Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014


Προβλήματα-Προβλήματα-Προβλήματα

Άρχισαν τα δύσκολα για όσους έχουν δηλώσει  υποψήφιοι Δήμαρχοι,  μιας και δεν μπορούν εύκολα να βρουν νέους και άφθαρτους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.  Η  αδιαφορία και η αποστροφή που δείχνουν οι περισσότεροι που έχουν βολιδοσκοπηθεί για την συμμετοχή τους έχει προκαλέσει  αμηχανία στους εκλογικούς μηχανισμούς των  υποψηφίων.
Οι μόνοι που κινούνται είναι όλοι αυτοί που για πολλά χρόνια είχαν ασχοληθεί με τα τοπικά δημοτικά πράγματα στα χωριά τους.

Δυσκολίες αντιμετωπίζει στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ο κάθε υποψήφιος χωριστά  σε χωριά που δεν είχε εύκολη  πρόσβαση. Ο Αριστείδης Αραμπατζής στα Κουφάλια, ο Γιάννης Τσουκνιδάς στον πρώην Δήμο Άγιου Αθανασίου, ο Παναγιώτης Δαϊκουδης στους πρώην Δήμους Χαλκηδόνας και Άγιου Αθανασίου, ο Δημήτρης Μπελίδης δυσκολεύετε και αυτός το ίδιο, όπως και ο νέος υποψήφιος  Φώτης Κυριακίδης.

Το στοίχημα για όλους είναι αν θα κατορθώσουν τελικά να συμπληρώσουν ένα σωστό και αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο ώστε να κατέβουν στις εκλογές έχοντας στους συνδυασμούς τους αξιόλογα άτομα που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην διοίκηση ενός Δήμου 35.000 κάτοικων  όπως είναι ο Δήμος Χαλκηδόνος.
Άλλωστε το έχουμε πει ξανά ότι αν όλοι όσοι δήλωσαν  υποψήφιοι Δήμαρχοι  κατορθώσουν τελικά να σχηματίσουν ψηφοδέλτιο θα χρειαστούν τουλάχιστον 1000 υποψηφίους  συμβούλους, Τοπικούς και Δημοτικούς,  όλοι μαζί.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι ότι κάποιοι δηλώνουν την υποστήριξη τους και την υποψηφιότητα  τους σαν σύμβουλοι, όχι μόνο με έναν από τους υποψηφίους Δημάρχους,   έτσι έχουμε αρκετά μπερδέματα στο ποιος είναι με ποιον, μιας και ο κάθε υποψήφιος θεώρει <δικό του> κάποιον που θεώρει και   κάποιος άλλος υποψήφιος <δικό του>.
Ένας παλιός αυτοδιοικητικός που έχει περάσει πολλές δημοτικές εκλογές έλεγε προχθές σε μια παρέα που βρέθηκε ότι <αν δεν έχεις την ταυτότητα και την υπεύθυνη δήλωση υποψηφίου συμβούλου στο χέρι σου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κανέναν πέρα από τον εαυτό σου>


Στο σήριαλ Δημοτικές εκλογές 2014 έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμα μέχρι να φτάσει αισίως στο τέλος. 

13 σχόλια:

  1. ο μόνος συνδυασμός που έκανε διακήρυξη είναι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ του ΦΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ. Και είναι ο μόνος συνδυασμός που έχει έτοιμο τον συνδυασμό του τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. εγώ πιστεύω ότι θα είναι και ο νικητής των εκλογών γιατί όλοι οι άλλοι είναι φθαρμένα υλικά που έχουν δοκιμαστοί και απέτυχαν. ο κόσμος θέλει κάτι καινούριο και αυτό το βρίσκει στο πρόσωπο του ΦΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος αναγνώστης (στο σχόλιό του) είναι η πολιτική κατάσταση του Δήμου, ο ΜΟΝΟΣ συνδυασμός που έχει την ευκολία, την δυνατότητα να κάνει συνδυασμό με Αξιόλογους Ανθρώπους - Δημότες είναι ο συνδυασμός του Φώτη Κυριακίδη, απορώ τον πόλεμο και τα χτυπήματα κάτω από την μέση ... Τελικά το νέο, άφθαρτο με προοπτική ΔΕΝ το θέλουμε στον τόπο μας ??? Τουλάχιστον τα μέσα του Δήμου μας (blogs) ...
    Απορώ και με σας koyfaless ... έχετε μια ολόκληρη σελίδα στα προβλήματα συγκρότησης ψηφοδελτίων των υποψηφίων και μισή σειρά που ο Κυριακίδης δεν κατάφερε να κάνει συνδυασμό !!!
    Ειλικρινά τώρα ... το πιστεύεται αυτό ???
    Ή ΔΕΝ έχετε την παραμικρή ενημέρωση ???
    Εδώ συντελούνται πρωτόγνωρες ΑΛΛΑΓΕΣ στον Δήμο μας και σεις ασχολείστε με junk news (να το πω πιο sick).
    Εκτός και αν ταυτίζεστε με την λάσπη διαφημιστικών φυλλάδων που θέλουν να αυτοχαρακτηρίζονται ως "Εφημερίδες"
    Από όποιον τσιμπήσουν κατοστάρικο τον προωθούν ... στους υπόλοιπους "ΛΑΣΠΗ"

    Γιώργος (Μέλος της παράταξης "Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε Γιώργο, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, στο κείμενο όπως θα είδες αναφερόμαστε ότι προβλήματα έχουν όλοι οι υποψήφιοι άλλος μικρά και άλλος μεγάλα στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους με αξιόλογα άτομα από τις τοπικές κοινωνίες, το blog αυτό είναι από τα λίγα που από την πρώτη στιγμή με την αρθογραφία του ζητούσε το νέο και το άφθαρτο και το στήριξε με πολλά άρθρα του ο Σχολιαστής, όπως θα είδες και στο τελευταίο δικό του άρθρο.
    Εδώ θα είμαστε όλοι για να κρίνουμε τα ψηφοδέλτια όταν με το καλό αυτά ανακοινωθούν, για την ώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε τις πληροφορείς που μαθαίνουμε με κίνδυνο ίσως σε κάποιες από αυτές να μην είμαστε ακριβείς.
    Το blog αυτό είναι ανοιχτό σε όλους τους δημότες επώνυμους και ανώνυμους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις μέσα στα πλαίσια τις ευπρέπειας .

    Koyfaless.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι βέβαιος πως την ενημέρωση την έχετε και σας διαβάζω για την ορθότητα της σκέψης σας και για την καινοτόμα άποψή σας για την διοίκηση του Δήμου.
      Αν όμως ΔΕΝ έχετε την ενημέρωση σaς ενημερώνω εγώ πως η παράταξη βρίσκεται σε δρόμο επικοινωνίας με τους Δημότες, πολλοί (και όλοι τους αξιόλογοι) είναι αυτοί που τάχθηκαν στο πλευρό της παράταξης και του Φώτη Κυριακίδη. Ψηφοδέλτια ως γνωστόν κλείνονται 20 μέρες πριν και όχι 3 μήνες πριν.
      Τώρα για τον παλιό "αυτοδιοικητικό" που θέλει υπεύθυνες δηλώσεις και ταυτότητες να τον χαίρονται :)
      Με τέτοια ποιότητα πολιτικών τέτοια ποιότητα διοίκησης θα έχουν !!!

      Διαγραφή
  4. Ποιος Κυριακίδης ρε παιδιά και ποιο έτοιμο ψηφοδέλτιο! Πλάκα μας κάνετε; Πενήντα παππούδες μάζεψε στο δημαρχείο και απ' ότι είδα πρώην ΠΑΣΟΚοι ήταν οι περισσότεροι. Έλεος! Ο Σαραφ και ο Αλεκ είναι το νέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ "Ανώνυμε" τους εφιάλτες του παρελθόντος δεν τους ξεπέρασες μου φαίνεται ... Σε τυραννάνε ακόμα!
      Κολλάς μια "ταμπέλα" και χαρακτηρίζεις μια κίνηση !
      ΟΚ ... Εμείς προχωράμε μπροστά με αμφίπλευρη επίδραση στην κοινωνία χωρίς "πάτρωνες" ... μαθαίνουμε και συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας, τώρα εσύ αν έχεις έτοιμες λύσεις με τους "ΠΡΩΗΝ ..." τους θεωρείς ικανούς και άξιους για 5η τετραετία να διεκδικούσουν την ψήφο σου για να ολοκληρώσουνε το πρόγραμμά τους ... πάρτους ... ΔΙΚΟΙ σου είναι !!!

      Διαγραφή
    2. Μάλλον εσείς δεν ξεκολλάτε από τους εφιάλτες του παρελθόντος. Ξαναρωτώ:
      Ο Σαραφ και ο Αλεκ είναι το νέο; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!

      Διαγραφή
    3. Κοίτα φίλε μου ... κατ'αρχάς δεν ξέρω για ποιον Σαραφ αναφέρεσαι ... μάλλον τον Κώστα (Μεβγάλ) που είταν στην παρουσίαση ΔΕΝ είναι μέλος της παράταξης, παρεβρέθηκε εκεί ως "δημοσιογράφος" και μάλιστα ενός μέσου που μας μάχεται με νύχια και με δόντια ... Ο Αλεκ, να έτσι ονομάζεις τον Γιάννη Αλεκάκη, ΝΑΙ είναι μέλλος της παράταξής μας, εντάχθηκε πριν 10-15 μέρες και μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Φώτη Κυριακίδη.
      Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η παρουσία του Αλεκάκη σε αυτό το σπουδαίο που διαμορφόνεται για τον Δήμο μας. Συνεδριάζουν καθημερηνά 60-70 μέλη της παράταξης και διαμορφώνουμε πρόγραμμα σύγχρονο, προοδευτικό με καινοτόμα άποψη για την αυτοδιοίκηση, σε ένα άτομο κόλλησες ??? Οι υπόλοιποι ??? Και αυτοί δεν σου κάνουν ???

      Διαγραφή
    4. Οι υπόλοιποι θα κριθούν, αν και πολλοί απ' αυτούς έχουν ήδη κάνει την πορεία τους σε κομματικούς μηχανισμούς. Ίσως και εσύ που γράφεις να ήσουν υποψήφιος σε προηγούμενες εκλογές με τον συνδυασμό του Μηντσιούδη (;). Σε καμία περίπτωση όμως δε θέλω να δω γυρολόγους των κομμάτων και καιροσκόπους να πλασάρονται ως το νέο και ελπιδοφόρο στο δήμο μας.
      Αυτά, κι εύχομαι να με διαψεύσετε.

      Διαγραφή
    5. Πολύ εύκολα συμπεράσματα βγάζεις. Θα ήθελα όμως να σε δω και εσένα υποψήφιο ... Σε κάποιο συνδυασμό. μιας και κρίνεις με τόση ευκολία τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τα κοινά, για να έχει ο Δήμος μια διαφορετική αντιμετώπιση στους Δημότες. Εσένα σίγουρα δεν σου ταιριάζει η παράταξή μας ... βολέψου κατά αλλού μεριά ... για πέμπτη, έκτη φορά ... να ολοκληρώσουν το έργο τους !!!
      Υ.Γ. Βάλε ρε παιδί μου και ένα όνομα να μη σε αποκαλούμε και "Ανώνυμο" ...

      Διαγραφή
    6. Μπορεί να είμαι ήδη στην "παράταξή σας" και μάλιστα υποψήφιος. Ίσως τα γράφω αυτά ανώνυμα γιατί βλέπω πράγματα που δεν μ' αρέσουν καθόλου. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μ' ενδιαφέρειι η καρέκλα αλλά η ποιότητα γι' αυτό και γράφω έτσι ΤΩΡΑ για να προλάβω καταστάσεις. Δεν θα πω περισσότερα. Νομίζω έχεις καταλάβει ήδη ότι γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα...

      Διαγραφή
    7. Πιστεύεις ότι κάποιος έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του καρέκλες και αξιώματα;
      Εεεε γελασμένοι είναι !!! Πρώτος – πρώτος ο Φώτης Κυριακίδης στον δημόσιο λόγο του ανέφερε ότι ΔΕΝ θα διεκδικήσει ξανά την Δημαρχία, και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα επιλεχθεί για θέσεις διοίκησης που δεν τα αξίζουν.
      Αυτό που πας να προλάβεις (και καλά κάνεις) εγγυητής είναι ο επικεφαλής πρώτος !

      Διαγραφή
  5. απ' ότι μαθαίνω πολλοί θα τον ήθελαν στον συνδυασμό τους... όμως ο λαός είναι αυτός που κρίνει πιοι θα εκλεγούν και πιοι θα τον εκπροσωπίσουν στον Δήμο. ας περιμένουμε να δούμε. η άποψη μου πάντως για τον νέο συνδυασμό είναι ότι θα κερδίσει πολύ εύκολα τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή