Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Καθαρές Κουβέντες
 
Φτάσαμε λοιπόν , αισίως στον πρώτο ετήσιο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής και ήρθε ο καιρός να δούμε τι ...αφήνει πίσω της.
Στο σημείο που βρισκόμαστε ορισμένες καθαρές κουβέντες αποτελούν προϋπόθεση για να ανοίξει και να διατηρηθεί ο δημόσιος διάλογος.
 Η Δημοτική Αρχή άρχισε τη θητεία της σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας, κλήθηκε να αναπροσαρμόσει την πολιτική και τον προγραμματισμό της.
Και όχι μόνο αυτό. Ο διευρυμένος Δήμος Χαλκηδόνος με τα 17 χωριά  έπρεπε να προσαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η διοικητική μεταρρύθμιση του « Καλλικράτη».
Οι παραλείψεις και λανθασμένες προβλέψεις του σχετικού νόμου, η προχειρότητα και η βιασύνη με την οποία σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση η διοικητική μεταρρύθμιση, αποτελούν απορρυθμιστικό παράγοντα, που γεννά πρόσθετες δυσλειτουργίες και προβλήματα στη λειτουργία των καλλικράτειων Δήμων.
Βέβαια το παράδοξο είναι ότι, αν και τα παραπάνω ήταν γνωστά στο Δήμαρχο αυτός υποσχέθηκε « ακόμα καλύτερες μέρες για τους δημότες» και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων προεκλογικά, κάτι που έμεινε μόνο στα λόγια μιας και ο Δήμαρχος από την αρχή της θητείας του έδειξε ότι τον ενδιέφερε να είναι Δήμαρχος  Κουφαλίων και όχι Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνος.
Στη μέχρι σήμερα θητεία της η Δημοτική Αρχή δεν έκανε παρά ελάχιστα πράγματα και ασφαλώς το ταμείο της είναι αρνητικό.
Και το κερασάκι στην τούρτα γενεθλίων είναι η κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Παναγιώτη Δαϊκούδη και του Αντιδημάρχου Γιάννη Μπίκου, φαινομενικά για λόγους που αφορούν την συνεργασία τους και την λειτουργία του Δήμου αλλά στην πραγματικότητα για το ποιος θα είναι αυτός που θα έχει το πάνω χέρι στην διοίκηση του δήμου μιας και προεκλογικά όπως όλοι ξέραμε (άσχετα αν κάνεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους δεν το παραδέχονταν τότε) υπήρχε συμφωνία δυαρχίας πράγμα που τελικά αποδείχθηκε και  παραδέχθηκαν επίσημα και οι δύο τους από την μεταξύ τους κόντρα και τις επιστολές που αντάλλαξαν μετά τον καυγά τους.
Παρά τις όποιες προσπάθειες, το τρέξιμο και την αγωνία κάποιων - οι οποίοι οφείλω να τονίσω, κυριολεκτικά μάτωσαν -( άλλα και την άγνοια ,τα λάθη και τις παραλείψεις κάποιων άλλων) στη Δημοτική Αρχή, όπως προείπαμε ,στην πολιτική αυτό που μένει και κρίνεται τελικά, είναι το αποτέλεσμα.
Τι να το κάνουμε να δουλεύουν με τις ώρες ή να δικαιολογούνται με τις περικοπές, την έλλειψη προσωπικού ή τη γενικότερη κατάσταση της χώρας, όταν υπάρχει ανυπαρξία δημοτικής παρουσίας και έργου στα χωριά και οι εικόνες εγκατάλειψης σε περιοχές του δήμου είναι φανερές σε όλους;
Κοντολογίς το ισοζύγιο κύριοι της διοίκησης του Δήμου είναι αρνητικό και δεν βλέπω να κάνετε και κάτι για να διορθώσετε αυτή την κατάσταση, αλλά την κάνετε καθημερινά χειρότερη για τα χωριά μας και για τους δημότες.
Ένας Δημότης του Δήμου Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου