Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ_ΕΝΟΤΗΤΑ_ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ,

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για την μαζική σας παρουσία.

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί είναι το ξεκίνημα της μάχης των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Το αποτέλεσμα αυτής της μάχης θα σηματοδοτήσει την πορεία του τόπου μας για τα επόμενα δύσκολα χρόνια.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά παράλληλα και συγκινημένος, γιατί βλέπω απέναντι μου, πρόσωπα γνώριμα, παλιούς συναγωνιστές, ανθρώπους που δώσαμε μαζί μάχες , στον δύσκολο και απαιτητικό στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αλλά και πρόσωπα νέα, που η παρουσία σας, οι ιδέες σας,  τα οράματα σας θα μας δώσουν νέα δυναμική και φρεσκάδα. Επίσης  βλέπω ανάμεσά μας και πρόσωπα που στο παρελθόν μας χώριζαν αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, όμως σήμερα είμαστε όλοι εδώ, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά που μας χώριζαν. Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ θερμά όλους.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε σαν χώρα και σαν πολίτες μια οικονομική κρίση αλλά και μια κρίση αξιών πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια, για ειρηνική περίοδο. Μια κρίση που μας πλήττει όλους και παράλληλα καταρρακώνει τους θεσμούς.

Η Εφαρμογή αυστηρά περιοριστικών πολιτικών έπληξε οικονομικά και πολιτικά την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντας άλλοθι στους πολέμιους του θεσμού, να θέτουν μέχρι και ζητήματα για την χρησιμότητα του .

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός άντεξε και αντέχει, πιστεύουμε ότι θα βγει πιο δυνατή,πιο ισχυρή μέσα από την κρίση αυτή. Την έχει ανάγκη ο τόπος η τοπική οικονομία και ανάπτυξη και είναι απαραίτητη για την κοινωνία μας και τα προβλήματά της. Είναι απαραίτητη για την καθημερινότητα του πολίτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους  και μετά από έντονο προβληματισμό πολλών συνδημοτών μας, συγκροτήσαμε αρχικά μια κίνηση Δημοτών, που στην πορεία εξελίχθηκε σε συγκρότηση Συνδυασμού διεκδίκησης της ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. Το όνομα του συνδυασμού μας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, οριοθετεί σε γενικές γραμμές τους στόχους μας, πολιτικούς, κοινωνικούς και αναπτυξιακούς.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ απέναντι σε κάθε συνδημότη μας που αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης. Αλληλεγγύη στον άνεργο συμπολίτη μας. Αλληλεγγύη στους νέους και τα οράματά τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε κάθε ομάδα πολιτών που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό , το περιβάλλον.

ΕΝΟΤΗΤΑ  στην έκφραση της διεκδίκησης , που θα επιφέρει ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σε όλα τα επίπεδα, τοπικό πολιτικό, εθνικό και διεθνές με στόχο να μη χαθεί  ούτε μια ώρα, ούτε μια μέρα, ούτε ένα ευρωπαικό πρόγραμμα στο οποίο να μην ενταχθούμε.

Στις πολιτικές χειραγώγησης και περιθωριοποίησης, η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, πρέπει να προτάξει δυναμικά την διεκδίκηση διαρκώς αποτελεσματικότερου και κυρίως ευρύτερου ρόλου στην άσκηση δημόσιων πολιτικών. Δεν πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να υποχωρήσει σε δευτερεύοντες και μονοσήμαντους ρόλους κομπάρσου.

Η διεκδίκηση πόρων και αρμοδιοτήτων, η διεύρυνση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας, η κατάκτηση του αναπτυξιακού  της ρόλου, είναι ΣΤΟΧΟΙ από τους οποίους δεν μπορούμε να ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΙΣΟΥΜΕ.

Παράλληλα οφείλουμε να επεξεργασθούμε και να προτείνουμε , εκείνες τις θεσμικές και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ που ενισχύουν και αναβαθμίζουν την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, την Τοπική Δημοκρατία, εμπεδώνουν την Διαφάνεια και την Λογοδοσία, ενθαρρύνουν την συμμετοχή των δημοτών στην διαμόρφωση αλλά και στη λήψη αποφάσεων. Ενθαρρύνουν την ελεύθερη και ανοιχτή διαβούλευση και κατοχυρώνουν τις αρχές της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και της ΟΡΘΗΣ  και ΧΡΗΣΤΗΣ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Αυτές τις αρχές είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε με πάθος.
Η ιστορική πορεία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και η σημερινή πραγματικότητα του προβληματικού πολιτικού κομματικού συστήματος, μας αποδεικνύουν, ότι οι στόχοι που σας εξέθεσα προηγουμένως, δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν και να βρουν γόνιμο  έδαφος μέσα στον ασφυκτικό κλοιό κάποιου κομματικού εναγκαλισμού.

ΣΗΜΕΡΑ, όσο ποτέ άλλοτε, η διεκδίκηση μιας ισχυρής και Δημοκρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΠΑΙΤΕΙ ευρείες προγραμματικές συγκλίσεις, συμμετοχικές διαδικασίες και αυτόνομο πολιτικό ΛΟΓΟ. Αυτό κατά την άποψή μας είναι το ΓΟΝΙΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, το ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ της ανασύνταξης της ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΡΧΗΣ.

Η συγκρότηση του Συνδυασμού μας είναι αποτέλεσμα ΕΝΩΤΙΚΩΝ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ διαδικασιών. Άνθρωποι από όλο το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό φάσμα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό.
Άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και απόψεις, αλλά με συγκλίνουσες θέσεις για τη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άνθρωποι που στόχος τους, όραμα τους είναι το συμφέρον του τόπου μας και η ισόρροπη ανάπτυξη του.

Αξίζουμε σαν τοπική κοινωνία ένα καλύτερο μέλλον και ειδικότερα ένα μέλλον που αξίζει η ΝΕΑ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ, τα παιδιά μας. Ένα μέλλον που θα προσφέρει ευκαιρίες και διεξόδους στα παιδιά μας.

Η συγκρότηση του συνδυασμού μας έγινε με ανοιχτές διαδικασίες, με ευρείες συναινέσεις και έντιμες συνεργασίες. Γι’ αυτό αισθάνομαι δημόσια την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη και επίπονη προσπάθεια για να γίνει πράξη αυτή η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  και να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αμέριστη εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου.

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Στο σημείο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και τη θέση του Συνδυασμού μας σε σχέση με κάποιες φήμες που κυκλοφορούν υπογείως τις τελευταίες μέρες.

Η Συγκρότηση του Συνδυασμού μας δεν κρύβει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που έτσι και αλλιώς έχουν μυρωδιά παρακμής και καμαρίλας. Η συνεργασία αυτή έγινε από την αγωνία όλων μας να πάει ο Καλλικρατικός Δήμος επιτέλους μπροστά.

Η μεγάλη δυναμική που αναπτύχθηκε γύρω από το Συνδυασμό μας φαίνεται ότι τρόμαξε μερικούς ανώνυμους λασπολόγους- συκοφάντες ότι δήθεν η συγκρότηση του Συνδυασμού μας βασίστηκε σε μυστικές συμφωνίες, διανομές αξιωμάτων και μοίρασμα του δημαρχιακού θώκου. Το μοντέλο της διαρχίας, δοκιμάσθηκε, απέτυχε.

Δημόσια λοιπόν δηλώνω ότι επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ είμαι εγώ και με τη δική σας ψήφο θα είμαι δήμαρχος τα επόμενα πέντε (5) χρόνια.

Στις δημοτικές εκλογές δεν διακυβεύεται η διακυβέρνηση της χώρας. Γι’ αυτήν θα μιλήσουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές διακυβεύεται η προοπτική της τοπικής μας δημοκρατίας, η προοπτική της ισόρροπης τοπικής μας ανάπτυξης και της ανάτασης του δήμου μας. Για να γίνουν όμως όλα αυτά απαιτούνται  τοπικοί ηγέτες άλλων διαστάσεων, και όχι μόνο απλοί διαχειριστές της εξουσίας.

Η προσωπική μου πορεία στο τιμόνι του Δήμου Κουφαλίων σας είναι γνωστή. Η πορεία και ο αγώνας όλου του συνδυασμού μας για οκτώ (8) χρόνια, σας είναι γνωστή.

Ο αγώνας αυτός και το έργο μας έδειξαν ότι ξέραμε τι θα πει διοίκηση Δήμου, τι θα πει σκληρή διεκδίκηση και αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και συμπαράσταση στους δημότες μας.

Και ο σημερινός συνδυασμός μας φυσικά και διαθέτει εμπειρία, τόλμη,  σχέδιο και όραμα. Πάνω απ’ όλα όμως διαθέτει όρεξη για δουλειά και αγάπη για τα κοινά.

Σας καλούμε λοιπόν όλους μαζί να αγωνιστούμε για μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί αταλάντευτα τον στόχο για ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, βιώσιμη και ισόρροπη τοπική ανάπτυξη, υπεράσπιση του δημοσίου χώρου, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Δυναμική στην αναζήτηση πόρων σε κάθε κατεύθυνση και κυρίως στους ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ  πόρους. Σ’ αυτούς θα ρίξουμε το βάρος μας από την πρώτη στιγμή για ένταξη έργων και προγραμμάτων.
Σας καλούμε όλους να συμβάλλετε με τις ιδέες και τις προτάσεις σας, στο πρόγραμμά μας και στην υλοποίηση των επιμέρους πολιτικών μας.

Σας καλούμε όλους σε μια
νικηφόρα πανστρατιά.
Ο τόπος μας, ο Δήμος μας,  αξίζει
ένα καλύτερο αύριο.
Εμπιστευθείτε μας.


Σας ευχαριστώ πολύ!












4 σχόλια:

  1. epitelous enas anthropos poy enose ta xoria!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ-ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ ΠΛΑΪ-ΠΛΑΪ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Ε;;....ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΩΝ....ΠΑΝΟΡΑΜΑ...ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ;; ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΤΕ;; ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ Ή ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΟΥΛΑ;;; ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΩΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ, 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ ...ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ...ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;; Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τσουκνιδας δύσκολα!!! Ο Άρης κατι πήρε το αυτί μου οτι θα βάλει τον Μπικο... Του αρεσει να τρώει ξαναζεσταμένο φαί;;; Η φοβάται να κατέβει μόνος του γιατι ουτε ο καντηλαναυτης τον θελει;;; Όσο δε για τον κυριακιδη... Δεν ειχε τι να κανει το παλικάρι και επειδή ένιωθε κενό στην ζωή του ειπε να κανει έναν περίπατο στη τοπική αυτοδιοίκηση! Τωρα τον επιβραβευουν... Μετα θα βρίζουν παλι και θα παραπονιούνται λέγοντας "ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΕ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τη σκύλλα στη χάρυβδη. Όλοι οι βρικόλακες θέλουν πάλι να μας σώσουν. όχι άλλο κάρβουνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή