Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Προεδρείο στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης
Ο Μιχάλης Τζόλλας , πρώην πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου και αντινομάρχης, εκλέχθηκε πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ενώ στη θέση της αντιπροέδρου εκλέχθηκε η πρώην αντινομάρχης Γιάννα Τζάκη.
Της 15μελούς μητροπολιτικής επιτροπής, η οποία ουσιαστικά αποτελεί τη μετεξέλιξη του νομαρχιακού συμβουλίου, προΐσταται ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε πως “στόχος είναι να μπορέσουμε, με τις μητροπολιτικές αρμοδιότητες που μας δίνει ο Καλλικράτης, να ξεπεράσουμε προβλήματα γραφειοκρατίας και επικάλυψης αρμοδιοτήτων και να παράγουμε έργο, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα του νομού”. Επισήμανε ακόμη πως τα περισσότερα θέματα της Θεσσαλονίκης “θα έρχονται και θα τελειώνουν εδώ”, θέλοντας να σηματοδοτήσει πως σε αρκετά από τα θέματα η μητροπολιτική επιτροπή έχει αυτονομία από το περιφερειακό συμβούλιο.
Στις χθεσινές εκλογές και ο κ. Τζόλλας έλαβε 11 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν και 3 λευκά σε σύνολο 14 ψηφισάντων. Για τη θέση του αντιπροέδρου η κ. Τζάκη έλαβε 11 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν 3 λευκά και 1 άκυρο σε σύνολο 15 ψηφισάντων. Ο κ. Γιώργος Φεστερίδης, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Μπόλαρη, ζήτησε να εκπροσωπηθεί και η αντιπολίτευση στο προεδρείο, καταλαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή και εντέλει δεν κατέθεσε υποψηφιότητα.

Ψωμιάδης προς Παπανδρέου: Μειώστε τον ΦΠΑ
Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας του να μειώσει τον ΦΠΑ σε 20 βασικά είδη της καθημερινότητας, σε ΔΕΚΟ και σε φάρμακα, “με δεδομένη τη δεινή οικονομική στενότητα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας”. Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρεται στο ψωμί, το γάλα, το λάδι, το τυρί, το γιαούρτι, τον καφέ, τα μακαρόνια, το βούτυρο, το κρέας, τη ζάχαρη, το ρύζι, αλλά και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και τις ηλεκτρικές συσκευές. “Σας ζητώ να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα της καθημερινότητας, ώστε να ανακουφίσετε τα πληγέντα χαμηλά εισοδήματα”, γράφει στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου και επικαλείται και τη μείωση του ΦΠΑ που πέτυχε ο Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου