Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πέντε ακόμα συλλήψεις για το κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη
 
Ένας από αυτούς, φέρεται να έχει διακινήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φορολογική του δήλωση ήταν κατά πολύ μικρότερη. Ο αριθμός των συλληφθέντων είναι τόσο μεγάλος που υπάρχει ….έλλειψη χώρου στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Πέντε ακόμα συλλήψεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, για το κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη. Ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται πλέον σε 52, ενώ..
κατασχέθηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ σε μετρητά, εκατοντάδες… ιδιωτικά συμφωνητικά δανείων και διάφορα έγγραφα.
Ενδεικτικό της κατάστασης ενώπιον της οποίας έχουν βρεθεί οι αστυνομικοί, είναι ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχουν διακινηθεί μέσω των τοκογλυφιών και αναμένουν τη συνολική άρση απορρήτου για τις καταθέσεις των συλληφθέντων. Ένας από αυτούς, φέρεται να έχει διακινήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φορολογική του δήλωση ήταν κατά πολύ μικρότερη. Ο αριθμός των συλληφθέντων είναι τόσο μεγάλος που υπάρχει ….έλλειψη χώρου στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Έτσι, χθες οι συλληφθέντες «φιλοξενήθηκαν» στο αμφιθέατρο του κτηρίου. Στα χέρια της αστυνομίας, εκτός από τις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων βρίσκονται και επώνυμες καταγγελίες θυμάτων του κυκλώματος.
Πηγή : http://www.newsblog.gr/


Ανάστατη η Τράπεζα Πειραιώς
Σιγή ασυρμάτου έχει επιβληθεί από τον Οργανισμό της Τράπεζας Πειραιώς, μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος του βοηθού γενικού διευθυντή στη Θεσσαλονίκη, Γ. Θεοδώρου, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.
Από στελέχη της τράπεζας έγινε γνωστό πως το όνομα του Γ. Θεοδώρου, ο οποίος είχε και την αρμοδιότητα έγκρισης των μεγάλων δανείων, έχει ήδη διαγραφεί από όλους τους ηλεκτρονικούς τόπους που έχουν σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς και θα μπορούσε να ανιχνευτεί μέσω Διαδικτύου. Ο Γ. Θεοδώρου ήταν η μεγάλη μετεγγραφή από την Εγνατία Τράπεζα και, σύμφωνα με τους παραπάνω κύκλους, η κατηγορία που τον βαραίνει είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τοκογλυφία.
Νέες προσαγωγές και συλλήψεις
Μεταξύ των εμπλεκομένων φέρεται να είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, σερβικής καταγωγής, ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς, για τον οποίο υπάρχουν εκτιμήσεις ότι προσήχθη στην Ασφάλεια για κατάθεση και όχι ως ύποπτος. Επισημαίνεται ότι η σύλληψη ή η προσαγωγή για κατάθεση του Μίλαν Τζούρτζεβιτς έχει ήδη αναστατώσει τους ποδοσφαιρικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης αλλά και την οικογένειά του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των 52 συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, είναι οι δικηγόροι Ζήνδρος και Σταμπούλης, ενώ οι τραπεζικοί υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται είναι οι Σαρίδης και Καβρακύρης, ενώ ο εφοριακός ονομάζεται Αν. Μουταφίδης.

Η δράση του κυκλώματος
Όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.
Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι αστυνομικοί που κατηγορούνται έδιναν πληροφορίες στο κύκλωμα για τους προγραμματισμένους ελέγχους της αστυνομίας έναντι χρημάτων.
Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ήδη, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για την διερεύνηση της νομιμότητας χορήγησης βεβαιώσεων κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.
Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου