Σάββατο 18 Μαΐου 2013


Πορεία προς το Αδιέξοδο


 Εδώ και μήνες, όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αισθάνονται ότι ο δρόμος που βαδίζει η "δυνατή αρχή" θα είναι μακρύς και βασανιστικός. Πολλά σημάδια συνηγορούν σ' αυτό:

α.   H κατάρρευση πολλών βασικών επιλογών της δημοτικής αρχής.

β.    Οι ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων της πλειοψηφίας, η διαφοροποίηση κάποιων στις ψηφοφορίες και η απουσία κάποιων άλλων από κρίσιμες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

γ.    H ανησυχία που εκφράζουν αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σε εξομολογητικές συζητήσεις που έχουν με τρίτους και η (φραστική) αποστασιοποίησή τους όταν αντιμετωπίζουν τις διαμαρτυρίες του κόσμου

δ.      Η αίσθηση ότι μένουν ακάλυπτοι στον τομέα ευθύνης που έχουν αναλάβει, εξ αιτίας είτε της μη-υποστήριξής τους από άλλες υπηρεσίες, είτε της μη-κάλυψής τους από το γραφείο τύπου (το τελευταίο λειτουργεί πλέον αποκλειστικά για να προβάλλει και να καλύπτει τον αυτοκράτορα και τους πραιτωριανούς του )

ε.    H εικόνα ενός μονίμως εκνευρισμένου δημάρχου που "τα κάνει όλα και μόνος του", απαξιώνοντας όμως έτσι πολλούς από τους συνεργάτες του.

στ.     Η σταδιακή εγκατάλειψη των ξεθωριασμένων δικαιολογιών για τους "κακούς"  (Καλλικράτης, διαφωνούντες, αντιπολίτευση κλπ) που φταίνε για όλα και άλλα πολλά, ων ουκ έστιν αριθμός.

Παρότι όμως τα σημάδια είναι ορατά, η δημοτική αρχή τα ερμηνεύει σαν τις δυσκολίες που έχει ένας μακρύς δρόμος και όχι σαν ένα αδιέξοδο προς το οποίο βαδίζει. Άλλωστε, μια τέτοια (αδιέξοδη) προοπτική δύσκολα μπορεί να γίνει ψυχολογικά αποδεκτή από τους ανθρώπους. Αυτό όμως δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν (και να διορθώσουν) την πορεία της δημοτικής αρχής. Γι αυτό και επιταχύνουν το τέλος. Αλλά,

"αυτό που η κάμπια ονομάζει το τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα".

Ας θυμόμαστε (εμείς οι κάτοικοι) όλα όσα μας απογοητεύουν σήμερα και όσους είναι υπεύθυνοι γι αυτά. Ας θυμόμαστε την απόσταση ανάμεσα στα λόγια τους προεκλογικά και τις κατοπινές τους πράξεις και συμπεριφορές.
Ας τα θυμόμαστε καλά και για πολύ. Γιατί το δικό τους αδιέξοδο μπορεί να γίνει το δικό μας καλύτερο αύριο. Ας είμαστε σίγουροι γι αυτό.

Σχολιαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου