράγμα και πλημμυρίσει η πόλη προχώρησαν τη νύχτα, η Πολιτική Προστασία και η ΔΕΗ.

Σήκωσαν τις «πόρτες» του φράγματος στο ύψος της Σκύδρας και πλημμύρισαν μερικώς τον κάμπο της περιοχής αφού η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα σχεδόν στα όρια συναγερμού.

Από την χθεσινοβραδινή καταιγίδα στην Πέλλα, επλήγησαν οι περιοχές των Γιαννιτσών και της Αλμωπίας, ενώ σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία υπέστησαν ζημιές αστικά έργα όπως, γέφυρες και φρεάτια ομβρίων υδάτων.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Βροχές με αφρικανική σκόνη και καταιγίδες στα δυτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με τις μέγιστες στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, στα βορειότερα πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και στα νότια πελάγη νοτιοδυτικοί επίσης με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου