Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη

Πέρασαν  20 μερες  από την ανεξαρτητοποίηση των Βλαδίμηρου Μωϋσιδη και Ισίδωρου Βλαϊκούδη σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο που ο δήμαρχος είπε ότι επειδή είναι το Πάσχα δεν θα απαντήσει αμέσως στις καταγγελίες τους, αλλά μετά τις γιορτές θα λάβουν την απάντηση του, όμως  ακόμα η απάντηση που ο Δήμαρχος   υποσχέθηκε ότι θα δώσει.

Τι να υποθέσουμε; Ότι δεν πρόλαβε να μελετήσει την δήλωση; Ότι σκέφτεται ότι αν απαντήσει "με πυγμή", θα ανοίξει τους "ασκούς του Αιόλου"; Ή ότι μέχρι εδώ ήταν και από δω και πέρα αρχίζει η καθίζηση; 

Αλλά και πάλι, δεν καταλαβαίνει ότι σιωπώντας εξαφανίζει και τα τελευταία ψήγματα εκτίμησης που απέμεναν μεταξύ των υποστηρικτών του; ιδίως εκείνων που πήραν τον λόγο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο; 

Όπως και να χει, νομίζω ότι συνειδητοποιεί πως από δω και πέρα τα πράγματα εξελίσσονται πολύ πιο γρήγορα. Γιατί; Απλούστατα, γιατί το κάρο έχει μπει στην κατηφόρα! (Και που σαι ακόμα, να δεις τι έρχεται...) 

Κι αν πριν πέντε μήνες του είχα αφιερώσει (προφητικά) το΄Οτι αρχίζει ωραίο’  τώρα του αφιερώνω ένα άλλο λαϊκό άσμα με νόημα. Το μονοπάτι.

Μες στη ζωή δρόμοι ανοίγονται σωρό
κι όποιον γουστάρεις τον τραβάς κι όπου σε βγάλει.
Μα είναι κι ένα μονοπάτι πονηρό,
που πάει ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη.

Σχολιαστής


(Στίχοι: Γ. & Χ. Γιαννακόπουλος και Αλ.Σακελλάριος, Μουσική: Γ. Μουζάκης - Εδώ τραγουδά η Β. Μοσχολιού)





2 σχόλια:

  1. το μεγάλο χτύπιμα στον Μπίκο θα έρθει στα επόμενα συμβούλια και θα είναι τελειωτικό!!! οι επόμενες ανεξαρτητοποιήσεις θα είναι πολύ πιο τρανταχτές από αυτές που έγιναν μέχρι τώρα!!!!!!!!!!!! ελπίζουμε οι ανεξαρτητοποιημένοι να σηκώσουν το ανάστημα τους και να κάνουν κάποια αντιπολίτευση γιατί μέχρι τώρα δεν το είδαμε αυτό από την απέναντι πλευρά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to thema den einai na fygoun ki alloi. to thema einai na valoun mialo oi atithasoi! oloi na fygoun, oi "apo panw" tha trwne san saraki ton dimo kai toys dimotes! ena KALO MATHIMA oloi prepei na pairnoun. pros gnosi kai simmorfosi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή