Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012



« Ναυάγιο » στο deal
 Δέλτα - ΜΕΒΓΑΛ

                           Φωτογραφία για «Ναυάγιο» στο deal Δέλτα - ΜΕΒΓΑΛ
Σε «ναυάγιο» έχει οδηγηθεί μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγοράς-συγχώνευσης στην εγχώρια βιομηχανία, αυτή μεταξύ της Δέλτα Τρόφιμα και της ΜΕΒΓΑΛ, από την οποία αναμένονταν να δημιουργηθεί μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες στη Ν.Α. Ευρώπη Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ Δ. Συμεωνίδης (η οικογένειά του κατέχει το 28,5% της βορειοελλαδικής εταιρίας) ανέφερε σήμερα, ότι η συμφωνία εδώ και τέσσερις μήνες έχει ακυρωθεί και διατύπωσε αιχμές για την αποτυχία του εγχειρήματος σε πιστώτριες τράπεζες και τις υπερβολικές απαιτήσεις τους
Σύμφωνα με τον κ Συμεωνίδη μεγάλη τράπεζα-πιστωτής ζήτησε από το προς δημιουργία ενιαίο σχήμα να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 40 εκατ. ευρώ, ενώ άλλη τράπεζα απαίτησε να αποπληρωθούν τα δάνεια της μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών. Κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την ακύρωση της συμφωνίας αναμένεται να απαντηθούν στη γενική συνέλευση μετόχων της ΜΕΒΓΑΛ στις 28 Ιουνίου στην οποία θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της Δέλτα Τρόφιμα, η οποία κατέχει το 14,8% της ΜΕΒΓΑΛ.
Ο κ Συμεωννιδης αποκάλυψε ακόμη ότι το 2010 είχε σχηματιστεί ένα πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ ΜΕΒΓΑΛ και Danone, το οποίο προέβλεπε αρχικά εμπορική συνεργασία και στη συνέχεια ανάθεση από την δεύτερη στην πρώτη για παραγωγή 100.000 κύπελλων προϊόντων γιαούρτης ετησίως σε νέα παραγωγική γραμμή στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της βορειοελλαδικής εταιρίας στα Κουφάλια. Η προσέγγιση όμως ΜΕΒΓΑΛ-Δέλτα Τρόφιμα δεν έδωσε τελικά τη δυνατότητα για εφαρμογή της παραπάνω συμφωνίας με τη Danone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου