Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στην κυκλοφορία το τμήμα Χαλκηδόνα - Παραλίμνη της Νέας Ε.Ο.


Το Τμήμα “Χαλκηδόνα- Παραλίμνη” της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας θα εγκαινιάσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, στη 1:00 το μεσημέρι στον κόμβο της Παραλίμνης (σημείο έναρξης της νέας οδού), παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη της Π.Κ.Μ. για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Ο οδικός άξονας, που εγκαινιάζεται και θα δοθεί στην κυκλοφορία, έχει μήκος 12 περίπου χιλιομέτρων και είναι η παράκαμψη της Πελλαίας Χώρας, η οποία περιλαμβάνει το τμήμα από το πέρας του οικισμού της Χαλκηδόνας με κατεύθυνση προς Γιαννιτσά ως πριν από τον οικισμό της Παραλίμνης. Ο νέος οδικός άξονας έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση καθώς και Λ.Ε.Α., ενώ κατασκευάστηκε επίσης παράπλευρο οδικού δίκτυο μήκους 6 περίπου χιλιομέτρων ώστε να αποκατασταθεί το υφιστάμενο αγροτικό οδικό δίκτυο και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των αγροτών στις ιδιοκτησίες τους, οι οποίες είχαν αποκλειστεί με τη διάνοιξη της νέας Εθνικής Οδού.

Παράλληλα, κατασκευάστηκαν οι ισόπεδοι σηματοδοτούμενοι κόμβοι Πέλλας – Νέας Πέλλας και Παραλίμνης, καθώς και οι συνδέσεις αυτών με την υφιστάμενη Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Η κατασκευή των ισόπεδων κόμβων περιελάμβανε και τον ηλεκτροφωτισμό αυτών και των τεχνικών της οδού, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, την κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων και τη φύτευση των πρανών.


Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ολοκληρώνονται σύντομα οι μελέτες των τεχνικών για το οδικό τμήμα της παράκαμψης Γιαννιτσών (Παραλίμνη – Μελίσσι) μήκους περίπου 7,5 χιλιομέτρων καθώς επίσης και της παράκαμψης Χαλκηδόνας, μήκους 5,5 χιλιομέτρων περίπου. Έτσι το έργο αποκτά πλήρη μελετητική ωριμότητα ικανοποιώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξή του σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μέσο, είτε την 4η, είτε την 5η Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου