Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η  ΓΕΦΥΡΑ   ΑΦΕΘΗΚΕ  ΣΤΟ  ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ  ΘΕΟΥ    
ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ,  ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Δυστυχώς αυτό ζήσαμε τα 3,5 χρόνια στα Δημοτικά δρώμενα. Κι αυτό γιατί στη Γέφυρα:
  • Δεν στηρίχτηκε το Τοπικό Συμβούλιο και οι Σύμβουλοι. Δεν δόθηκε προοπτική ανάπτυξης για τη Γέφυρα.
  • Δεν εκτελέστηκαν τεχνικά έργα. Αντίθετα κόπηκαν και από αυτά που προγραμματίστηκαν.
  • Έκλεισε επί 3 χρόνια το Κοινοτικό Αναψυκτήριο .
  • Δεν προχώρησε η κατασκευή πεζογέφυρας ή διάβασης πεζών στην Εθνική οδό.
  • Έγινε ημιτελής καθαρισμός του ρέματος στην Κάτω Γέφυρα.
  • Αυτά τα 3,5 χρόνια έκλεισε το νηπιαγωγείο και υποβαθμίστηκε το Δημοτικό Σχολείο στην κάτω   Γέφυρα.
  • Δεν εκδόθηκε άδεια λειτουργίας στο Κλειστό Γυμναστήριο.
  • Γέμισαν οι δρόμοι του χωριού μας λακκούβες που μπαζώνονται πρόχειρα τελευταία στιγμή. Αλλά και οι αγροτικοί δρόμοι μας ρήμαξαν.
  • Αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη ενώ παράλληλα πληρώνουμε ακριβότερα το νερό.
  • Δεν προχώρησε η κατασκευή φρεατίων στα μέρη τα οποία πλημμυρίζουν από τις βροχές.                 
  • Δεν συντηρήθηκαν οι παιδικές χαρές. Αφέθηκαν να ρημάζουν και να σκουριάζουν.                                                                                   
  • Δεν προχώρησε η διαχείριση του καρκινογόνου αμιάντου της πρώην ΕΛΕΝΙΤ.
  • Δεν δόθηκε η μάχη για την συχνή παρουσία γιατρού. Μόνοι μας οι Τοπικοί Σύμβουλοι τρέχαμε να σώσουμε ότι μπορέσαμε.
  • Δεν μαζεύτηκαν  τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους του χωριού.
  • Δεν συντηρήθηκαν οι στάσεις των αστικών λεωφορείων.
  • Δεν υπήρξε σχέδιο αντιμετώπισης για τις κλοπές. Μόνοι μας κινηθήκαμε εθελοντικά ως ιδιώτες.
  • Κάθε Οκτώβρη δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε από το κάψιμο των ρυζιών.
Σήμερα λοιπόν και μετά όλα αυτά, κάποιοι οι οποίοι πριν λίγο κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον ότι μας έφεραν στον μαρασμό και στην υποβάθμιση, συμμαχούν μεταξύ τους και μας βάζουν ένα άθλιο τοπικιστικό δίλλημα : Ανατολή ή Δύση, Βόρειοι ή  Νότιοι. Και το κάνουν γιατί δεν έχουν κανένα άλλο επιχείρημα. Το κάνουν μήπως μπορέσουν και  κρατηθούν έτσι ξανά στα πράγματα. Γιατί πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα καλύψουν την αδυναμία τους. Αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να χωριστούν οι κοινωνίες. Αναρωτιέμαι όμως τι είναι αυτό που τους ένωσε έτσι ξαφνικά;

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο λόγος είναι πλέον στον κόσμο της Γέφυρας για να θυμηθεί τι έγινε στο χωριό μας τα τελευταία 16 χρόνια, να κρίνει και να αποφασίσει ποιο μέλλον θέλει για τον τόπο του.  

6 σχόλια:

  1. Ακριβως ξαδελφε Λουκα αυτα που περιγραφεις για την Δ.Κ.Γεφυρας ειναι ολες οι δημοτικες κοινοτητες, απραξια, αδιαφορια, εγκαταλειψη, και ειναι το αναμενομενο αποτελεσμα οταν μας δινεται το δικαιωμα της επιλογης της ψηφου, να επιλεγουμε λαθος προσωπα, ανικανα χωρις να εχουν ικανοτητες διοικητικες, ατομα που εκλεγονται μονο για προσωπικα ωφελη (το εχουμε δει σε αρκετους που παρετηθηκαν διοτι τους αφαιρεθηκε η αντιμισθια), προσωπα που υποστηριζουν συντεχνιες.Γι αυτο στη δικη μας ευθυνη εγκειται πλεον οτι στις ερχομενες εκλογες επιβαλλεται να σκεφτουμαι πολυ σοβαρα την επιλογη παραταξης (αρκετες εχουν δωσει εξετασεις απραξιας) την επιλογη ικανων ανθωπων, βασικα να ψηφισουμε χωρις επιρροη απο τα διαφορα πολιτικα παπαγαλακια, χωρις κομματικες παροτρυνσεις, χωρις να ψηφιζουμε γιατι καποιος θα μας ταξει ενα βολεμα εργασιας λιγων μηνων.Ψηφιζουμε παραταξη και ικανα ατομα που θα αλλαξουν το δημο κανωντας τον διαφορετικο, γιατι θα διοικησουν για το καλο των δημοτων και οχι για προσωπικο τους οφελος.

    Ευσταθιάδης Αντώνιος του Δημητρίου.
    Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
    Κάτοικος Δ.Κ. Βαθυλάκου
    Δημότης Δ. Χαλκηδόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

    Επέλεξα ότι για να δώσω τους καθαρούς λαϊκούς μου αγώνες, για τους δημότες του δήμου Χαλκηδόνος, να ενταχτώ στην παράταξη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ μια παράταξη σταθερή στις φιλολαϊκές της απόψεις και προτάσεις (καταγεγραμμένες σε όλα τα δημοτικά συμβούλια), μια παράταξη σταθερή χωρίς να αλλάζει ταμπέλες και πολιτικές σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, με σκοπό να ξεγελάσει και να αρπάξει τη ψήφο του απλού δημότη. Μια παράταξη που κάνει πραγματική αντιπολίτευση κατά των οποιοδήποτε δημαρχιακών αποφάσεων που έβλαπταν το δήμο, μια παράταξη που είναι αντίθετη σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και μας έχουν φέρει σε εξαθλίωση, από τα δυο μεγάλα κόμματα της κρατικής εξουσίας, έτσι η ένταξη μου στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν αναμενόμενη για να μπορώ στα υπόλοιπα χρόνια της κοινωνικής μας συνύπαρξης ως συγχωριανοί και συνδημότες, να σας κοιτώ στα μάτια.
    Εν συνεχεία σε συνάντηση μου με τον επικεφαλή υποψήφιο δήμαρχο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Σάββα Μωυσίδη, συζητώντας αρκετή ώρα πάνω στις προτάσεις που είχα μελετήσει και τονίζοντας πόσο επείγουσα ανάγκη υλοποίησης αυτών έχει ο τόπος μας, ο ίδιος μέσα από το καθαρό, ταπεινό και κοινωνικό του πρόσωπο δεσμεύτηκε ειλικρινώς για την άμεση υλοποίηση τους, θεωρώντας ότι είναι υποδομές ανάπτυξης απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου Χαλκηδόνος, οι οποίες θα φέρουν αναβάθμιση στη ποιότητα ζωής των δημοτών, ασφάλεια – προστασία στην δημοτική και ιδιωτική περιουσία, μεγάλη συμβολή στην αγροτική ανάπτυξη, καθαρό περιβάλλον με πλήρης προστασία όλων των περιβαλλοντικών σημείων, νέες θέσεις εργασίας συνεχούς απασχόλησης, έσοδα στο ταμείο του δήμου με αποτέλεσμα την ελάφρυνση των δημοτικών τελών, αξιοποίηση κάθε προσοδοφόρου ενεργειακού τομέα, μεγάλη έμφαση στην πραγματική αειφόρο ανάπτυξη. Για ένα δήμο προοδευτικό, αναπτυξιακό, διαφορετικό, πρότυπο ανά την Ελληνική Επικράτεια.
    Οραματισμός χωρίς να περιέχει καθόλου προσωπικές φιλοδοξίες και άλλες πολιτικές σκοπιμότητες, μακριά από τα κακά φαινόμενα, κακών πολιτικών εκλεγομένων καιροσκόπων.
    Φιλοδοξία μου και μόνο να μπορώ να σας κοιτάζω τα μεταγενέστερα χρόνια κατάματα και να καμαρώνουμε όλοι μαζί τα έργα που δημιουργήσαμε.
    Στις ερχόμενες εκλογές ως ορόσημο των εποχών, επιβάλλεται να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα ικανά πρόσωπα, που αγωνίζονται για το κοινωνικό σύνολο, και όχι για το προσωπικό τους όφελος.
    Δεν χαρίζουμε την ψήφο μας σε κανέναν καιροσκόπο υποψήφιο.
    Η ψήφος είναι η δύναμη μας εάν θέλουμε ένα καλύτερο παρών και μέλλον για τα παιδιά μας.
    Η ψήφος μας είναι η δύναμη μας και θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στη κεντρική εξουσία ότι η κάθε τοπική κοινωνία είναι μια ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

    Ευσταθιάδης Αντώνιος του Δημητρίου.
    Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
    Κάτοικος Δ.Κ. Βαθυλάκου
    Δημότης Δ. Χαλκηδόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....μμμμ μάλιστα ο κος περαστικός....αφου δεν τα βρήκε με το ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν τα βρήκε με τον Αραμπατζή τώρα προσπαθεί να τα βρει με τον Τσουκνιδά ενώ ταυτόχρονα γράφει και μοιράζει μανιφέστα....πες στον κόσμο γιατί θέλεις οποσδήποτε να πολιτευτείς οπουδήποτε ...μήπως για να πάρεις απόσπαση από την οργανική σου θεσούλα στο δημόσιο κάπου εδώ κοντά;;; Άντε άνθρωπέ μου όπου θέλεις...αλλά άσε μας και ήσυχους....Αλήθεια αυτά που γράφεις τα ξαναδιαβάζεις;;; πριν τα δημοσιοποιήσεις;; ΑΝΤΕ ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΗΛΑΔΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λουκα μου μαλλον εσυ και καποιοι αλλοι ειστε βαθεια νυχτομενοι
    πανε με τον αποτυχημενο πρωην δημαρχο τον κυριο τσουκνιδα που χρεωσε με 7μηρια ευροπουλα τον πρωην δημο κουφαλιων και τα πληρωνουμαι εμεις τωρα.
    μετα μου θες να μην αυξηθουν τα δημοτικα τελη? κοροιδο και τωρα μας λες τις παπαριες αυτες.
    Σαν το μπαλακι του τεννις εισαι μια απο δω και μια απο εκει . Σε λιγο σε βλεπω με τον ΚΥΡΙΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ.
    αλλα ερχεται ο καιρος θα παθεις μεγαλο στραπατσο εσυ και οσοι απο εδω πατε με τον τσουκνιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσυ που εισαι τοσο σίγουρος - η... για τα 7μυρια βγάλτα στην επιφάνεια να σου πουμε εμείς μετα ποιος χρέωσε το δήμο!!! Κανεις δεν ειναι αγιος και λίγοι πρόκειται να γίνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα! απ' το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα παρέα με τον Τσουκνιδά (κι αν δεν κάνω λάθος φλέρταρε και με τον Αραμπατζή); Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας! Ψηφίστε κορόιδα. Μπεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή