Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014


∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

Ενηµερώνουµε όλους τους ενδιαφερόµενους ότι ο ∆ήµος Χαλκηδόνος και το 
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων (δια της Γενικής Γραµµατείας ∆ια Βίου 
Μάθησης & του Ιδρύµατος Νεολαίας & ∆ια Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το 
Κέντρο ∆ια Βίου Μάθησης του ∆ήµου Χαλκηδόνος, στο οποίο θα υλοποιηθούν 
εκπαιδευτικά προγράµµατα Γενικής Εκπ/σης Ενηλίκων µε εκπαιδευτικές δράσεις 
ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ. 
Από σήµερα ∆ευτέρα 20/10/2014 µέχρι και την Παρασκευή 31/10/2014, κατά 
τις ώρες 10:00-13:00, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις των ενδιαφεροµένων για 
παρακολούθηση σεµιναρίων που εντάσσονται στο πρόγραµµα. 
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στα ∆ηµοτικά καταστήµατα: 

• Αγίου Αθανασίου, Τηλ.: 2313300180 

• Κουφαλίων, Τηλ.: 2391330101-2 

• Χαλκηδόνας, Τηλ.:2391330205-2391330208 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗ∆ΟΝΟΣ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

Με τους Προέδρους και τα μέλη των Δημοτικών/Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Χαλκηδόνος, συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου 2014, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στα Κουφάλια. Στη συνάντηση αυτή, ήταν καλεσμένοι και παραβρέθηκαν, τα αιρετά όργανα του Δήμου, καθώς και οι Διευθυντές των Δ/κων, Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, η ενημέρωσή τους εφ’ όλης της ύλης, κυρίως επί των οικονομικών του Δήμου, η διανομή ειδικού έντυπου υλικού για την καταγραφή των καθημερινών προβλημάτων, καθώς και η δρομολόγηση λύσεων σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Δήμαρχος ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις στα δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, κυρίως όμως εσείς ως άμεσοι αποδέκτες των παραπόνων και αιτημάτων των δημοτών μας. Αποστολή και καθήκον, είναι η εξυπηρέτησή τους και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

«Δυστυχώς, όμως, η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας, ο οποίος έχει ένα μεγάλο χρέος στην πλάτη του, μας επιτρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας προς το παρόν στα βασικότερα, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια στη πηγή του προβλήματος», τόνισε ο κ. Τσουκνιδάς.

Πιο αναλυτικά, ανέφερε: «Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούμε να αποτυπώσουμε την συνολική κατάσταση του Δήμου, η οποία καθημερινά μεταβάλλεται. Παρ’ όλα ταύτα, είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τυχόν κακώς κείμενα και έχοντας υπόψη όλα τα διαθέσιμα μέσα, θα δημιουργήσουμε ένα πλάνο βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου προγραμματισμού δράσεων. Απαιτείται, όμως, μεγάλη φειδώ και χρηστή διαχείριση, υπευθυνότητα και εργατικότητα, κατανόηση και συνεργασία με αρμόδια όργανα και υπηρεσίες. Γι’ αυτό, σας ζητώ να συμπορευτείτε και να συμβάλετε όλοι στην επίμονη προσπάθειά μας, ώστε να καλυτερεύσουμε όχι μόνο την εικόνα στις τοπικές μας κοινωνίες, αλλά και την κατάσταση του Δήμου γενικότερα, δημιουργώντας καινούριες συνθήκες και δεδομένα».      

«Κληθήκαμε από 1 Σεπτεμβρίου, να βρούμε τις απαραίτητες λύσεις και να παλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου, ανεξαρτήτου παραταξιακής προέλευσης. Δεν εθελοτυφλούμε, ούτε αποφεύγουμε τα δύσκολα. Σε αυτό θα με βρείτε δίπλα σας, συμπαραστάτη σας», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, επισήμανε στους παρευρισκομένους πως, η αφύπνιση της εθελοντικής συνείδησης και ο συντονισμός δράσεων είναι απαραίτητα συστατικά για ένα περισσότερο επιτυχημένο αποτέλεσμα. Η «ατζέντα» με τις «χρυσές συνταγές» της νέας Διοίκησης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και την ίδρυση κοινωνικού ιατρείου, στόχοι που θα δώσουν νέα πνοή στο Δήμο και θα ανακουφίσουν δεκάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μετά την εισήγηση του Δημάρχου, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις Προέδρων και Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων και μια μακροσκελής συζήτηση όπου αξιολογήθηκαν προβλήματα, απόψεις και ιδέες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ



1 σχόλιο:

  1. να μας πει ο κ.Δήμαρχος ποιους κάλεσε για να ξέρουμε και εμείς μήπως κάλεσε μόνο τους δικούς του και από την αντιπολίτευση όση το πήρανε χαμπάρι ή κατά τύχη καλέστηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή