Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013


Κι όμως κινείται...
(Galileo Galilei, 15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642)



Σε πείσμα κάποιων κολαούζων της σημερινής δημοτικής απραξίας που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι όλα πάνε καλά και ότι κανένας δεν θα τολμήσει να βρεθεί  στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές απέναντι στην σημερινή δημοτική αρχή   και απέναντι στην σημερινή αντιπολίτευση,  θεωρώντας  ότι και πάλι αυτοί θα είναι οι δυο βασικοί πόλοι και ότι   πίσω τους θα συναχτούν όλοι οι άλλοι.

 Παρά λοιπόν τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να μας πείσουν γι’ αυτό φαίνεται τελικά ότι κάτι κινείτε στον Δήμο μας κάτι νέο πάει να γεννηθεί  .

Άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους, όσο μπορούμε σήμερα να κατατάξουμε κάποιον σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, επαγγελματίες στον δήμο μας  , επιστήμονες,    απλοί εργαζόμενοι  και αυτό που έχει την σημασία του   προερχόμενοι από όλα σχεδόν τα χωριά του Δήμου, χωρίς να έχουν οι περισσότεροι ασχοληθεί ξανά με τα δημοτικά ή πολιτικά πράγματα, δηλαδή δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί  ή δημοτικοί σύμβουλοι,   βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν τόσο στον δήμο μας  όσο και στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα,  αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν όπως και όσο   μπορεί ο καθένας,  τον τόπο που ζουν και εργάζονται και που έχουν τις οικογένειες τους .

Αποφάσισαν  λοιπόν να οργανωθούν και να ετοιμαστούν ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να κατέβουν με ένα νέο σχήμα το όποιο θα εγγυάται την ανάπτυξη του δήμου και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών.

Χωρίς να έχουν μέχρι αυτή την στιγμή κάποιον επικεφαλής, όλοι   μαζί και με άτομα που έχουν προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες του κάθε χωριού και έχουν δοκιμαστεί σε διάφορες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση,  συναντήθηκαν   και συζήτησαν για το πώς θα πρέπει να οργανώσουν την νέα αυτή δημοτική   κίνηση.

Στην συζήτηση που  έγινε αναδείχτηκαν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν τα χωριά του δήμου και η εγκατάλειψη τους από την κεντρική διοίκηση,   αναφέρθηκαν  στην αναλγησία της νέας δημοτικής αρχής που από τις πρώτες αποφάσεις της ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού την στιγμή που οι μισθοί έχουν μειωθεί και η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο στην τοπική κοινωνία. Πολλοί καυτηρίασαν και το ότι    οι προεκλογικές  εξαγγελίες έμειναν  υποσχέσεις   μόνο στα χαρτιά και δεν έγιναν μέχρι σήμερα πράξη.

Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε χώρο που βρίσκεται έξω από τα συνοριακά όρια   του δήμου για ευνόητους λόγους.

Περισσότερα σε άλλη ανάρτηση.

1 σχόλιο:

  1. Όποιοι δημότες θέλουν να βρεθούν στο προσκήνιο των τοπικών κοινών, οφείλουν πάνω απ΄όλα να δημοσιοποιούν το όνομά τους και να οργανώνονται με¨θάρρος¨ εντός των τειχών του Δήμου που θέλουν να υπηρετήσουν....ανοιχτά και έντιμα...
    Οι εποχές άλλαξαν....καιρός να αλλάξουν και οι πρακτικές..
    καιρός να ασχοληθούμε με την ουσία και όχι με την ¨εικόνα¨ ή τον τρόπο....
    Και μια συμβουλή προς τους ενδιαφερόμενους...καινούργιο φόρεμα με παλιά ρούχα δεν μπορείς να φτιάξεις..
    el mutande

    ΑπάντησηΔιαγραφή