Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012






«ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ στις 20 του μηνός συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.  Στόχος της κινητοποίησής τους είναι να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην απόφαση της διοίκησης του «Παπαγεωργίου» να αναθέσει τα τηλεφωνικά ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού.


ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Απεργούν το διήμερο των εκλογών

Με εκβιαστική αποχή από την προετοιμασία των εκλογών της 17ης Ιουνίου συνεχίζουν να απαντούν οι δημοτικοί υπάλληλοι της χώρας, διεκδικώντας αύξηση του εκλογικού τους επιδόματος.


ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΣΗ Κατασκεύαζαν κρύπτες για μεταφορά μεταναστών

Ειδικότητα στην κατασκευή κρυπτών σε φορτηγά που χρησιμοποιούνταν για παράνομη μεταφορά μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης, με αντίτιμο χιλιάδες ευρώ, κατηγορείται ότι είχε 57χρονος φανοποιός που συνελήφθη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.


ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γραφεία εξαπάτησης ανέργων

Επιτήδειοι στήνουν παράνομα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας στη Θεσσαλονίκη και εκμεταλλευόμενοι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την απεγνωσμένη αναζήτηση παραπλανούν τους ενδιαφερόμενους, αποσπώντας ως προκαταβολή από 100 έως 500 ευρώ για τις υποτιθέμενες εργασίες που δήθεν εξασφαλίζουν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συνδέεται με ανατολικό Αιγαίο & Σποράδες
Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες -με τρία δρομολόγια την εβδομάδα- θα έχει από τα τέλη Ιουνίου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει καράβι για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη…


Ανοίγει ο δρόμος για την ασφάλιση των πιστώσεων εισαγωγών στην Ελλάδα

Ανοίγει ο δρόμος για να αρχίσει ξανά η ασφάλιση των πιστώσεων για τις εισαγωγές στην Ελλάδα, καθώς η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να καλύψει το κόστος της γερμανικής «Euler Hermes» για την ασφάλιση των ελληνικών εισαγωγών, που είχε μπλοκάρει, λόγω των κινδυνολογικών σεναρίων για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ.


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έταζε ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα

Εξαρθρώθηκε -μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επιχειρηματίες και πολίτες, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, υποσχόμενη σε αυτούς ότι θα ενταχθούν σε εθνικά ή κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα.


ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ Στα 1.445 ευρώ ο μέσος όρος

Ξεκίνησε η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για τα πρώτα 420.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, από τα οποία, όπως δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Χάρης Θεοχάρης, προκύπτει μέσος φόρος 1.445 ευρώ. Στη σειρά αυτή των εκκαθαριστικών περιλαμβάνονται 280.000 χρεωστικά σημειώματα, από τα οποία το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικό ποσό 405 εκατ. ευρώ. Τα πιστωτικά σημειώματα είναι 37.000 και οι επιστροφές φόρων ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ συνολικά (ή 621 ευρώ κατά μέσον όρο).


ΣΔΟΕ Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ με μαύρα εισοδήματα
Από τον πρώτο έλεγχο εκατοντάδων «ύποπτων» περιπτώσεων παράνομου πλουτισμού, ήδη σε 24 απ’ αυτές προκύπτουν διαφορές σε εισοδήματα της τάξης των 85 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνον στον έλεγχο ενός γιατρού από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε απόκλιση της τάξης των 2,1 εκατομμυρίων.
Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως γιατρούς και δικηγόρους, τα στοιχεία των οποίων βγήκαν στην επιφάνεια με το νέο σύστημα ελέγχων, που διενεργούν τους τελευταίους μήνες οι «ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών. Η σύγκριση δηλωθέντων εισοδημάτων με τα περιουσιακά στοιχεία και τις τραπεζικές καταθέσεις τους είναι αυτή που οδηγεί στα τεκμήρια για παράνομο πλουτισμό και μεγάλων διαστάσεων φοροδιαφυγή. «Ψάχνουμε όσους διάγουν πολυτελή βίο, έχοντας μεγάλη περιουσία, ενώ παράλληλα δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου