Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα «Εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014-2020»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχής ήταν η ημερίδα με θέμα «Εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014-2020», όπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/10/2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. στα Κουφάλια. Η οργάνωση και διεξαγωγή έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, ενώ η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ήταν μεγάλη, παρ’ όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, λέγοντας ότι «ο Δήμος Χαλκηδόνος είναι στην πλειονότητα γεωργοκτηνοτροφική περιοχή και έτσι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για σας, συνεπώς μιλάμε πλέον για Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015-2020». Αφού επισημάνθηκαν οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στα πλαίσια της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, ώστε να ενδυναμωθεί η οικολογική και οικονομική ανάπτυξη, κ. Τσουκνιδάς απήυθυνε το λόγο στους κεντρικούς ομιλητές της ημερίδας, κ.κ. Γιαννόπουλο και Τσιχήτα, Γεν. Γραμματέα και Πρόεδρο της Ε.Α.Σ.Θ., αντίστοιχα. 
Στα πλαίσια της ημερίδας, έγινε εκτενής ανάλυση των πτυχών που αφορούν τις εφαρμογές της νέας ΚΑΠ, καθώς δόθηκαν με μεγάλη σαφήνεια διευκρινήσεις που αφορούν τους καλλιεργητές-κτηνοτρόφους-δικαιούχους (αροτραίες και δενδρώδεις καλλιέργειες, βοσκοτόπους). Μετά τις εισηγήσεις, ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των γεωργών, κατά τον οποίο αποσαφηνίστηκαν πλήρως οι απορίες τους.  
Τέλος, ο Δήμαρχος και η Διοίκηση της Ε.Α.Σ.Θ. αμφότερα, δεσμεύτηκαν για περισσότερες συναντήσεις, ώστε το ευρύ κοινό να είναι καλά προετοιμασμένο να εφαρμόσει τις αλλαγές της νέας ΚΑΠ, όχι μόνο κατά το 2015, αλλά και σε βάθος 5ετίας.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου