Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Χαλκηδόνος ο δρόμος προς της εκλογές



Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την άτυπη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου και είναι καιρός να κάνουμε μια αποτίμηση όλων των μέχρι σήμερα εξελίξεων σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Είναι ένας από τους υποψηφίους δημάρχους  που φαίνεται ότι πάει αρκετά καλά στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Μην ξεχνάμε ότι η μαγιά των υποψηφίων συμβούλων  υπήρχε από την προηγούμενη κάθοδο του στο Δήμο Χαλκηδόνος.
Το ότι τα έχει βρει με τον νυν Δήμαρχο Γιάννη Μπίκο  είναι ένα συν για τον Άρη στην συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του με άτομα που στις προηγούμενες εκλογές ήταν στον συνδυασμό Δαϊκουδη- Μπίκου. Το αν όμως η πρόσθεση προσώπων της επιρροής του Γιάννη Μπίκου και η συνεργασία μαζί   του, τον κάνει καλό ή κακό είναι ένα από τα στοιχήματα του Άρη σε αυτές τις εκλογές.
Ένα άλλο στοίχημα για τον Αριστείδη Αραμπατζή είναι το ποια άτομα θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του  συνδυασμού   από τα Κουφάλια.

ΦΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Ένας ακόμα υποψήφιος Δήμαρχος που φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Μαζί του στρατεύτηκαν παλιά  στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και πολλά νέα άτομα μιας και βλέπουν στο πρόσωπο του Φώτη τον υποψήφιο που ενδιαφέρετε για τον άνθρωπο, για την καθημερινότητα του Δημότη και θεωρείτε από πολλούς ένα άτομο άφθαρτο από την ενασχόληση του με τα κοινά, που   μπορεί να προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Έτσι δεν δείχνει να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στις προσπάθειες του για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ

Ενώ ξεκίνησε με τον αέρα του υποψηφίου χωρίς την φθορά της τελευταίας δημοτικής περιόδου, μιας και δεν μετείχε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, και σε όλη την δημοτική περίοδο  παρακολουθούσε εκ του μακρόθεν όλα όσα διαδραματίστηκαν στον Δήμου, δυσκολεύετε να βρει άτομα για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο του από τους πρώην Δήμους   Άγιου Αθανασίου και Χαλκηδόνας, μετά την αποτυχία της συμμαχίας με τον Αριστείδη Αραμπατζή. Μαζί με τον Γιάννη είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι της πλειοψηφίας Βλαϊκουδης και Μανάκης.
Τελευταία έκανα επαφές με τον πρώην Δήμαρχο Παναγιώτη Δαϊκουδη μήπως και βρουν κοινό σημείο επαφής για να κατέβουν μαζί στον στίβο των Δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΪΚΟΥΔΗΣ

Μετά το σπάσιμο της συμμαχίας του με τον Γιάννη Μπίκο και την από μέρους του νυν Δημάρχου  αθέτησης της προεκλογικής τους συμφωνίας ότι θα τον στήριζε σε αυτές τις εκλογές για Δήμαρχο, μιας και όπως αναφέραμε   ο Γιάννης Μπίκος στηρίζει Αριστείδη Αραμπατζή, ο Παναγιώτης βρέθηκε μετέωρος χωρίς υποψηφίους από τα χωριά που στις προηγούμενες εκλογές είχε κάνει το ψηφοδέλτιο ο Γιάννης Μπίκος.  Έχοντας όλες αυτές τις δυσκολίες αποφάσισε και αυτός να συναντηθεί με τον Γιάννη Τσουκνιδά και να διερευνήσουν μαζί μια κοινή κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΙΔΗΣ

Ξεκίνησε δηλώνοντας  ότι είναι έτοιμος να κατέβει στις εκλογές και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όλα αυτά όμως στα λόγια γιατί στην πράξη βρέθηκε να τον εγκαταλείπουν άτομα που τα τελευταία χρόνια του δήλωναν ότι θα είναι μαζί του σε περίπτωση που θα κατέβαινε ξανά σαν υποψήφιος Δήμαρχος.  Έτσι προσπαθεί και αυτός να κάνει κάποιες συμμαχίες με άλλους υποψηφίους, με τον Γιάννη Τσουκνιδά αποκλείεται μιας και είναι γνωστή η αντιπάθεια τους από τις προ - προηγούμενες δημοτικές εκλογές για τον τότε Δήμο Κουφαλίων.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥΔΗΣ

Σε αναμονή.   Αλώστε οι περισσότεροι από αυτούς που είχε μαζί του είναι σε επαφές με άλλους  υποψηφίους  και κάποιοι έχουν κλείσει και για άλλο ψηφοδέλτιο.  Έτσι είναι   σε αναζήτηση για να μπει σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια που ετοιμάζονται.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ  

Είναι ο μόνος δημοτικός συνδυασμός που είναι έτοιμος για την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές και ο επικεφαλής του συνδυασμού είναι αυτός που μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσανη   έκαναν πραγματική αντιπολίτευση στην παρούσα δημοτική αρχή και τα πεπραγμένα της.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Υποψήφιος και συνδυασμός ερωτηματικό.  Ελάχιστες πληροφορίες για τις κινήσεις συγκρότησης του ψηφοδελτίου. Πέρα από κάποιες   συγκεντρώσεις  και ομιλίες σχετικά με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το αν στο τέλος θα μας εκπλήξει ευχάριστα μένει να το δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου