Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Συμπολιτευόμενη..... αντιπολίτευση !


Στις δημοκρατικές κοινωνίες είναι κατάκτηση αλλά και ανάγκη η άσκηση κριτικής και ελέγχου στα δημόσια πρόσωπα, που μπορεί να φτάσει ακόμα μέχρι την ειρωνεία και την σκληρή σάτιρα.

   Δημόσια πρόσωπα είναι εκείνα που έχουν εκλεγεί για να υπηρετήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως οι Δήμοι και να προάγουν το δημόσιο συμφέρον. Στις δημοκρατικές κοινωνίες το δικαίωμα κριτικής και ελέγχου ανήκει σε κάθε ενεργό πολίτη και από την άσκησή του δεν εξαιρούνται τα δημόσια πρόσωπα, με κριτήριο το αν ανήκουν στις συμπολιτεύσεις ή στις αντιπολιτεύσεις. 

  Είναι επίσης γνωστό ότι κάθε συμπολίτευση έχει την αντιπολίτευση που της αξίζει, δηλαδή η αποτυχία της συμπολίτευσης είναι συνάρτηση και της αποτυχίας της αντιπολίτευσης.

Αν η μείζονα αντιπολίτευση θεωρεί ότι η δράση του Δημάρχου και της συμπολίτευσης καθώς και η στάση η δική της είναι επιτυχημένες, τότε μάλλον πρέπει να αρχίσει να μετράει την απόσταση που την χωρίζει από την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Η «Αντιπολιτευτική κόπωση»… δείχνει να έχει προσβάλλει την μείζονα μειοψηφία του Δήμου Χαλκηδόνος, καθώς έχουν μειωθεί στο ελάχιστο έως καθόλου οι παρεμβάσεις της σε θέματα της τοπικής επικαιρότητας.  

Καμία δημόσια παρέμβαση και πρόταση δεν υπήρξε σε πολύ σημαντικά θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν τον Δήμο τον τελευταίο καιρό (κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ΙΚΑ – Δ.Ο.Υ. )

 Από την άλλη πλευρά συχνά είναι και τα κρούσματα στήριξης επιλογών του Δημάρχου όταν υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και από τους συμβούλους της συμπολίτευσης (αύξηση δημοτικών τελών , προϋπολογισμός,  λειτουργία κολυμβητηρίου).

 Προσπαθούμε να βρούμε σε ποια σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας τελευταία τοποθετήθηκε δημόσια    και δεν βρίσκουμε τίποτα .


 Όνειρο ζουν μην τους ξυπνάτε...............................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου