Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Συνεδρίαση Δ.Σ. του Δήμου Χαλκηδόνας 
Στα προ ημερησίας διάταξης το ζουμί…

Έγινε χθες 28/01/2011 η 2η συνεδρίαση του Δ.Σ. με αρκετές εντάσεις μεταξύ των συμβούλων , Τσανής με  Μπίκο , Οκλάλιώτης  με Μανακη .
 Η μεταφορά του ΙΚΑ Χαλκηδόνας, η απόφαση του υπουργείου παιδείας  για την κατάργηση  των σχολικών μονάδων σε μικρά χωρία (βλέπε Βαλτοχώρι) η έλλειψη  ιατρών στα Δημοτικά Ιατρεία, το χαράτσι των  5 ευρώ στο Κέντρο υγείας Κουφαλίων, η υπηρεσία καθαριότητας και η λειτουργία της μετά τον Μάρτιο,  καθώς λήγει η σύμβαση του εργολάβου καθαριότητας  του πρώην Δήμου Αγίου Αθανασίου, και η δημιουργία Δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας με 2 απορριμματοφόρα  και στον πρώην Δήμο Αγίου Αθανάσιου.
Εκεί ο κ.  Δήμαρχος είπε κάτι που πιστεύουμε ότι όταν θα γίνει πράξη μάλλον θα έχουμε εκρήξεις, είπε ότι σε ένα  δημοτικό διαμέρισμα που θα βρίσκετε στη μέση  των δημοτικών διαμερισμάτων  θα γίνει σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων , δηλαδή θα μαζεύονται τα σκουπίδια από όλο των Δήμο θα πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο και εκεί θα πρεσάρονται σε κοντέινερ για να πηγαίνουν στο ΧΥΤΑ, να δούμε πως θα αντιδράσουν  οι κάτοικοι της περιοχής που θα επιλεγεί για να γίνει ο σταθμός μεταφόρτωσης.
Αυτά  ήταν τα βασικά θέματα τα εκτός ημερησίας διάταξης που έγινα αντικείμενο συζήτησης και διαξιφισμών μεταξύ των συμβούλων.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η συζήτηση που έγινε για την   απόλυση ενός πρώην συνδικαλιστή της εταιρείας ΜΕΛ, για το αν έγινε σωστά η απόλυση,  και αν πρέπει (το πιο τρελό ) να βγάλει ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της απόλυσης.
 Δηλαδή Δήμαρχε όποιος εργαζόμενος σε μια ιδιωτική επιχείρηση  απολύεται (και δεν είναι λίγα τα άτομα που κάθε μέρα χάνουν την δουλεία τους) ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα κάνει τα ιδία ακριβώς που έκανε χθες για τον εργαζόμενο στην ΜΕΛ ? θα βγάζει ψήφισμα και θα παρεμβαίνει και ο Δήμαρχος και ο αντ΄αυτού κ. Μπίκος, οπως ο ίδιος είπε,  στον επιχειρηματία για να ξαναπάρει πίσω τον εργαζόμενο ?  γιατί θεωρούμε ότι όλοι έχετε δυο μέτρα και δύο σταθμά στο συγκεκριμένο θέμα ?.
Ο αντιδήμαρχος κ. Μπίκος προσπάθησε να αποδείξει σε αρκετά σημεία με τον λόγο του και τις παρεμβάσεις του ότι ήδη λειτουργεί  αντ΄ αυτού  και ότι όντος ετοιμάζετε να γίνει  ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη σε 21 μήνες,  διότι απαντώντας σε πολλά από τα θέματα προ ημερησίας διάταξης προσπάθησε να δείξει ότι αυτός με τις παρεμβάσεις που έκανε στις αρμόδιες υπηρεσίες και τις γνωριμίες που έχει κατάφερε κάποια πράγματα,  θέλοντας να πει ότι αν δεν ήμουν εγώ τίποτα δεν θα καταφέρνατε .
Αρκετή συζήτηση έγινε πάλι για τα οικονομικά και για  το σε ποια τράπεζα θα ανοίξει λογαριασμό ο Δήμος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών είπε ότι τελικά επιλέξανε μετά από κατάθεση προσφορών  την Εθνική Τράπεζα (Σ.Σ , το Ελλάδος το έχει αφαιρέσει εδω και λίγους μήνες από το λογότυπο της η τράπεζα, με ποιο σκεπτικό άραγε ?) και ο κ. Βλαϊκουδης είπε ότι πέτυχε υψηλό επιτόκιο 3,10, όταν στις καταθέσεις τους  ο πρώην Δήμος Αγίου Αθανασίου είχε  πετύχει μικρότερο  1,70% και ο πρώην Δήμος Κουφαλίων 0.65%-0.80%,  και υπερηφανεύτηκε ότι επέτυχε διπλασιασμό του επιτοκίου, καλά όλα αυτά αλλά ο κύριος αντιδήμαρχος δεν πρέπει να μας θεώρει όλους τους άλλους  βλάκες  και οτι αυτός είναι ο έξυπνος, απορούμε,  πως κάποιος από τους συμβούλους που άκουγαν όλα αυτά δεν του είπε τα αυτονόητα, αυτά που τα ξέρει και ένα παιδί του Δημοτικού, ότι κύριε αντιδήμαρχε τι ιστορίες  μας λες,  ότι εσύ πέτυχες διπλασιασμό του επιτοκίου ενώ η πριν από σένα οι άλλοι δεν το έκαναν ,  ρίχνοντας τους  σκιές για την διαχείριση, και τα απλά ερωτήματα είναι ότι,  οι τράπεζες άλλο επιτόκιο δίνουν σε 1.000 ευρώ όπως ήταν ο κάθε Δήμος μόνος και χωριστά,  και άλλο επιτόκιο δίνουν σε 1000 Χ 3 = 3.000  όπως είναι τώρα η 3 πρώην Δήμοι σε ένα, και φυσικά το αυτονόητο,  ότι πριν 1 χρόνο δεν υπήρχε η κρίση της οικονομίας σε τόση ένταση και άλλα επιτόκια έδιναν στις καταθέσεις οι τράπεζες και άλλα τώρα μέσα στην κρίση , προσπαθώντας να φέρουν χρήματα στα ταμεία τους, αυτά για να μη όπως είπαμε μας θεωρεί ο κ. αντιδήμαρχος  βλάκες που δεν καταλαβαίνουμε.
Συζητήθηκε ακόμα η πρόσληψη 5 υπαλλήλων καθαριότητας για δύο μήνες για την Δημοτική ενότητα Κουφαλίων μιας και λήγει η σύμβαση των εργατών καθαριότητας της συγκεκριμένης ενότητας και τα προβλήματα με τα σκουπίδια είναι μπροστά, εκεί ο επικεφαλής της Αγωνιστικής  Συσπείρωσης κ. Μωυσίδης Σάββας θύμισε στον Δήμαρχο ότι άλλα έλεγε για τα δίμηνα όταν ήταν στην αντιπολίτευση του Δήμου Κουφαλίων και άλλα κάνει τώρα σαν Διοίκηση του Δήμου, επίσης ο κ. Μωυσίδης  είπε κάτι  που μας άρεσε, ότι από εδώ και πέρα θα καταγράφει πόσα χρήματα θα διαθέτει ο Δήμος για τα πανηγύρια και τις άλλες εκδηλώσεις που θα κάνει και πόσα θα διαθέσει για την παιδία και την υγεία ο Δήμος,  και στο τέλος  του έτους θα τα παρουσιάσει, τα περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου