Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Καθημερινά & Αλλα….



Δούλεμα ή οργανωμένο σχέδιο;

Άμα είσαι γαλαντόμος, είσαι... Αν είσαι ανοιχτοχέρης, είσαι... Για την κυβέρνηση ομιλώ, που αφήνει, λέει, ένα παράθυρο ανοιχτό για τη συνταξιοδότηση, κυρίως, ανέργων που δε συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις για μειωμένη σύνταξη. Ένσημα από επιδοτούμενη ανεργία, προαιρετική ασφάλιση, ένσημα από αυτασφάλιση και πλασματικός χρόνος είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται.
Καλά, εδώ πετσοκόβουν τις συντάξεις ανθρώπων που πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις και τα ψίχουλα που παίρνουν δεν είναι αρκετά ούτε για τα φάρμακά τους, εδώ τα ταμεία βουλιάζουν λόγω της ανεργίας και της μαύρης εργασίας, και προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα δώσουν σύνταξη και στους ανέργους; Έλεος, όχι άλλο κάρβουνο!!
Βρε, λέτε να έρχονται εκλογές και να μην έχω πάρει χαμπάρι; Κάτι που ο Στουρνάρας θυμήθηκε την εθνικότητά του και τη δύσμοιρη τη μανούλα του που ζει με 500 ευρώ και αποφάσισε να το παίξει κακό παιδί στην τρόικα, κάτι που όλο και σωνόμαστε (αν και εγώ ξέρω μόνο 8.000 Έλληνες που σώζονται κάθε μέρα, οι πολυεκατομμυριούχοι, ντε )... γίνομαι καχύποπτος... Ξέρετε τι λένε για όποιον καεί στο χυλό...

Λες να... σκιάχτηκαν;

Έδειξε τα «δόντια» του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και, απευθυνόμενος στην τρόικα, σημείωσε θα πρέπει να εκτιμηθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού και δε θα υπάρξουν άλλοι φόροι και νέα μέτρα. Τώρα, εμένα, γιατί κάτι μου λέει πως οι τροϊκανοί δε... «σκιάχτηκαν» και τόσο;

Εμείς να δείτε...

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης δήλωσε πως στο ταμείο αισθάνονται άβολα, επειδή ξέρουν ότι... απέτυχαν στην Ελλάδα. Οι Έλληνες να δείτε, κ. Ρουμελιώτη μου, πόσο... άβολα αισθάνονται.

Μεγάλη ψαλίδα

Μαύρη τρύπα δεν έχει μόνο ο ΕΟΠΥΥ. Έχει και ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Μάλιστα, τώρα αναζητά τρόπο ώστε να πάρει πίσω 16 επαγγελματικές κατηγορίες, που τους είχε παραχωρήσει το δικαίωμα να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ή στον ΟΓΑ. Αν τελικά τα καταφέρει, ειδικά οι του ΟΓΑ έχουν να ρίξουν πολύ κλάμα. Βλέπετε, οι μέσες ετήσιες εισφορές στον ΟΓΑ δεν υπερβαίνουν τα 600 ευρώ, ενώ στον ΟΑΕΕ κυμαίνονται γύρω στις 3.500. Μεγάλη η διαφορά, έτσι;

Πριν το καταλάβουμε

Αρχίσανε δειλά-δειλά και οι πρώτες διαφημίσεις για τα Χριστούγεννα σε ολόκληρο τον κόσμο και συνειδητοποιήσαμε ότι τελικά ο καιρός περνάει απελπιστικά γρήγορα. Μέχρι χθες ήταν καλοκαίρι. Πότε ξαφνικά φθινοπώριασε, πότε πέρασε ο Οκτώβρης και πότε θα έρθουν τα Χριστούγεννα δεν προλαβαίνει πλέον να το συνειδητοποιήσει κανείς μας.

Χωρίς κίνητρα

Στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας δεν προλαβαίνουμε τελικά να καταλάβουμε απολύτως τίποτα. Τρέχουμε χωρίς να ξέρουμε γιατί τρέχουμε. Τρέχουμε απλά και μόνο για την επιβίωση. Χωρίς στόχους. Χωρίς προοπτικές. Χωρίς όνειρα. Χωρίς κίνητρα. Και αυτό είναι το πιο τραγικό. Και δυστυχώς είναι το σημείο-κλειδί το οποίο οι πολιτικάντηδές μας προσπερνούν τεχνηέντως. Το βλέπεις στα πρόσωπα όλων. Σκυθρωποί, βιαστικοί, στην κοσμάρα τους οι περισσότεροι. Και με κάτι νεύρα όλοι... λάστιχο. Αυτή είναι η νέα μας πραγματικότητα. Και πολύ φοβόμαστε ότι έχει γίνει πια τρόπος ζωής.

Ξενίζει

Δε λέμε... Μπορεί να μην αντιλαμβανόμαστε πλήρως το σκεπτικό της κυβέρνησης, μπορεί να υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αδυνατούμε με το φτωχό μας το μυαλό να κατανοήσουμε... Αλλά, βρε παιδιά, όσο να 'ναι, η παρακάτω είδηση ξενίζει. Ξενίζει πολύ. Ξενίζει η πρόσληψη 1.364 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Οκτάμηνοι

Οι 1.364 πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής θα απασχοληθούν με οκτάμηνη σύμβαση στους ΟΤΑ για τα προγράμματα "Άθληση για όλους" της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Προς Θεού, χαιρετίζουμε το γεγονός πως τόσοι γυμναστές θα βρουν δουλειά έστω και ένα 8μηνο εν καιρώ τόσο μεγάλης ανεργίας.

Λογικό;

Αλλά ειλικρινά τώρα είναι λογικό στους ΟΤΑ να καταργείται η Δημοτική Αστυνομία, να χάνουν (γιατί πολλοί θα χάσουν) τη δουλειά τους δημοτικοί αστυνομικοί και να προσλαμβάνονται τόσοι πολλοί γυμναστές; Και κάτι άλλο: Τόσο καιρό δε μας λέγανε για υπεράριθμούς γυμναστές στην εκπαίδευση;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου