Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Άστατος ο καιρός του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας



Με βροχές και χιόνια στα ορεινά αναμένεται να κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα για σήμερα Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και το Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη να φτάνουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και βαθμιαία κατά τόπους ισχυροί, με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης από το βράδυ στα βόρεια πελάγη σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, στρεφόμενοι πρόσκαιρα το βράδυ σε νότιους ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με σημαντική εξασθένηση τη νύχτα.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας το βράδυ παροδικές βροχές με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους σε ισχυρούς.

Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Το Σάββατο 1 Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 2 Μαρτίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικέ βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αλλάζει.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από την Τρίτη τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Την Τρίτη και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.


Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου