Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πλήρης εκτροχιασμός


Πολλοί απ’ όσους παρακολούθησαν το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το χαρακτήρισαν ως το χειρότερο, το τραγικότερο όλων των εποχών - ανάμεσά τους και αρκετά μέλη του. Η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή συνεδρίαση είχε (σχεδόν) απ’ όλα:
-  αποκαλύψεις και καταγγελίες (πολλές και σοβαρότατες),
-  έντονες προσωπικές αντεγκλήσεις (μεταξύ συμβούλων),
-  παροτρύνσεις και απειλές για υποβολή μηνύσεων (εναντίον πάντων),
- ανταλλαγή απίστευτων χαρακτηρισμών (μεταξύ δημάρχου και συμβούλων),
-  παρ’ ολίγον συμπλοκή με ξυλοδαρμό (εκτός αιθούσης),
-  συγγνώμες, αλλά και απαιτήσεις για δημόσιες συγγνώμες από άλλους,
-  Ανεξαρτητοποιήσεις σύμβουλων της πλειοψηφίας η μια μετά την άλλη
-  κι άλλα πολλά.

Αυτό που έλειπε όμως, ήταν η σε βάθος συνειδητοποίηση ότι η λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου έχει πια υποβιβασθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι εικόνες αιρετών που αλληλοβρίζονταν χυδαία μέσα και έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, καθώς και η εικόνα ενός μαινόμενου δημάρχου  είναι το λιγότερο θλιβερές.
Η επίρριψη ευθυνών εκατέρωθεν που επαναλήφθηκε χθες και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχισθεί σήμερα και τις επόμενες ημέρες (και από τούτον εδώ τον χώρο), μάλλον επιβεβαιώνει ότι οι πρωταγωνιστές της τοπικής σκηνής αδυνατούν να αντιληφθούν τις ευθύνες τους στην κρίση. Μη μπορώντας να αντιληφθούν τα παραπάνω, 

η παρούσα δημοτική αρχή και το παρόν δημοτικό συμβούλιο (ως σώμα) ελάχιστα μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο από το τέλμα. Κι έτσι βουλιάζουμε όλοι μαζί τους…

Αυτά σαν ένα πρώτο σχόλιο και γενικές διαπιστώσεις απ’ όσα διαδραματίσθηκαν χθες. Αργότερα - μέσα στην μέρα ελπίζω - θα ετοιμάσω μια περίληψη, κάτι σαν χρονολόγιο. Και μέσα στις επόμενες ημέρες, θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω και να μεταφέρω πιο αναλυτικές πληροφορίες και υλικά για τα σημαντικότερα εξ αυτών. 
Σχολιαστής

2 σχόλια:

  1. ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑΣ Η ΞΑΝΘΙΑ ΧΟΥΡΕΜ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή