Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Τι δεν πήγε καλά στο δήμο;

 Αναρωτιέμαι   ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν το σημερινό δημοτικό συμβούλιο (αλλά και τη διοίκηση και το δήμαρχο)  να χαρακτηρίζονται, από πολλές πλευρές, με αρνητικά επίθετα – ακόμα και ως ‘…το χειρότερο ; Πως είναι δυνατό, το σημερινό πολιτικό προσωπικό του Δήμου μας να απογοητεύει τόσο, όταν μάλιστα περιλαμβάνονται σε αυτό…
      #  …ένας επί 12ετία δήμαρχος, με αναγνωρισμένες ικανότητες και έργο, αλλά και πολυετή αυτοδιοικητική εμπειρία ο Αριστείδης Αραμπατζής.

    # …ένας αξιόλογος πολιτικός και αυτοδιοικητικός (αντινομάρχης), – υποψήφιος βουλευτής και δήμαρχος – επίσης με πολυετή πορεία ο Γιάννης Μπίκος …και αρκετοί ακόμα αποδεδειγμένα ικανοί και έμπειροι δημοτικοί σύμβουλοι ;
Τι δεν πήγε καλά;
Ένας πρώτος λόγος, νομίζω ότι είναι το παρελθόν! Αν και κάθε πολιτικός – αλλά και καθένας μας – διαθέτει τη δική του «ιστορία», δυστυχώς, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, το παρελθόν ρίχνει βαριά τη σκιά του μέσα στην αίθουσα. Κάποιες δε φορές εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα για το ύφος και τη συμπεριφορά κάποιων προς άλλους.
Ενώ θα περιμέναμε, κάθε δήλωση, κάθε πρόταση, να κρίνονται κυρίως από το περιεχόμενό τους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αντίθετα, αρκετές φορές διαπιστώνουμε ότι αντιμετωπίζονται με βάση το ποιος τις εξέφρασε…
Κάποιες στιγμές, μοιάζει να «μιλάει», με πιο δυνατή φωνή μέσα στην αίθουσα, όχι η λογική αλλά το παρελθόν: το τι έχει προηγηθεί στο – πρόσφατο ή απώτερο – προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αντί η εμπειρία, οι γνώσεις αλλά και οι πολύχρονες προσωπικές σχέσεις να αξιοποιούνται για το καλύτερο αποτέλεσμα, αποτελούν εμπόδιο και τροχοπέδη για την ψύχραιμη αποτίμηση, τη συνεννόηση και τη σύνθεση!
Βέβαια στην πολιτική, η κατάσταση αυτή, σε κάποιο βαθμό,  είναι μάλλον συνηθισμένη. Επιπλέον, οι πρωταγωνιστές του σημερινού δημοτικού συμβουλίου κουβαλάνε στην πλάτη τους, πολλά χρόνια ενασχόλησης και αρκετές εκλογικές αντιπαραθέσεις, ως υποψήφιοι δήμαρχοι με επιτυχή κατάληξη,  ή όχι.  Ακόμα και έτσι όμως, θα περιμέναμε να λειτουργούν περισσότερο συνθετικά.
Είναι αυτός ο μόνος λόγος;  Όχι! Ποιοι είναι οι υπόλοιποι, εξίσου ή ίσως και πιο σημαντικοί; Και κυρίως, τι μπορεί να γίνει; Τις απαντήσεις, ή καλύτερα, κάποιες σκέψεις και υποθέσεις μου, θα τις συνεχίσω να τις μοιράζομαι μαζί σας, σε επόμενο άρθρο μου.
Αγιότης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου